Marjan Šarec je v odzivu na očitke o tajnih sestankih dejal, da se je z Janšo srečal dvakrat. Foto: BoBo
Marjan Šarec je v odzivu na očitke o tajnih sestankih dejal, da se je z Janšo srečal dvakrat. Foto: BoBo
Ugibanja o sklepanju koalicij

Šarcu je tajne sestanke s SDS-om na včerajšnjem predvolilnem soočenju na TV Slovenija prvi očital Bojan Požar, ko je Šarcu dejal, da nenehno poudarja, da ne bo šel v koalicijo s SDS-om, obenem pa se "že ves čas z njim tajno dobivate". Požar je dejal, da so se po njegovih informacijah prvič sestali 25. novembra lani, potem pa naj bi se Šarec z Janšo sestal še večkrat. Šarec je Požarju odvrnil, da te informacije niso točne.

Ob samem zaključku soočenja, ko je Šarec ponovil stališče, da se ne vidi v koaliciji s SDS-om, pa je Janša dejal, da ne "ve, zakaj je gospoda Šarca sram priznati, da smo se pogovarjali". Šarec je nato odgovoril, da "se pogovarjati ni problem", in dodal, da je samo podal svoje mnenje, kakšno koalicijo bi sestavil.

Šarec: Janša je zlorabil zaupanje
Danes pa se je Marjan Šarec na pogovor odzval prek družbenega omrežja Facebook, kjer Janši in Požarju očita, da sta izvedla dogovorjen napad nanj. Ta napad dojema kot logično reakcijo na njegova ostra stališča do financiranja stranke SDS iz tujine. "Ko sem se odločil za vstop v državno politiko, sem opravil veliko pogovorov z različnimi slovenskimi politiki, predsedniki strank, kandidati za poslance in mnogimi drugimi ljudmi. Sem človek, ki posluša in dá priložnost. O tem nisem in ne bom javno govoril ali tega celo prikrito prodajal novinarjem," je zapisal Šarec.

Ob tem je dodal, da je Janez Janša, s katerim se je, tako Šarec, enkrat pogovarjal lani v predsedniški kampanji in enkrat letos, zlorabil to zaupanje. "Ugotavljam, da sem se pravilno odločil, da LMŠ pod mojim vodstvom ne bo nikoli sodelovala v koaliciji s stranko SDS, ki s svojim medijskim imperijem širi laži in lažne novice o meni in naših članih. Spomnimo se samo nekaterih člankov na Nova24 in portalu Požareport. Mogoče sem naiven, nisem pa pokvarjen. Smešno je, da mi laž očita nekdo, čigar portal temelji na laži oziroma polresnicah. Ključno spoznanje pa je, da Janez Janša živi v preteklosti, nas pa zanima prihodnost in priložnost za naše otroke," je še zapisal Šarec.

V spodnjem videu si lahko ogledate očitke Požarja in Janše iz včerajšnjega soočenja.

Ugibanja o sklepanju koalicij