Suzana Lara Krause, kandidatka za predsednico republike. Foto: MMC RTV SLO
Suzana Lara Krause, kandidatka za predsednico republike. Foto: MMC RTV SLO

"Moja največja prednost je prav to, kar mi očitajo, da je moja slabost. Da nimam veliko političnih izkušenj, kar tudi pomeni, da s seboj ne nosim nahrbtnika. Na kratko: do sedaj še nisem pokazala, česar ne zmorem in ne znam. Imam pa na drugi strani veliko življenjskih izkušenj, kot hči iz kmečke družine, kot podjetnica in kot mati. Vse te izkušnje in občutek za sočloveka, privzgojen s tradicionalnimi vrednotami bom vedno uporabljala v prid vseh državljanov," je o svoji konkurenčni prednosti povedala verjetno najmanj znana kandidatka za predsednico republike Suzana Lara Krause.

SLS-ova predsedniška kandidatka je tudi pojasnila, da s svojo predsedniško kandidaturo želi doseči, da se sliši ljudski glas. Sicer pa meni, "da je 21. stoletje skrajni rok, da tudi ženske zavzamejo najpomembnejše položaje v politiki. Ne zato, ker smo ženske, ampak zato, ker smo enakopravne in moramo imeti enake možnosti in pravice. In ker imamo dovolj poguma za to, je povedala."

V klepetu pa je med drugim tudi razkrila, da so ji med nekdanjimi in sedanjimi političnimi voditelji najljubši Winston Churchill, Janez Drnovšek in Vladimir Putin.

Odgovore kandidatke si lahko preberete spodaj v celotnem MMC-jevem klepetu.

Kaj bodo mladim povedali predsedniški kandidati? Oddaja Grem volit, v kateri se bodo mladi pogovarjali s predsedniškimi kandidati, bo v torek, 17. oktobra, ob 20. uri v živo na MMC TV in FB live.