Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Index

Suggestions

No search results.


Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

MMC RTV 365 Radio Television mojRTV × Menu

Euranet Plus

Euranet Plus Special / Gen Z: Ali mlade zanima politika?

16.02.2024

Milijoni Evropejk in Evropejcev bodo imeli priložnost sodelovati na evropskih volitvah, med njimi tudi številni mladi ljudje. A mlade sploh zanimajo volitve in politika? Spraševali smo dijake in profesorje na GFML.

Kaj lahko Europa stori zame?

09.02.2024

Evropske volitve potekajo vsakih pet let in so največje nadnacionalne volitve na svetu. Tokrat bodo evropske volitve med 6. in 9. junijem 2024. Kakšna so pričakovanja ob letošnjih volitvah? Več v oddaji Euranet Special v soboto 10.2. med 11.in 12.uro.

Euranet Plus Special/ Gen Z: Prihodnost mladih v Evropski uniji

23.01.2024

Generacija Z počasi stopa v ospredje. Kako oni vidijo Evropsko unijo, kaj jim pomeni in ali se bodo udeležili evropskih volitev?

Euranet Plus Special / Gen Z: Branje

22.12.2023

Je ob vsesplošni digitalizaciji naših družb bralna sposobnost mladih kaj boljša? Kakšna je prihodnost branja?

Euranet Plus Special / Green Deal: Tehnološke rešitve za podnebne spremembe

18.12.2023

Na podnebni konferenci COP 28 so nekateri branili "tehnološke rešitve" in poveličevali prednosti tehnik geoinženiringa na škodo konkretnih politik za zmanjšanje povpraševanja po energiji. Ali je v luči podnebnih sprememb tehnologija pravi odgovor?

Euranet Plus Special / Gen Z: Odnos Generacije Z do zasebnosti na spletu

15.12.2023

Kakšen pristop ima generacija Z do zasebnosti ali intimnosti na spletu? Ali se zavedajo vrednosti svojih osebnih podatkov, ki jih pošiljajo v splet? Tokrat v prispevku Euranet Special GenZ!

Euranet Plus Special/Green Deal: Podpora evropskemu zelenemu dogovoru

08.12.2023

Cilj Evropskega zelenega dogovora je, da bo varoval človeška življenja, živali in rastline z zmanjšanim onesnaževanjem.

Euranet Plus Special/GenZ: Mladi 'NEET' in njihov položaj

01.12.2023

V tokratnem Euranet Special Gen Z smo se osredotočili na položaj mladih 'NEET'. Tistih, ki ne delajo, in niso v izobraževanju. Na Direktoratu za trg dela in Zavodu RS za zaposlovanje pravijo, da so tej skupini mladih na voljo različni programi.

Euranet Plus Special/ Green Deal: Demografija in podnebne spremembe

13.11.2023

Evropsko prebivalstvo se stara, zato bodo, kot pravijo strokovnjaki, starejše generacije vse bolj odgovorne za skupne emisije. Znanstveniki ocenjujejo, da bodo do leta 2060 kar 39% skupnih emisij ustvarili ljudje, starejši od 65 let.

Euranet Plus Special / Gen Z: Kako (odgovorno) ravnati z življenjskimi stroški?

17.11.2023

Po vsem svetu samo eden od treh odraslih razume osnovne finančne pojme. Glede na študijo Standard & Poor's iz leta 2014 se v Evropi finančno znanje giblje od 71% prebivalstva v skandinavskih državah do 13 % v državah jugovzhodne Evrope.

Euranet Plus Special/Green Deal: Kako se prilagoditi ekstremnim vremenskim dogodkom?

10.11.2023

Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj pravi, da bo vremenskih ekstremov v prihodnosti vedno več – torej zelo vročih, skoraj nevzdržnih poletij, obilnih nalivov, ki lahko povzročijo poplave pa tudi sušnih obdobij. Pojavijo se lahko tudi zimske poplave.

Euranet Plus Special/Gen Z: Bi morali volilno starost znižali na 16 ali 17 let?

03.11.2023

Glasovanje na svobodnih in demokratičnih volitvah je državljanska pravica, ki nam omogoča, da izberemo svoje predstavnike, ki bodo sprejemali in bi naj bili odgovorni za odločitve, pomembne za celotno družbo.

Euranet Plus Special/Green Deal: Zelene zaposlitve

27.10.2023

V tokratni epizodi v nizu Euranet Plus 'green deal' podcastov smo med drugim pogledali, katera delovna mesta veljajo za zelena in kakšne nove priložnosti se ponujajo na tem področju.

Euranet Special/Gen Z: Nadaljevanje vojne na obrobju EU in njen vpliv na mlade prebivalce

20.10.2023

Vojna še kar traja. Stavek, ki mu ni videti konca, pa čeprav je zaključen s piko. Pomislimo kaj na otroke, na mlade, na Generacijo Z? Kako vojna vpliva na mlade in kako se počutijo, tudi če so kilometre vstran. Vabljeni k poslušanju!

More
Subscribe to newsletter

Subscribe to newsletter

Neveljaven email naslov