Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Avstrija Vandalizem nad dvojezičnimi tablami na avstrijskem Koroškem

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je ostro obsodilo nov primer vandalizma nad dvojezičnimi tablami na avstrijskem Koroškem. Pričakuje tudi, da bodo oblasti čim prej izsledile storilce in jih kaznovale.

12

Šempolaj pri Trstu Slovesnost ob 100. obletnici Alojza Rebule, ki je skozi zgodovino vedno odkrival tudi sedanjost

"Ni me zaznamoval Kras, ki ga imam zelo rad, niti Loka pri Zidanem Mostu, ki jo imam še raje, zadostovala mi ni niti Evropa, pač pa svetovno, planetarno občutje," je nekoč dejal pred 100 leti rojeni pisatelj Alojz Rebula, ki se je poslovil oktobra 2018.

1

Trst Obletnica požiga Narodnega doma letos posvečena gledališki umetnosti

Letos minevajo 104 leta od požiga Narodnega doma, ki je bil v preteklosti središče življenja Slovencev v Trstu. Letošnjo obletnico so posvetili gledališki dejavnosti, ki se je v Narodnem domu začela pred 120 leti.

1

Glasba Na 52. festivalu Števerjan slavil Ansambel Gašperja Mirnika

Med borovci v Števerjanu je bil v nedeljo že 52. festival narodnozabavne glasbe Števerjan, na katerem je sodelovalo osem ansamblov. Na koncu je slavil Ansambel Gašperja Mirnika.

50. socialni teden katoličanov Papež Frančišek v nedeljo prihaja v Trst. Pri maši bodo sodelovali tudi Slovenci.

V Trstu se stopnjujejo priprave na obisk papeža Frančiška, ki bo v to mesto prišel v nedeljo. Tam namreč poteka 50. socialni teden katoličanov, geslo prireditve je "V osrčju demokracije".

4

Slovenska narodna skupnost v Italiji Kaj se dogaja in kako se živi od Milj do Trbiža? Slovenci v Italiji z novo spletno stranjo.

Zaživela je spletna stran slovita.info, namenjena vsem, ki želijo bolje spoznati slovensko narodno skupnost v Italiji, tudi tamkajšnjo kulturno in turistično ponudbo. Stran z objavami v slovenščini in italijanščini je del projekta Slovenci v Italiji.

4
Več

RTV oddaje

Oddaje zamejskih programov

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov