V štabu Marjana Šarca so praznovali. Foto: BoBo
V štabu Marjana Šarca so praznovali. Foto: BoBo
Pahor in Šarec o volilni kampanji
Nagovor Marjana Šarca

V volilnem štabu Marjana Šarca je prevladovalo entuziastično vzdušje, saj so delni izidi glasovanja ves čas nakazovali, da se bo Šarec v drugem krogu predsedniških volitev pomeril z aktualnim predsednikom Borutom Pahorjem. Ob 20.36 se je v štabu tudi razlegel prvi aplavz, saj "drugi krog bo!", nato pa so sledile čestitke predsedniškemu kandidatu. "Prva ovira je premagana," je dejala članica liste ob čestitki.

Šarčeva ekipa je bila sicer veselo in optimistično razpoložena že pred 19. uro, ko so se zaprla volišča in je prenehal veljati volilni molk. Uspeh je po Šarčevih besedah že to, da kandidiraš in pred kamerami poveš svoje mnenje, ne pa samo doma "jamraš za šankom". Mladi član liste Marjana Šarca je potencialno zmago svojega kandidata pospremil z zanosom, in sicer da bi Slovenija končno dobila predsednika, kot si ga zasluži.

"Katera televizija bolj navija za nas?"
Volilni štab je bil bogato založen s prigrizki, tudi tradicionalni kamniški zavitek je bil na mizi, pa tudi craft piva ni manjkalo. Na vprašanje, ali so na listi sami Kamničani, so člani liste hitro odvrnili, da jih je Šarec nabral "z vseh vetrov", tudi iz Štajerske in "kljuna slovenske kokoši". Smeh, ki se je razlegel med množico, je nato presekalo šaljivo vprašanje novinarjem številnih medijskih hiš, saj je iz zbrane množice priletelo: "Katera televizija bolj navija za nas?"
"Potrebne so spremembe, mlade gor, staro elito dol," je v pogovoru za MMC dejala z izidom volitev vidno zadovoljna članica liste. "Delo oziroma nedelo Boruta Pahorja si ne zasluži, da bi ga obkrožili na volilnem lističu," pa je dodal mlad Šarčev podpornik.

Šarec: "Politika je dosegla dno"
Nizko volilno udeležbo je predsedniški kandidat pospremil z besedami, da politika ljudi enostavno ne zanima več. "Politika je dosegla dno, ljudje niso več ponosni na politiko," je dejal Šarec in dodal, da je izid njegove liste odličen, saj so ga praktično ustvarili iz nič in brez kakršne koli pomoči starih političnih elit.

Na vprašanje, ali je njegova lista bolj leva ali desna, je odvrnil, da "tu ni stricev iz ozadja", pač pa zgolj mladi entuziasti. "Iskreno se zahvaljujem vsem, ki so me volili, sploh me ne zanima, ali so levica, desnica ali kaj tretjega," je sklenil Šarec. "Tu ni nobene trde levice, so ljudje vseh prepričanj," je še opisal članstvo na svoji listi.

"Pahor v resnici ni zadovoljen"
Preden se je Šarec z ekipo odpravil proti medijskemu središču v Cankarjevem domu v Ljubljani, so v volilnem štabu na velikem zaslonu spremljali komentar predsednika Boruta Pahorja, ki mu prav nihče ni verjel, da je z izidom zadovoljen, pač pa je ta za aktualnega predsednika poraz, so bili prepričani v Šarčevem štabu. "Ponosen sem na svojo ekipo in nase, da smo se izpostavili," je pred odhodom še dejal Šarec, ki se je vsem v štabu zahvalil za ves trud, ki so ga vložili med volilno kampanjo.

Pahor in Šarec o volilni kampanji
Nagovor Marjana Šarca