Suggestions

No search results.


Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Izluščeno - Archive

Izluščeno Maribor letos dokumentaren kar 4 mesece

17. 6. 2021

Dokumentarna pot festivala se je že začela, 11.junija v mariborskem lutkovnem gledališču z evropsko nagrado občinstva Lux, nadaljeval z obletnico Pekarne in francoskim filmom Punčka, in bo svoje nadaljevanje doživel v kratke tudi na festivalu Lent Mednarodni festival dokumentarnega filma v Mariboru DokuDoc praznuje 10. obletnico, tako bo Maribor letos dokumentaren kar 4 mesece, od junija do septembra 2021. Več v oddaji Bigscreen v četrtek 17.6. med 17. in 18.uro.

Izluščeno Daj se na seznam darovalcev krvotvornih matičnih celic

11. 6. 2021

Vsak od nas lahko pomaga drugim na mnogo različnih načinov, eden od teh, ki dobesedno rešuje življenja, pa je darovanje krvotvornih matičnih celic. Vsak zdrav posameznik, mlajši od 45 let, jih lahko daruje in s tem morda reši življenje komu, ki se bori s katero od krvnih bolezni. Pravkar poteka velika akcija vpisovanja darovalcev v register, Daj se na seznam. V Sloveniji je trenutno vpisanih le okoli 20 000 darovalcev, idealno pa bi bilo, če bi jih bilo vsaj 10 % prebivalstva. Več o tem, kako lahko pomagate, pa v tokratni rubriki Izluščeno.

Izluščeno IZLUŠČENO - ŠOUROCK 2021 9.6.

9. 6. 2021

Razpis za ŠOUROCK 2021 je odprt! Tudi letos Radio Si sodelujte kot ponosni medijski sponzor in zato ne zamudite priložnosti se prijaviti na aktualni razpis! Prijave so odprte do 30.6, več o letošnjem ŠOUROCK-u pa v pogovoru s članom strokovne komisije Markom Furekom in vodjo projekta Anejem Pevcem. Pogovorjal se je Borut Kampuš.

Izluščeno Evropski komisar Schinas je obiskal Slovenijo

8. 6. 2021

Pred nami je slovensko predsedovanje Evropski uniji, zato je Slovenijo obiskal tudi evropski komisar Schinas. Strinjal se je, da je potrebno v ospredje postaviti skupne evropske vrednote, pa tudi boj proti kibernetskim grožnjam. Več v tokratni #EUminuta!

Izluščeno THINK GREEN - Svetovni dan okolja

7. 6. 2021

Vsak delavnik ob 9.20 na Radiu Si izluščimo temo/dogodek, ki si to po aktualnosti tudi zasluži.

Izluščeno Koliko časa naj otroci preživijo pred zasloni?

31. 5. 2021

Šola pred računalnikom, prijatelji preko družabnih omrežij, igrice za tablicami, risanke in podobno – vse to je postal vsakdan naših otrok. A strokovnjaki so začeli opažati, da imajo vedno več težav in da starši, skrbniki in učitelji potrebujejo smernice, koliko časa naj otroci sploh preživijo pred zasloni. Več o tem, na kaj je treba biti pozoren, bomo razložili v tokratni rubriki Izluščeno z dr. Špelo Selak. Prisluhnite!

Izluščeno THINK GREEN - TEDEN GOZDOV

24. 5. 2021

Foto: Zavod za gozdove Slovenije

Izluščeno Odprte prijave za Animateko

20. 5. 2021

Čeprav je november še relativno daleč, pa se je odštevanje uradno začelo. Odprte so namreč prijave za letošnjo Animateko, mednarodni festival animiranega filma. Več v BigScreenu v četrtek 20.5. med 17.in 18.uro.

Izluščeno Svetovni dan čebel bo letos otožen

19. 5. 2021

Čebelarji pravijo, da bo zaradi slabega vremena letina katastrofalna. Te dni bi čebele morale nabirati polne košarice prahu, a jih morajo čebelarji hraniti, da bodo preživele. Z dr. Petrom Kozmusom se je pogovarjala Vesna Danilovič Novak. (Foto: BoBo)

Izluščeno Na točkah Europe Direct lahko vprašate vse, kar vas zanima o EU

18. 5. 2021

Čeprav pandemija koronavirusa že več kot leto dni vpliva na vsakdanje življenje v Evropi, najnovejša standardna raziskava Eurobarometer kaže, da je odnos ljudi do EU še vedno pozitiven. Poraja pa se vedno več vprašanj in prav na ta odgovarjajo tudi na točkah ?? Europe Direct, ki se te dni širijo po Sloveniji. Več o tem v pogovoru z Lino Leskovec, vodjo točke Europe Direct Podravje v tokratni rubriki Izluščeno.

Izluščeno Simbioza Giba tudi letos na spletu

12. 5. 2021

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis že osmo leto zapored organizira vseslovensko akcijo Simbioza Giba. Do danes se je pobudi pridružilo že več kot 135.000 udeležencev vseh generacij na več kot 3000 lokacijah po Sloveniji. Letos akcija poteka ves mesec maj. Podrobneje pa z vodjo projektov pri zavodu Simbioza Brigito Dane v Izluščeno v sredo 12.maja med 9.in 10.uro.

Izluščeno Avtodom je med vožnjo le vozilo

10. 5. 2021

Hiša na kolesu ponuja veliko svobode, in v zadnjem času je to zelo priljubljena oblika počitnikovanja. Strokovnjaki pri AMZS pa opozarjajo, da je avtodom med vožnjo le vozilo, hiša postane šele takrat, ko ga parkiramo. Na kaj morajo biti pozorni vsi, ki se prvič srečujejo s takšnim potovanjem, smo preverili za Izluščeno. Prisluhnite. (Foto: AMZS)

Izluščeno Igralo in pelo se bo na Vrtnem kavč festivalu!

5. 5. 2021

Od 7. do 9. maja bo potekal 1. Vrtni kavč festival.. gre za festival, ki ima korenine v Kavč festivalu in se, zaradi trenutnih razmer, seli s kavča na dvorišča, vrtove, terase ter pod okna po vsej Sloveniji. Prislunite, kje mu lahko prisluhnete!

Izluščeno Za nami je leto, ko smo se na novo učili delati

30. 4. 2021

Praznik dela bo letos v znamenju prizadevanj, da se po pandemiji vzpostavi star način dela. Nekateri so se v minulem prvič srečali z delom od doma, nekateri so ostali brez dela, so pa tudi takšni, ki so se šele v času pandemije zaposlili. Pred praznikom dela smo govorili z Lidijo Jerkič, predsednico Svobodnih sindikatov Slovenije, ki je izpostavila številne težave, ki jih je za seboj potegnil predvsem nov način dela. Foto: BoBo

Izluščeno Previdno, pod kupom vej za kres, je morda jež!

29. 4. 2021

Ježki so zaščitene živali in pomembni za biotsko raznovrstnost. Pred prvomajskimi kresovi pa Društvo Reks in Mila opozarja, da preden zakurimo kres preverimo, ali se pod kupom vej ne skriva jež. Kako jih opozorimo? Prisluhnite!

Izluščeno Izluščeno, 28.4. - Mednarodni dan ozaveščanja o okoljskem hrupu

28. 4. 2021

Vsak delavnik ob 9.20 na Radiu Si izluščimo temo/dogodek, ki si to po aktualnosti tudi zasluži.

Izluščeno Herojska gverila ob odprtju teras lokalov opozarja!

21. 4. 2021

Predstavniki Zavoda VOZIM ob odprtju teras lokalov ponovno opozarjajo s sloganom »Če smo preživeli zaprte gostilne, preživimo še odprte«, ki je podkrepljen s pozivom »Nikoli ne vozi pod vplivom alkohola in vedno poskrbi za varen prevoz«. Na kakšen način opozarjajo? Prisluhnite!

Izluščeno Ob dnevu knjige nakupujemo na Sejmu s kavča

21. 4. 2021

Knjige se v zadnjem letu za marsikoga zdijo prava terapija in vsaj navidezno doživljajo malo renesanso. A podatki o branju niso preveč optimistični, zadnja bralna raziskava iz leta 2019 je pokazala, da se povečuje število ljudi, ki v enem letu ne preberejo niti ene knjige, leta 2019 je bilo takšnih kar 49 % prebivalk in prebivalcev Slovenije. Kar pa vseeno pomeni, da je večina bralcev! In vsi taki se bodo ob današnjem svetovnem dnevu knjige razveselili pravega spletnega knjižnega sejma, Sejma s kavča. Prisluhnite, kaj vam tokrat ponuja!

Izluščeno Aktivni očetje za boljši svet

19. 4. 2021

Področje usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja je seveda poseben izziv za vsako družino. Urejeno, učinkovito in z najboljšimi rezultati se kaže takrat, ko usklajeno delujejo vsi deležniki. Projekt »Očka v akciji« sledi evropski direktivi, v kateri se želi povečati delež žensk na trgu dela in povečati delež moških, ki izrabijo dopust iz družinskih razlogov. Več v Izluščeno v ponedeljek 19.4. med 9. in 10.uro.

Izluščeno Pripravljeni za prvi slovenski dan 'v' rabljenih oblačilih?

16. 4. 2021

Prihodnji teden nas bodo na vsakem koraku spremljale zelene tematike. Dan Zemlje že trka na vrata, prvič pa se bosta v Sloveniji zgodila še dan v rabljenih oblačilih in dan brez zavržene hrane. Izluščili smo vse kar morate vedeti o akciji, ki bo ves prihodnji teden potekala z namenom ozaveščanja o problematiki, ki spremlja na kupe poceni oblačil, slabe kakovosti. Ekologi brez meja imajo za vse nas nekaj pomembno sporočilo. Prisluhnite. (Foto: Thinkstock)

Page 1 from 20
Subscribe to newsletter

Subscribe to newsletter

Neveljaven email naslov