Evforija ob odbojkarskih uspehih je dosegla vrelišče. Foto: BoBo
Evforija ob odbojkarskih uspehih je dosegla vrelišče. Foto: BoBo

Vstopnic v prosti prodaji ni mogoče kupiti že od ponedeljka zvečer.

Organizacijski odbor ljubljanskega dela prvenstva je popoldne sklenil, da bo preostanek vstopnic v prosti prodaji na voljo v sredo od 17.00 dalje, in sicer izključno na vseh prodajnih mestih Petrola po Sloveniji. Gre za nekaj več kot 2.500 vstopnic v zelenem in rdečem ringu dvorane. Hkrati bo mogoče kupiti največ štiri vstopnice. Nakup na spletu ne bo mogoč.

Dozdajšnje tekme v Stožicah si je skupaj ogledalo 54.000 gledalcev.

Palma, uradna turistična agencija evropskega prvenstva, bo za ogled tekme za 3. mesto (sobota) in finala (nedelja) v pariški dvorani Bercy organizirala aranžma tako z letalskim kot avtobusnim prevozom. V sredo bo na spletni strani agencije na voljo več informacij za obe različici potovanja v Pariz. Na voljo bodo tudi zgolj vstopnice za ogled tekme slovenske reprezentance v Parizu, in sicer v 2. kategoriji po 70 evrov in v 3. kategoriji po 40 evrov.

Po neuradnih ocenah naj bi v Francijo potovalo vsaj nekaj sto navijačev.

Sorodna novica Rusi so se scvrli v navijaškem peklu Stožic

Ogromno zanimanje za polfinale v Ljubljani vlada tudi na Poljskem. Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) je moralo pri razporeditvi vstopnic upoštevati smernice Evropske odbojkarske zveze (CEV).

"Glavno vodilo OZS-ja je, da skuša v prodajo sprostiti kar največ vstopnic za vse tiste, ki so v preteklih dneh zvesto in bučno podpirali naše moštvo na poti proti boju za kolajne," so že dopoldne sporočili iz odbojkarske zveze.

Poljaki zaradi Adrie obtičali v Amsterdamu
Medtem se je poljska reprezentanca znašla v neprijetnem položaju. Obtičala je na letališču v Amsterdamu, od koder bi morala poleteti v Ljubljano, a je bil let Adrie Airways odpovedan. Rešil jih je ministrski predsednik Mateusz Morawiecki, ki je za prevoz ekipe ponudil poljsko vladno letalo.

"Poslali bomo letalo, tako da bo naša reprezentanca brez nadaljnjih težav lahko prišla v Ljubljano. Držimo pesti za naše fante," je prek Twitterja sporočil premier Mateusz Morawiecki.

Nad to potezo je bil navdušen tudi selektor Poljske, Belgijec Vital Heynen. "Kakšen fantastičen občutek, ko imaš podporo vsakogar na Poljskem. Hvala vsem navijačem in hvala vam, premier. Upam, da se bom čez nekaj dni lahko oddolžil z medaljo," je prav tako na Twitterju odgovoril selektor Poljske.

Odbojkarji v Pariz s čarterskim letom
S prevozom odbojkarjev v Pariz težav ne bo. Zanje bo namreč prevoz zagotovil CEV, leteli pa bodo s čarterskim letom.

Vstopnice za polfinale proti Poljski je želelo kupiti 5.000 navijačev hkrati

POLFINALE

Četrtek ob 20.30:
POLJSKA - SLOVENIJA (Ljubljana)

Petek ob 20.45:
SRBIJA - FRANCIJA (Pariz)


Torkovi tekmi četrtfinala

Antwerpen:
SRBIJA - Ukrajina
3:2 (-21, 23, 22, -19, 9)

Nantes:
FRANCIJA - Italija
3:0 (16, 25, 14)

Slovenijo zajela navijaška evforija