Andrej Šiško, Gibanje Zedinjena Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Šiško, Gibanje Zedinjena Slovenija. Foto: MMC RTV SLO

Predsedniški kandidat Šiško je v klepetu povedal, da gre v njegovi predsedniški kampanji predvsem za to, da vrnemo ukradeno državo ljudem. "To pomeni, da je najprej treba vzpostaviti res svobodno družbo, česar danes nimamo, in pa predvsem vrniti to premoženje oziroma denar, ki so nam ga ukradli - našo dediščino," je pojasnil.

Predsedniški kandidat iz Maribora je tudi razkril, da je neodvisna ameriška družba objavila podatke, da je v tujini približno 75 milijard evrov denarja, ki izvira iz Slovenije. "Gre za denar, ki so ga na račune v tujini naložili ti t. i. tajkuni. Ta denar je treba vrniti nazaj, saj izvira iz našega skupnega družbenega premoženja, ki je bilo ukradeno nam, državljanom in državljankam. Prepričan sem, da lahko sledimo tem denarnim tokovom in dosežemo vrnitev ukradenega," je dejal.

Šiško je v klepetu med drugim tudi poudaril, da je narodno zavedanje zanesljivo ena izmed težav, s katerimi se spoprijemamo v današnji družbi: "Preprosto zato, ker so nas odtujili od svojih korenin in posledično veliko ljudi sploh ne ve tega, kar bi morali vedeti o svojih prednikih. Živo bitje brez korenin pa zelo verjetno pade ob prvem večjem viharju."

Več si preberite v klepetu.