Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Liffe - Arhiv

Ob četrtinskem obsegu programa dosežena tudi četrtinska prodaja vstopnic prejšnjih let

Dan po Liffu Ob četrtinskem obsegu programa dosežena tudi četrtinska prodaja vstopnic prejšnjih let

23.11.2020

"Liffe je bil letos prvi večji dogodek na spletu, ki je tako odmeven, da se prodaja, in mi smo z letošnjo izdajo zelo zadovoljni," je ob koncu Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala dejal njegov programski direktor Simon Popek.

Liffe "Pojem razdevičenja je šel dobro z namero: posneti film o strahu pred odraščanjem"

22.11.2020

"Vprašanje, kako odrasti, je ves čas vzpostavljalo resno ozračje na snemanju. Zdaj mi je smešna resnost, s katero smo se lotevali tega vprašanja, ampak mislim, da ravno zato film stoji," Marko Djordjević opisuje nastajanje filma Moj jutranji smeh.

Perspektive: Moj jutranji smeh, Sadeži pozabe in Izgnanstvo

Liffe Perspektive: Moj jutranji smeh, Sadeži pozabe in Izgnanstvo

22.11.2020

Filmska zgodovina je polna filmov o izgubi spomina. Človekovo spominjanje in možnosti, ki jih odpira igranje s časom in vednostjo gledalca, so sedmi umetnosti pisane na kožo.

Nagrade 31. Liffa: vodomec za film Sadeži pozabe Christosa Nikouja

Liffe Nagrade 31. Liffa: vodomec za film Sadeži pozabe Christosa Nikouja

21.11.2020

Nagrado vodomec 31. Mednarodnega ljubljanskega filmskega festivala (Liffe) je dobil film Sadeži pozabe režiserja Christosa Nikouja, grenko-sladka zgodba o brisanju in pisanju bolečih osebnih spominov.

Antigona

Filmska recenzija (Liffe) Antigona

21.11.2020

2500 let po tem, ko je Sofoklej iz mita o Tebanski kraljevi družini izluščil tragedijo o Antigoni in v njej soočil črko zakona in posameznikov etični imperativ, smo dobili kar dve filmski adaptaciji te arhetipske zgodbe.

Dragi tovariši

Filmska recenzija (Liffe) Dragi tovariši

20.11.2020

Ena od nalog umetnosti je, da pred pozabo rešuje skrito zgodovino, da prelomne trenutke oživlja brez zapadanja v poenostavitve ali hagiografije. Andrej Končalovski je Drage tovariše posnel v črno-beli tehniki, a z ogromno občutka za vmesna, siva območja.

Koronacija

Liffe Koronacija

19.11.2020

Koronacija, prvi pravi dokumentarni film o pandemiji covida-19 oziroma o spopadanju s pandemijo med tistim prvim izbruhom v Vuhanu, ni prijetna. Je duhamorna, moreča, tesnobna, pogosto nepovezana in antiklimaktična.

Liffe "Tehnologija je katastrofa za spomin: ničesar več nimamo v glavi, vse je v napravah"

19.11.2020

Christos Nikou je film o pandemiji posnel tako rekoč po naključju: ko je svojo dramo z elementi distopije predstavil svetu, se je ta že spopadal z boleznijo, ki nam je izmaknila tla pod nogami. A Sadeže pozabe odlikuje veliko več kot le preroški element.

Mandibule

Filmska recenzija (Liffe) Mandibule

18.11.2020

"Pravi zaklad so prijatelji, ki smo jih našli po poti." Človek ne pričakuje, da ga bo ta zlizani kliše presunil kot globoka življenjska resnica – še manj pa, da se bo brez vsake ironije pojavil v filmu obešenjaškega nihilista Quentina Dupieuxa.

Liffe "Kljub težkemu letu se AV-industriji napoveduje ustvarjalni razcvet, a tudi kaos"

17.11.2020

Letošnje leto je v Avdio-vizualni industriji zagotovo zaznamovala koronakriza, a kljub temu bo prihodnje obdobje zaznamovano s kreativnostjo in številnimi umetniškimi vrhunci, nekoliko pa tudi s kaosom, meni finska medijska analitičarka Johanna Koljonen.

Švic

Filmska recenzija (Liffe) Švic

17.11.2020

Spletne vplivneže, t. i. influencerje, javnost rada obravnava kot plehke karikature, kot utelešenje banalnih in ekscesnih užitkov kapitalizma.

Nažgani

Filmska recenzija (Liffe) Nažgani

16.11.2020

Mads Mikkelsen, ki si ga Hollywood rad sposodi za vloge uglajenih negativcev, se vrača pod režijsko taktirko Thomasa Vinterberga; njuno zadnje sodelovanje nam je prineslo za oskarja nominirani Lov. Nažgani je manj temačen, a vseeno ganljivo iskren film.

Greta

Filmska recenzija (Liffe) Greta

15.11.2020

"Ko enkrat doumete podnebno krizo, ne morete več gledati stran. Ko enkrat razumete bistvo problema, ga ne morete izbrisati."

Undine

Filmska recenzija (Liffe) Undine

14.11.2020

Nemški režiser Christian Petzold, ki ga ljubitelji Liffa že dobro poznajo - festival je predlani gostil njegovo retrospektivo - v svojem novem filmu raziskuje mit vodne nimfe, undine, in ga preplete z mitologijo Berlina.

Martin Eden

Filmska recenzija (Liffe) Martin Eden

13.11.2020

Ameriški pisatelj Jack London, ki ga po krivici danes marsikdo pozna le po Belem očnjaku, je bil v svojem burnem življenju med drugim zlatokop, vojni dopisnik, mornar in popotnik, v pisanju pa goreč zagovornik radikalnega socializma.

Liffe "Dokler bomo živeli v takšni družbi, bo tudi spolno nadlegovanje prisotno"

12.11.2020

"Film sem ves čas gledala kot triler. Ravno zato, ker glavna pošast ni prikazana, ampak jo ves čas čutiš v ozračju pisarne," pravi Petra Meterc o filmu Asistentka, ki prek govorice žanra grozljivk analizira toksično delovno okolje spolnega nadlegovanja.

Od Gagarina do Nažganih. Insajderski namigi za festival Liffe.

Liffe Od Gagarina do Nažganih. Insajderski namigi za festival Liffe.

11.11.2020

Če bi se festival Liffe odvijal v normalnih okoliščinah, bi ga odprl francoski film Gagarin, ki je po besedah programskega direktorja festivala Simona Popka res nekaj posebnega.

Poletje '85

Filmska recenzija (Liffe) Poletje '85

11.11.2020

Plodoviti francoski režiser François Ozon posname približno en film na leto – tempo, kakršnega smo do nedavnega povezovali samo z Woodyjem Allenom. V nasprotju z Allenovimi romantičnimi dramami sta zaljubljenca v Poletju 85 približno iste starosti.

Začel se je 31. festival Liffe – letos v naših dnevnih sobah

Liffe Začel se je 31. festival Liffe – letos v naših dnevnih sobah

11.11.2020

S premiero kratkega filma Sanjamo film avtorjev Matevža Jermana in Petra Cerovška se je začel 31. Ljubljanski mednarodni filmski festival – Liffe, ki zaradi trenutnih razmer poteka virtualno.

Kako dobro si zapomnite detajle iz filmov? Rešite MMC-jev filmski kviz.

Liffe Kako dobro si zapomnite detajle iz filmov? Rešite MMC-jev filmski kviz.

10.11.2020

Še dan nas loči od začetka 31. filmskega festivala Liffe, ki ga bomo letos spremljali doma, že zdaj pa lahko preverite ali osvežite svoje poznavanje filmov, ki smo jih videli na preteklih festivalih.

Stran 1 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov