Borutu Pahorju se obeta nov mandat. Foto: BoBo
Borutu Pahorju se obeta nov mandat. Foto: BoBo

Pahor bi v prvem krogu slavil s 57,9-odstotno podporo, sledili bi mu kamniški župan Marjan Šarec z 22,7-odstotno, evropska poslanka Romana Tomc z 8,1-odstotno in predsednica NSi-ja Ljudmila Novak s 5,4-odstotno podporo.

Za njimi sta se zvrstila še koprski župan Boris Popovič (2,4 odstotka) in Angelca Likovič (2,1 odstotka), manj kot odstotno podporo pa imajo na zadnjih treh mestih ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič (0,8 odstotka), kandidatka SLS-a Suzana Lara Krause (0,5 odstotka) in Andrej Šiško (0,1 odstotka).

Pahorja podpira več žensk
Pahor je bistveno bolj priljubljen med ženskami kot med moškimi, saj mu svoj glas zagotavlja 55 odstotkov vseh volivk, ki izjavljajo, da se bodo zanesljivo udeležile volitev, in 36 odstotkov vseh volivcev. Med tistimi, ki ga bodo volili, prevladujejo starejši od 60 let – takih je ena tretjina vseh Pahorjevih volivcev.

Spremljanje premikov volilnega telesa
Ninamedia izvaja javnomnenjsko raziskavo po metodi "tracking poll" – izvajajo jo vsak dan na novem vzorcu naključno izbranih polnoletnih oseb, s čimer spremljajo premike volilnega telesa. Naročnika sta časnika Dnevnik in Večer, izvaja pa se od 5. do 20. oktobra. Prvo anketo so objavili po tridnevnem anketiranju, od tedaj pa vsak dan objavljajo rezultate anketiranja zadnjih treh dni, tako da je v vzorec za izdelavo vsakokratne volilne napovedi vključenih 540 anketirancev, ki so odgovorili na vprašanja.