Izvolili smo predsednika, zdaj gremo volit poslance, pravijo mladi, ki sodelujejo v nadaljevanju MMC-jevega projekta Grem volit.

Tjaša, Jure, Lev, Špela, Tilen, Ula, Ajda, Luka, Nika bodo od blizu spremljali proces volitev v državni zbor. Nekateri med njimi so v projektu Grem volit sodelovali že v času volitev predsednika države in med drugim ugotavljali, kako malo pristojnosti za reševanje konkretnih težav ima.

Tokrat se bodo srečevali s kandidati za poslance in iskali odgovore tudi na tista vprašanja, ki so v predsedniški kampanji ostala neodgovorjena. Kaj zanima mlade, kakšno politiko si želijo in kaj pričakujejo od poslancev, ki imajo moč, možnost in priložnost, da iščejo rešitve za konkretne teme in težave, bomo odkrivali v projektu Grem volit (poslance DZ-ja).

Tudi tokrat projekt Grem volit! ne bo medijsko pokrivanje volilne kampanje, ampak iskanje odgovorov na vprašanja, ki ne le zadevajo, ampak tudi zanimajo mlade. Zanimalo nas je, kaj mislijo o političnem prostoru in akterjih, ki se v njem gibljejo. Ali stranke dovolj sodelujejo? Se poslanci znajo obnašati? Ali v Sloveniji sploh lahko govorimo o politični kulturi? Kaj menijo o delovanju študentskih organizacij, ki se spogledujejo s politiko? Poznajo volilni sistem?

Potem smo se lotili drugih vprašanj, ki so pogosto v ospredju javnosti. Univerzalni temeljni dohodek. Bolonjska reforma. Politiki na družbenih omrežjih. Pokojnina. Povezava univerz z gospodarstvom in še kaj.

Tudi tokrat smo mlada dekleta in fante povabili v studio, kjer se bodo v dveh oddajah srečali s predstavniki parlamentarnih in neparlamentarnih strank in jim v živo zastavili vsa tista vprašanja, na katera do zdaj niso dobili odgovorov. Dogodka bosta v torek, 22. maja, ob 12. uri in v četrtek, 24. maja, ob 12. uri v živo. Spremljali ju boste lahko na MMC-ju in na Facebooku.

Kdo so mladi iz projekta Grem volit!, si oglejte v spodnji galeriji.