Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Tradicionalni cikel izbranih filmov Liffa začenja Neskončnost

Kot veleva tradicija, bo Cankarjev dom mesec dni po sklepu festivala Liffe pripravil projekcije izbranih filmov, ki so jih predstavili na letošnjem 33. filmskem dogodku. V četrtek bo cikel odprla Neskončnost s hvaljeno Penelope Cruz.

1

Juraj Lerotić: "Polje duševnega zdravja je tabu, ker človeške psihe še vedno ne razumemo"

Konec tedna se je festival Liffe končal s podelitvijo nagrade vodomec hrvaškemu režiserju Juraju Lerotiću, ki je v prvencu Varen kraj na platno prelil tragično osebno zgodbo, o kakršnih kot družba še vedno najraje molčimo. Film lahko ujamete še danes.

5

"Film LGBT_SLO_1984 je moj, je odsev mojih vrednot"

V sklopu iztekajočega se Liffa je premiero doživel dokumentarec Borisa Petkoviča, LGBT_SLO_1984, ki osvetljuje zgodovino LGBT-gibanja v Sloveniji, prvega tovrstno organiziranega gibanja na območju nekdanje Jugoslavije in enega prvih v vzhodni Evropi.

19

Ona ve

Ona ve je tiste vrste navdihujoča drama, ki bi ji Harvey Weinstein lahko z agresivno promocijsko kampanjo, kot že tolikokrat prej, tako rekoč zagotovil oskarja za najboljši film - če ne bi sedel za zapahi prav zaradi razkritij, ki jih popisuje ta film.

4

Nagrade 33. Liffa: vodomec za film Varen kraj hrvaškega režiserja Juraja Lerotića

"Iskren, lep in sočuten film o zelo pomembni temi – samomoru, o kateri se kot družba premalokrat pogovarjamo," je žirija zapisala o filmu Varen kraj, ki letos dobi vodomca, glavno nagrado festivala Liffe.

2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov