Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Komorni studio

20 epizod

Komorni studio

20 epizod


Predstavljamo posnetke koncertov raznovrstnih komornih zasedb umetnostne glasbe: od solističnih recitalov do komornih koncertov slovenskih zasedb in gostujočih mednarodno priznanih glasbenikov ter izbranih komornih orkestrov, ki nastopajo v Sloveniji in izvajajo zanimive in inovativne koncertne sporede komorne glasbe. Programsko se poglobimo v radijske pogovore z glasbeniki – s solisti in komornimi skupinami, predstavimo zgodovinsko pomembne glasbene teme v razvoju komorne glasbe in skladatelje, ki se posebej posvečajo komorni glasbi. Oddaja je namenjena tudi predstavitvi novih glasbenih izdaj na nosilcih zvoka s komorno glasbo ter knjižnih publikacij o komorni glasbi in napovedim odmevnejših glasbenih dogodkov, posvečenih komorni glasbi.

11.07.2024

Izstopajoči koncerti s 35. Imaga Sloveniae 2023

Predstavile se bodo izbrane komorne skupine: Camerata Academica Ljubljana, Duo Krakov in pihalna zasedba Ensemble.si.


01.07.2024

Klavirski trio Serdar-Podlesek-Pečar Koritnik

Aprila letos je v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji v Ljubljani nastopil klavirski trio izvrstnih glasbenikov: pianist Aleksandar Serdar, violinist Janez Podlesek in violončelistka Karmen Pečar Koritnik. V sodelovanju Cankarjevega doma in koncertne agencije Im.puls so izvedli koncert z naslovom ''Ko se srečata virtuoznost in pristno muziciranje''.


27.06.2024

Carpe artem 6: Mendelssohn in Schumann

Na 6. koncertu Carpe artem je gostoval ugledni avstrijski koncertni pianist Markus Schirmer, reden gost prestižnih koncertnih dvoran po svetu kot komorni glasbenik in solist z orkestri.


19.06.2024

Sozvočje svetov: Sladka melanholija

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, ki ga umetniško vodi Steven Loy, je na 5. koncertu 23. cikla nastopil pod glasbenim vodstvom Ane Erčulj in prvič izvedel novo skladbo Tadeje Vulc ter deli Franza Schuberta in Tureja Rangströma.


13.06.2024

Kvartet Szymanowski in Kevin Spagnolo

Kevin Spagnolo: ''Zelo sem odprt za glasbo sodobnih skladateljev, želim si tudi, da bi lahko naročil kakšno novo skladbo. Spodbuditi moramo sodobne skladatelje, da bodo pisali nove skladbe za klarinet in za komorne skupine s klarinetom, in tudi, da bodo opazili nas, glasbene izvajalce.''


23.05.2024

Sozvočje svetov: Višavja in nižavja

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije na koncertu Višavja in nižavja pod glasbenim vodstvom Stevena Loya izvaja dela Granvilla Bantocka, Bele Bartoka in novo skladbo mladega skladatelja Alexa Hrena.


09.05.2024

Komorni orkester Württemberg Heilbronn

Pri nas je prvič gostoval ugledni Komorni orkester Württemberg Heilbronn, ki je od ustanovitve leta 1960 med drugim posnel 500 plošč in izvedel številne koncertne nastope v prestižnih evropskih koncertnih dvoranah.


03.05.2024

Godalni kvartet kolektiva Carpe artem na SGD 2024

Glasbeniki so predstavili dela slovenskih skladateljev Vikorja Parme, Tomaža Sveteta, Dominika Jakšiča in avstrijskega skladatelja slovenskega rodu Huga Wolfa.


25.04.2024

Čembalist Tomaž Sevšek na čembalu in klavikordu

Specialist za zgodovinske instrumente s tipkami: organist in čembalist Tomaž Sevšek predstavlja ''glasbo občutenja'' iz 18. stoletja za nemški dvomanualni čembalo s 16-čeveljskim registrom in vezani klavikord.


18.04.2024

Carpe artem 5: Izobilje okrasja

5. koncert komornega cikla Carpe artem je posvečen glasbi iz baročnih obdobij 17. in prve polovice 18. stoletja. V Komornem studiu predstavljamo posnetke iz 11. cikla Carpe artem, ki ga izvaja društvo za komorno glasbo Amadeus v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor.


04.04.2024

Godalni kvartet Ébène

Francoski glasbeniki so prvič nastopili v Sloveniji in Mariboru ter izvedli dela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Alfreda Schnittkeja in Edvarda Griega, gost oddaje je violinist kvarteta Gabriel Le Magadure.


29.03.2024

Estonski filharmonični komorni zbor in Komorni orkester iz Talina

Na koncertu v dvorani Union v Mariboru ju je vodil dirigent Risto Joost, s katerim so glasbeniki predstavili dve izmed novejših vokalno-instrumentalnih del sodobnih estonskih skladateljev Erkkija-Svena Tüüra in Arva Pärta.


21.03.2024

Carpe artem 4: Viharji preteklega

Glasbeniki kolektiva Carpe artem izvajajo dela Wolfganga A. Mozarta, Josepha Haydna, Roberta Schumanna in prvič novo skladbo mladega skladatelja Lucia Žganca.


08.03.2024

Komorni orkester iz Stuttgarta in Emmanuel Pahud

Na 3. koncertu Orkestrskega cikla Narodnega doma Maribor je v dvorani Union s Komornim orkestrom iz Stuttgarta nastopil vrhunski francosko-švicarski flavtist Emmanuel Pahud, dolgoletni solist simfoničnega orkestra Berlinske filharmonije, dirigiral je Thomas Zehetmair.


29.02.2024

Carpe artem 3: Odmevi elegance

Na 3. koncertu Carpe artem so uveljavljeni slovenski glasbeniki nastopili z enem najopaznejših umetnikov, ukrajinskim violinistom Valerijem Sokolovom. Izvedli so godalna seksteta čeških skladateljev Antonina Dvořaka in Erwina Schulhoffa.


16.02.2024

Sekstet Dohnanyi

V komornem ciklu Narodnega doma Maribor je decembra 2023 v dvorani Union nastopil Sekstet Dohnanyi z izvrstnimi glasbeniki. Edini slovenski član zasedbe je hornist Boštjan Lipovšek, prejemnik nagrade Prešernovega sklada leta 2008, solist simfoničnega orkestra RTV Slovenija in profesor za rog na glasbenih akademijah v Ljubljani in Zagrebu.


08.02.2024

Carpe artem 2: Rojstvo brezmejnega s sopranistko Niko Gorič

V skupini uveljavljenih slovenskih glasbenikov kolektiva Carpe artem so nastopili tudi profesorja na ljubljanski AG in vodja v orkestru ter mednarodno vse bolj priznana sopranistka Nika Gorič.


01.02.2024

Koncertna premiera dua harfistke Sofie Ristić in tolkalke Petre Vidmar

Prvi koncert novega dua priznanih glasbenih umetnic, solistk Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in uveljavljenih komornih glasbenic.


24.01.2024

Violinistka Hina Maeda in pianist Michal Francuz

Na prvem koncertu komornega cikla Narodnega doma Maribor je pri nas prvič nastopila japonska zmagovalka mednarodnega tekmovanja Henryka Wieniawskega Hina Maeda, ki je izvedla koncert s poljskim pianistom Michalom Francuzom.


28.09.2023

Godalni sekstet Ars

Komorni koncert v Slovenski filharmoniji izvaja Godalni sekstet Ars, v katerem igrajo izvrstni slovenski glasbeni umetniki, ki večinoma živijo in ustvarjajo v tujini, hkrati so zelo dejavni v mednarodnih orkestrskih in komornih zasedbah.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov