Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fifa je v izbor ponudila deset golov, nato pa so navijači izbrali najlepšega. Največ glasov je prejela mojstrovina Richarlisona proti Srbiji za končnih 2:0. Po podaji Viniciusa Juniorja z leve strani je brazilski napadalec žogo v kazenskem prostoru dobil obrnjen proti golu. Z levico jo je sprejel, nato pa z desnico atraktivno z volejem iz obrata zatresel mrežo.

V širšem Fifinem izboru so bili še zadetki Savdijca Salema Al Davsarija proti Argentini, Neymarja proti Hrvaški, Nizozemca Codyja Gakpoja proti Ekvadorju, Argentinca Enza Fernandeza poti Mehiki, Kamerunca Vincenta Aboubakarja proti Srbiji, Mehičana Luisa Chaveza proti Savdski Arabiji, Kyliana Mbappeja proti Poljski, Korejca Paka Seonga proti Braziliji in še en Richarlisonov zadetek s tekme proti Južni Koreji.

Fifa je izbore za najlepši gol svetovnega prvenstva začela leta 2006 v Nemčiji. Tedaj je bil izbran gol Argentinca Maxija Rodrigueza. Štiri leta pozneje v Južni Afriki je najlepšega na turnirju dal Urugvajec Diego Forlan, leta 2014 v Braziliji Kolumbijec James Rodriguez, pred štirimi leti v Rusiji pa Francoz Benjamin Pavard.

Tudi v MMC-jevi anketi ste bralci največ glasov namenili zadetku Richarlisona. Prejel jih je kar 43 odstotkov.

Najlepši gol prvenstva v Katarju