Predsedniški kandidat odgovarja na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Predsedniški kandidat odgovarja na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO

"Skrbel bom, da se bodo v Sloveniji sprejemali in spreminjali zakoni z uporabo ZKP - zdrave kmečke pameti," je v klepetu z uporabniki MMC-ja napovedal Boris Popovič. Odpravil bo čakalne vrste v zdravstvu, sodstvo bo postalo učinkovito in pošteno, trudil se bo za uvedbo socialne kapice, za znižanje davkov in olajšave - in še marsikaj je obljubil.
Na kritiko, da se napovedi ne ravno skladajo s pooblastili predsednika Republike Slovenije, pa je odgovoril takole: "Zagotavljam vam, da predsedniška funkcija ni tako neoperativna in tako nepomembna, kot nam to mediji vseskozi skušajo prikazati." Predsednik ima poleg formalnih pristojnosti še ogromno neformalnih, je zatrdil, in te so ključne, če "hočemo spremeniti celotno državo iz medle, stagnirajoče in geopolitično popolnoma nepomembne v učinkovito državo, na katero bomo ponosni prav vsi".

Naslovil je tudi kritike, ki nanj letijo zaradi številnih pravosodnih postopkov, v katerih je udeležen. "Kako bi pa vi kot običajen državljan gledali na to, da bi bili ovadeni zaradi sumov davčne utaje, zlorabe položaja, razžalitve in uničenja listin ali še česa, po krivem? Ali imate pa morda vi kak dokaz, ki ga sodišče nima? Prav je, da se trudimo postati učinkovita, predvsem pa poštena pravna država, in da ne podpiramo zlorab, ki se pri nas kar naprej dogajajo. Po zadnjih anketah našemu sodstvu zaupa le še 16 % državljank in državljanov. Zakaj?!"
Več v spodaj v celotnem MMC-jevem klepetu.