Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je zadovoljen s predstavami svojih varovancev na Švedskem. Foto: EPA
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je zadovoljen s predstavami svojih varovancev na Švedskem. Foto: EPA

Že pred začetkom srečanja je bilo jasno, da bo Slovenija na letošnjem EP-ju zaigrala v polfinalu, zato so si Vranješevi varovanci lahko malce oddahnili, selektor pa je posledično obračun z Norvežani tudi izkoristil za počitek nosilcev igre.

Že pred tekmo smo se razveselili zmage Portugalcev. Tekmo smo začeli povsem sproščeno, priložnost za igro so dobili manj obremenjeni igralci. Super, to je to. Gremo v polfinale po finale.

Mario Šoštarič

Ti so na klopi spremljali zanimiv boj, ki so ga Norvežani na koncu vendarle dobili s 33:30. Na tekmi so vodili že s +6, a so se morali za zmago pošteno potruditi, v sami končnici tekme so se jim slovenski fantje po krasnem zadetku Maria Šoštariča iz protinapada približali na vsega gol zaostanka, a za morebitno vrnitev, celo preobrat, je zmanjkalo sreče. Edino senco na predstavo meče le izvajanje sedemmetrovk (2/7).

Razplet tekme je tako pripravil polfinalna obračuna v Stockholmu. Slovenija se bo za mesto v finalu pomerila s Španijo, medtem ko bodo morali še neporaženi Norvežani za finalno vstopnico premagati Hrvate. Prvi polfinale se bo začel v petek ob 18. uri, drugi dve in pol uri pozneje.

Sorodna novica Slovenci po sladkem porazu v polfinalu s Španci

Bobinac: Ne bomo lahek zalogaj
Od Malmöja so se slovenski rokometaši poslovili z nasmeški na obrazu. Vsi so veseli, da so se uvrstili v polfinale, svoje misli pa so že usmerili na dvakratne svetovne prvake Špance. "Izredno sem ponosen na celotno ekipo, predvsem na igralce, selektorja in strokovni štab, a tudi na naše zdravniško, fizioterapevtsko in druge službe znotraj naše reprezentance. S prebojem v polfinale smo opravili veliko delo, hkrati pa fantje zatrjujejo, da še niso naredili vsega in da bodo naredili vse, da osvojijo kolajno. Na Švedskem so dokazali, da so pravi, prav nobenemu ne bomo lahek zalogaj," je po preboju v polfinale dejal prvi mož zveze Franjo Bobinac.

Sorodna novica 10 rokometnih strelov, koliko golov zadenete?
Mačkovšek: Že pred prvenstvom sem rekel, da bomo prvaki in še vedno mislim tako

Vranješ ni mogel opisati občutkov
Preboja v polfinale se je izjemno razveselil tudi slovenski selektor Ljubomir Vranješ. "Ekipa si je to zaslužila, dolgo se je borila in trudila za to. Z besedami ne morem opisati svojih občutkov, a sem navdušen nad tem, kar moji varovanci počnejo na Švedskem," je bil vesel Šved.

Zaslužili so si sproščeno tekmo
Tudi Šoštarič ni mogel skriti navdušenja. "Že pred tekmo smo se razveselili zmage Portugalcev. Tekmo smo začeli povsem sproščeno, priložnost za igro so dobili manj obremenjeni igralci. Super, to je to. Gremo v polfinale po finale," je dejal. Krilni igralec madžarskega Pick Szegeda je še dodal: "Med uvodnim ogrevanjem smo se kar vrnili v slačilnico, kjer smo se objemali in čestitali drug drugemu za prigarani polfinale. Po vrnitvi na igrišče ni mogel izginiti nasmeh z naših obrazov, zaslužili smo si takšno sproščeno tekmo, na vseh preteklih smo močno garali."

Slovenski rokometaši po 16 letih znova v polfinalu evropskega prvenstva
Selektor Vranješ po porazu z Norveško