Suggestions

No search results.


Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

"EUROPEAN WEEK" spletna razprava z RTV Slovenija/Radiem Si

četrtek, 18.2.2021

V drugačnih okoliščinah, tj. v času pred oz. po pandemiji covida-19, bi sedeli skupaj v našem Euranet Plus studiu v Bruslju, pa vendar smo se lahko, zahvaljujoč tehnologiji, kljub temu ujeli v tej obliki.

TEMA: "Izobraževanje v EU v času pandemije covida-19"

Uvedba ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa je drastično vplivala tudi na področje šolstva oz. izobraževanja. Ob začetku pandemije je bilo med vsemi deležniki vzgojno-izobraževalnega sistema, vključno s starši, precej zmede, saj so se morali na nove razmere prilagoditi skorajda čez noč. Kriza je razkrila tudi velike neenakosti med državami članicami, zlasti kar se tiče zapiranja vrtcev, šol in univerz ter dostopa do digitalnega izobraževanja. Kako se je EU lotila odprave teh razlik in izzivov? Kako so se na nove razmere v primerjavi z drugimi nacionalnimi javnimi šolami prilagodili v mreži Evropski šol? S kakšnimi težavami in izrednimi rešitvami so se na področju izobraževanja v tem času soočali v Bruslju? Kakšna je vizija za evropski izobraževalni prostor? To je zgolj nekaj vprašanj na katera smo skušali poiskati odgovore.

Sogovorniki:

Pridružite se nam!

Obiščite tudi naša Facebook profila:
@euranetplusslovenija @radiosi.eu

Projekt EURANET PLUS poteka v sodelovanju z našo Euranet Plus agencijo v Bruslju.
#euranetplus #europeanweek #MEPirenajoveva #europeanschoolfrankfurt #DGT

Euranet Plus

Aktivni očetje v akciji s pomočjo evropskih sredstev

28.06.2021

Projekt Očka v akciji sledi evropski direktivi, v kateri se želi povečati delež žensk na trgu dela in povečati delež moških, ki izrabijo dopust iz družinskih razlogov.

Projekt Skupaj za znanje pomaga romskim otrokom izstopiti iz kroga revščine

22.06.2021

Evropski projekt Skupaj za znanje omogoča romskim otrokom doseči večjo uspešnost v vzgojno-izobraževalnem sistemu in zmanjšati medsebojne predsodke.

#EuranetPlus Summit 2021 z izvršnim podpredsednikom EU komisije Fransom Timmermansom

22.06.2021

LIVE stream prenosa pogovora novinarjev z izvršnim podpredsednikom EU komisije Fransom Timmermansom.

Projekt LocalsFromZero v evropskih projektih naslavlja medgeneracijsko sodelovanje in digitalizacijo

18.06.2021

Kljub temu, da tako svetovni kot slovenski turizem predvidoma čaka dolgotrajno okrevanje po pandemiji covida-19, se v tem sektorju pojavljajo nove zgodbe in zanimivi projekti. Eden izmed njih je LocalsFromZero.

Hiša kranjske čebele bo privabljala mlade iz Evrope in sveta

05.06.2021

V mesecu maju, ko obeležujemo svetovni dan čebel, se je ob podpori evropskih sredstev zaključil pomemben in zanimiv vseslovenski čebelarski projekt ''Hiša kranjske čebele - središče inovativnih tehnologij.''

Projekt Kaštelir se razteza od Krasa do Kvarnerja

04.06.2021

Kaštelir, projekt Programa sodelovanja Interreg Slovenija – Hrvaška, se je aktivno začel izvajati oktobra 2018, zaključil pa se bo konec junija letos.

Polh z evropskimi sredstvi do doživljajskega parka za celo družino

31.05.2021

Kako z izvirno idejo povezati naravne znamenitosti, kulturno dediščino, turistične značilnosti in ponudbo? S Polhovim doživljajskim parkom namenjenih otrokom in družinam, ki je nastal s pomočjo evropskih sredstev.

#ClimateofChange za večjo aktivnost EU glede podnebnih migracij

21.05.2021

Projekt #ClimateofChange, ki se je začel izvajati 15. januarja 2020 in bo trajal 40 mesecev, sofinancira Evropska komisija v okviru Programa izobraževanja in ozaveščanja o razvoju (DEAR).

S projektom ZA KRAS prvič v živo spremljamo odraščanje velike uharice

14.05.2021

Projekt ZA KRAS, ki sledi izhodiščem Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike, je namenjen izboljšanju stanja evropsko pomembnih vrst in habitatnih tipov na območju Nature 2000 – Kras.

Z evropskim projektom VIPava do ohranjanja ekosistema doline reke Vipava

07.05.2021

V projektu VIPava si prizadevajo ohranjati in izboljšati stanje ogroženih živalskih vrst ter habitatov v Vipavski dolini. VIPava je sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in zajema ukrepe za različne živali in zeleno infrastrukturo.

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva 2021

03.05.2021

Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi.

''Kolesarjenje ob nekdanji železni zavesi'' del poti EuroVelo

23.04.2021

V mesecu februarju se je zaključil evropsko sofinanciran projekt Kolesarjenje ob železni zavesi. Ekipa madžarskih in slovenskih partnerjev je na obmejnem območju med Slovenijo in Madžarsko tri leta in pol vzpostavljala skupno kolesarsko turistično...

S projektom PONI do konkurenčnega podjetništva za zeleno gospodarsko rast

10.04.2021

Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije tistim s podjetniško idejo ponujata sredstva, s katerimi lahko v 4 mesecih podjetniško idejo pretvorijo v lastno podjetje.

EU projekt Čebelja učna pot povezuje starostnike in mlade

09.04.2021

Evropski projekt ima dodano vrednost, saj se bodo na Čebelji učni poti spletle vezi med mlajšimi in starejšimi.

More
Subscribe to newsletter

Subscribe to newsletter

Neveljaven email naslov