Suggestions

No search results.


Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Share Television MMC Radio Index

Euranet Plus

EURANET SPECIAL GREEN DEAL – Prihodnost v kmetijstvu za mlade kmete prihodnosti, 24.6.

24.06.2022

Euranet Special Green Deal tokrat o vlogi mladih kmetov v evropski družbi prihodnosti! Kako vidijo svoje mesto v evropski družbi, kakšna je povezava med lokalnim in ekološkim kmetovanjem ter kako bi naj izgledalo evropsko kmetijstvo prihodnosti.

Trendi v sodobni evropski umetnosti pri generaciji Z

20.06.2022

To, da je generacija Z odrasla z družabnimi mediji ni skrivnost. Ta omrežja pa digitalnim domorodcem ne predstavljajo le možnosti za klepet, mladi jih spretno obračajo sebi v prid tudi na področju kulture in umetnosti.

Euranet Special, 10.6. Green Deal – Lahko čisto sreča zeleno?

10.06.2022

Dejstvo je, da je v zadnjih desetletjih EU doživela razcvet vsega, kar je povezano s higieno: vsak dan se tuširamo, hrano čistimo z veliko pitne vode, vse površine obrišemo z veliko čistilnimi sredstvi in vso hrano zapakiramo. Je čisto lahko zeleno?

,,Prišlo je do zavedanja, da je pouk v šoli, ki poteka v živo, izjemnega pomena''

03.06.2022

'Učenje na daljavo' je tema 8. epizode Euranet Plus Gen Z podcasta

,,Začenjamo novo poglavje digitalizacije, kjer se vse digitalizira''

27.05.2022

Podpredsednica Vestagerjeva, ki je tudi komisarka za konkurenčnost, si prizadeva Evropo narediti „pripravljeno na digitalno dobo“.

Potrošniške navade generacije Z

27.05.2022

Tokrat v prispevku Euranet Special govorimo o potrošniških navadah Generacije Z. Preteklo leto je bila v Sloveniji izdana raziskava Mladina 2020, s pomočjo katere so sodelujoči raziskovalci dobili natančen vpogled v dolgoročne trende zadnjih let.

Kako ovreči trditve zanikovalcev podnebnih sprememb?

20.05.2022

Ena najresnejših groženj današnjega časa so po mnenju znanstvenikov, klimatologov in širše javnosti, izpusti toplogrednih plinov. Zakaj nekateri ljudje ne verjamejo, da se podnebne spremembe dogajajo?

Mladi in Konferenca o prihodnosti Evrope

13.05.2022

9. maja se je v Strasbourgu zaključila enoletna konferenca o prihodnosti Evrope. Kot prvi tovrsten dogodek je ljudem iz vse Evrope omogočala, da delijo svoje zamisli in sodelujejo pri oblikovanju naše skupne prihodnosti.

Kako izboljšati ogljični odtis in nastaviti termostat na manj?

07.05.2022

Kaj vse ljudje počnemo in kaj bi naj počeli, da bi zmanjšali svoj ogljični odtis? Tokrat se v Euranet Special sprašujemo, kako izboljšali svoj ogljični odtis in energetsko odvisnost ter kako se boriti proti podnebnim spremembam v našem vsakdanu.

Mladi k pojavu migracij pristopajo odprto in aktivno

29.04.2022

V luči vojne v Ukrajini in prihoda mladih migrantov in beguncev v našo državo se mladi vključujejo v številne aktivnosti nudenja prostovoljne pomoči.  

Ali lahko politika reši planet?

23.04.2022

Podnebne spremembe so pomemben pojav, ki zahteva drzne odločitve in dejanja. Od ljudi zahtevajo, da spremenijo včasih globoko zakoreninjene navade, poleg tega pa povzročajo dodatne stroške in jih je zato pogosto težko vključiti v volilni program.

Mladi in priložnosti na trgu dela

15.04.2022

Ob razglasitvi epidemije novega koronavirusa in ustavitvi gospodarstva, so številni prekarni delavci in delavke, med njimi je največ mladih, ostali brez dela.

Slovenija se v sodelovalnem gospodarstvu še zmeraj sooča z regulatornimi izzivi

08.04.2022

Zlasti mladi podpirajo okoljsko bolj sprejemljive poslovne modele. 

Duševno zdravje generacije Z kot izziv za celotno evropsko družbo

01.04.2022

Pandemija COVID-a 19 je le odkrila, kar v Zahodni družbi tli že dolgo – kakšno je duševno zdravje mladih prebivalcev v Evropski uniji. Več na to temo v tokratnem prispevku Euranet Special.

More
Subscribe to newsletter

Subscribe to newsletter

Neveljaven email naslov