Slovenija
slice
Na veliki šmaren verniki obiskujejo Marijina svetišča
Dan Marijinega vnebovzetja je dela prost dan, 15. avgust 2018 ob 07:40 Na praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren bodo zaživela Marijina svetišča po vsej državi, najbolj slovesno pa bo na Brezjah, kjer bo na trgu pred baziliko Marije Pomagaj mašo vodil ...
9
Dela prost dan na ceste znova prinesel zastoje
15. avgust 2018 ob 11:30 Na nekaterih cestah po Sloveniji že nastajajo zastoji, zgoščen promet je na gorenjski in dolenjski avtocesti, zastoji nastajajo na obalnih cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško, kjer se čakalne ...
Tonin: Z mesta predsednika državnega zbora bom odstopil na dan, ko bo prisegla nova vlada
295
14. avgust 2018 ob 20:09 Predsednik DZ-ja in prvak NSi-ja Matej Tonin je sporočil, da bo z mesta predsednika državnega zbora odstopil na dan, ko bo prisegla nova vlada, njegova stranka pa na petkovem glasovanju ne podprla ...
Boj za gospodarsko in ogibanje zdravstvenemu ministrstvu
68
14. avgust 2018 ob 20:42 Predsednica SAB-a Alenka Bratušek je potrdila, da naj bi po delitvi ministrstev v prvem krogu dogovarjanj prevzela ministrstvo za infrastrukturo, čeprav je prvotno želela koordinirati resorje ...
Je slikanje glasovnic na volitvah za mandatarja v nasprotju z zakonom?
221
14. avgust 2018 ob 16:24 Aktualni predsednik državnega zbora Matej Tonin je izrecno opozoril vodje poslanskih skupin, da morebitno podpisovanje, označevanje ali slikanje glasovnic pri volitvah predsednika vlade pomeni ...
Urad: Počitniški dom MNZ-ja bi za prebežnike uporabili le, če bi bile vse kapacitete zasedene Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je letos objavil tri javna naročila, ki se nanašajo na nekdanji kompleks ministrstva za notranje zadeve na Debelem rtiču.
91
Kadrovski razrez nove vlade. Bo SAB prevzela ministrstvo za infrastrukturo? Generalni sekretarji strank petorčka so opravili prvi krog kadrovskih usklajevanj, na katerih so razdelili položaje predsednikov strank.
191
Ministrstvo: Sikošek ni vreden javnega zaupanja. Zbornica zgrožena nad stanjem arhiva. Razrešeni notar Jože Sikošek je Notarski zbornici Slovenije arhiv predal kar v enem izmed skladišč na Litostrojski cesti.
93
Inštitut do prevzema programa odpovedal dogovorjene prihode zdravnikov Predsednik sveta NIOSB-ja Igor Gregorič je dejal, da bodo že dogovorjene prihode tujih zdravnikov v Univerzitetni klinični center Ljubljana verjetno prestavili, dokler novoustanovljeni inštitut v ...
44
Prihajajoča vlada bi zvišala davek na dobiček Koalicijska pogodba prihodnje manjšinske vlade še ni finančno ovrednotena.
84
Slovenski GenEplanet v približevanju informatizaciji zdravja Slovensko biotehnološko podjetje je od švicarskega sklada JF Investments dobilo investicijo v vrednosti 10 milijonov evrov. Denar bo namenilo razvoju in širjenju na nove trge.
27
Kažejo se prvi obrisi kadrovskega razreza prihodnje vlade Kakšen bo končni razrez vladnih resorjev?
509
Občine: V koalicijskih pogajanjih premalo mislili na lokalno samoupravo Združenja slovenskih občin ocenjujejo, da je bilo v dosedanjih koalicijskih pogajanjih za sestavo nove vlade premalo pozornosti posvečene lokalni samoupravi.
74
Marjan Šarec: Večinske vlade niso porok učinkovitosti in stabilnosti "Res ne vem, zakaj se dela takšna fama okoli manjšinske vlade. Če bi bile večinske vlade edini porok učinkovitosti in stabilnosti, marsikatere težave zdaj ne bi imeli," je dejal Marjan Šarec.
607
Levica bo podprla manjšinsko vlado Marjana Šarca Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je z Levico parafirala protokol o njenem sodelovanju z manjšinsko vlado.
817

Izjava dneva
link
Uroš Macerl
15. avgust 2018 ob 10:31 Nekateri si to predstavljajo zelo preprosto. Potrebuješ eno peč, vržeš noter, zgori in ob tem izrabiš toploto. A to ni res, mi dobivamo skozi dimnike nore količine izredno nevarnih strupov.
Več novic ...
Kazalo