Mednarodna nogometna zveza Fifa je zagrozila s kaznijo rumenega kartona vsakemu kapetanu, ki bo med prvenstvom nosil mavričasti trak. Foto: Reuters
Mednarodna nogometna zveza Fifa je zagrozila s kaznijo rumenega kartona vsakemu kapetanu, ki bo med prvenstvom nosil mavričasti trak. Foto: Reuters

Nekdanji novinar Sports Illustrateda je poudaril, da mu varnostniki niso dovolili vstopa na stadion Ahmada bin Alija v Al Rajanu pred tekmo med ZDA in Walesom, med drugim so ga prosili, naj sleče majico. Ko je na družbenih omrežjih objavil posnetek incidenta, so mu zaplenili še pametni telefon.

"V redu sem, a to je bila nepotrebna izkušnja," je Wahl zapisal na Twitterju. Pozneje je povedal, da je do njega pristopil vodja varnostne službe in se mu opravičil za dogodek, vstop na prizorišče pa so mu naknadno dovolili. Naknadno naj bi prejel tudi opravičilo predstavnika Mednarodne nogometne zveze Fifa.

Mislim, da bi kapetani lahko trak nosili vsaj na prvi tekmi in sprejeli kazen. To bi bilo pravo sporočilo. Sprejmeš kazen in nadaljuješ turnir. Na naslednji tekmi traka pač ne nosiš več, ker nočeš tvegati še drugega rumenega kartona in suspenza. Mislim, da je bila to napaka obeh kapetanov, ko govorimo o reprezentancah Walesa in Anglije. Morala bi vztrajati pri svojem prepričanju, ne glede na zunanje pritiske. Če verjameš v nekaj, se tega drži.

Roy Keane, nekdanji nogometaš

Sedem evropskih reprezentanc je v ponedeljek opustilo načrte, da bi njihovi kapetani na zelenici nosili trakove OneLove, potem ko je Fifa zagrozila, da bo vse nogometaše, ki bodo nosili večbarvni trak, ta je bil uveden za podporo raznolikosti in vključenosti, kaznovala z rumenim kartonom.

Keane: To je bila napaka obeh kapetanov
S to potezo reprezentanc se ne strinja nekdanji izjemni nogometaš Roy Keane. "Mislim, da bi kapetani lahko trak nosili vsaj za prvo tekmo in sprejeli kazen. To bi bilo pravo sporočilo. Sprejmeš kazen in nadaljuješ turnir. Na naslednji tekmi traka pač ne nosiš več, ker nočeš tvegati še drugega rumenega kartona in suspenza. Mislim, da je bila to napaka obeh kapetanov, ko govorimo o reprezentancah Walesa in Anglije. Morala bi vztrajati pri svojem prepričanju ne glede na zunanje pritiske. Če verjameš v nekaj, se tega drži," je za ITV dejal Irec.

Istospolni odnosi so v Katarju, gostitelju letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva, nezakoniti.

Sorodna novica Kršitve pravic, futuristični stadioni in premalo nastanitev (zato se smeji Dubaju)