Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Vladni ukrepi Vlada bi po 1. marcu uvajala izmensko delo. Fides: Za bolnike nevaren poseg v organizacijo dela.

Vlada je sprejela prve ukrepe, namenjene zaščiti javnega zdravstvenega sistema. "Ukrepi bodo še posebej pomembni po 1. marcu, ko bodo prenehala veljati soglasja za nadurno delo zdravnikom, ki so se za to odločili," je dejal državni sekretar Denis Kordež.

226

Slovenija Milosavljević: Šlo je za širšo sprejeto odločitev o tem, da me je treba napasti

Profesor novinarstva Marko Milosavljević zavrača pozive nekdanjih novinarjev Panorame, naj odstopi, in meni, da gre za širše orkestriran napad nanj zaradi njegovih kritičnih izjav.

Slovenija Golob v DZ posredoval predlog za imenovanje Andreje Katič za ministrico za pravosodje

Premier Golob se je odločil, da zaradi preteklih izkušenj za ministrico za pravosodje predlaga Andrejo Katič. Z njo je tudi že opravil pogovor in je kandidaturo sprejela. Predlog za njeno imenovanje je že posredoval v državni zbor.

98

Slovenija Posvet o ustanavljanju pokrajin: nujna regionalizacija v Sloveniji

Na posvetu o ustanavljanju pokrajin so se politični odločevalci in predstavniki stroke strinjali, da je regionalizacija nujna. K ustanovitvi pokrajin zavezuje ustavna določba, potrebo po pokrajinah pa so pokazale tudi naravne nesreče.

20

Slovenija Inštitut 8. marec za varen in dostopen splav v Evropi

Inštitut 8. marec je zagnal kampanjo za varen in dostopen splav v Evropi, s katero želijo zagotoviti, da se ženske lahko svobodno odločajo o svojem telesu. Del kampanje je tudi peticija, v okviru katere pričakujejo več kot 300.000 podpisov.

13

Vlada sindikatom predstavila nov predlog za odpravo plačnih nesorazmerij

Vladna pogajalska skupina je sindikatom javnega sektorja predstavila nov predlog t. i. odprave plačnih nesorazmerij. Javnosti vsebine za zdaj ne razkrivajo.

21

Več novic iz Slovenije

"Danes je najbolj nevarno biti novinar v Gazi"

V Ljubljani je potekal shod v podporo medijskim delavcem v Palestini, ki za poročanje javnosti o dogajanju na terenu plačujejo grozljivo ceno. Shodniki so pozvali k takojšnjemu koncu pokola novinarjev brez primere.

5

Nejc Jemec odstopa kot odgovorni urednik Vala 202: "Na trenutke komaj še zvozimo"

Odgovorni urednik Vala 202 Nejc Jemec je direktorju Radia Slovenija posredoval odstopno izjavo, po kateri od 1. maja ne bo več odgovorni urednik. Razmere na RTV SLO se ne izboljšujejo, program je kadrovsko vse šibkejši, je navedel med razlogi.

32

Svojci težko razumejo, da jih o smrti ne obvestijo zato, ker uradnikom zakonodaja to onemogoča

Po smrti človeka, ki nima svojcev, so občine dolžne zagotoviti pokop. Težava nastopi, če pokojni sicer imajo sorodnike, vendar ti ne izvedo za njihovo smrt, zato bo novogoriška občina na ustavno sodišče vložila zahtevo za oceno ustavnosti zakona.

13

Ministrica Tanja Fajon na zdravljenju v UKC-ju Ljubljana

Zunanja ministrica Tanja Fajon je zaradi suma, da ima vnetje ledvic, hospitalizirana v UKC-ju Ljubljana. Z ministrstva so sporočili, da se ministrica sicer počuti dobro, na zdravljenju v bolnišnici pa bo predvidoma ostala nekaj dni.

Več

Lokalne novice

Goriško V Novi Gorici zopet našli 250-kilogramsko letalsko bombo iz druge svetovne vojne

V bližini železniške postaje v Novi Gorici so danes znova odkrili 250 kilogramov težko letalsko bombo, so sporočili z Mestne občine Nova Gorica. Bomba je pod nadzorom in bo na lokaciji ostala do dneva, ko jo bodo pirotehniki nevtralizirali.

Dediščina Stara mitnica v Senožečah bo dobila novo življenje kot muzej prevozništva

V Senožečah so podpisali pogodbo med Občino Divača in izvajalci obnove mitnice iz 13. stoletja. V stavbi, kjer so trgovci na poti med Jadranom in zaledjem plačevali pristojbine, nameravajo urediti muzej prevozništva in tovorništva.

2

Štajerska Na Ptuju se bodo komunalne položnice pocenile

Ptujski mestni svetniki so na današnji seji med drugim sprejeli spremembe cen komunalnih storitev, ki bodo tokrat za uporabnike prinesle nekoliko nižje položnice. Povprečne položnice se bodo znižale za okoli tri evre.

Več

Izbor

Intervju "Medijski zakon mora podpreti javni medij, pa tudi okolje, v katerem lahko uspevajo zasebni mediji"

"Ne verjamem, da časopisi, radio ali televizijski prenosi umirajo, a se bodo morali prilagoditi spremenjenemu položaju, v katerem kar naenkrat niso več najpomembnejši medij za večino ljudi," je v pogovoru za MMC dejal danski raziskovalec Aske Kammer.

24

Slovenija Slovenski zapori so iz dneva v dan bolj prezasedeni, najbolj jih polnijo tihotapci ljudi

Število zapornikov v slovenskih zaporih je na začetku letošnjega leta preseglo število 1700, kar je največ, odkar je bila leta 1995 ustanovljena uprava za izvrševanje kazenskih sankcij. Povprečna zasedenost zaporov je trenutno že več kot 130-odstotna.

70

Slovenija Predlog referenduma za JEK 2 pred poslanci na začetku marca

Državni zbor bo SDS-ov predlog za razpis posvetovalnega referenduma za izgradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško obravnaval na začetku marca. Bodo takrat poslanci tudi že določili dan glasovanja? Ni nujno.

184

Pripravljalnice? Učenci priseljenci vstopijo v drugačen šolski sistem, med neznane vrstnike in nov jezik

V osnovnih šolah narašča število učencev, katerih materni jezik ni slovenščina. Njihovo vključevanje v šolski sistem postaja vse večji izziv. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje idejo o pripravljalnicah zavrača, v nekaterih šolah jo podpirajo.

85

Dolenjska So žičnate ograje ob reki Kolpi krive za razpadajoče mostove?

Razpadajoči mostovi ob Kolpi že več let propadajo, prebivalci pa opozarjajo na nevarnost nesreč. Občine zatrjujejo, da nimajo finančnih sredstev, ministrstvo za notranje zadeve je zavrnilo prošnjo za sredstva za sanacijo. Kdo je odgovoren?

32

Ekoanksioznost "Ljudje zaradi svoje ekoanksioznosti sprejemajo dramatične življenjske odločitve"

Aleš Oblak je eden prvih raziskovalcev, ki se pri nas ukvarja z ekoanksioznostjo. Vse več ljudi informacije o podnebni krizi in zavedanje, da ni več enakih zim, snega, da se okolje, kot ga poznamo, spreminja, sili v stisko.

165

Slovenija Kako oboroženi so slovenski državljani?

Po podatkih MNZ-ja ima v Sloveniji zakonito orožje nekaj več kot 45.000 posameznikov, ki si lastijo nekaj manj kot 160 tisoč kosov orožja. Prevladujeta lovsko in športno orožje, v zadnjih letih pa se povečuje zanimanje za nabavo orožja za varnost.

120
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov