Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenija

Pečan: NPZ kljub epidemiji in nasprotovanju ravnateljev očitno bo

V Državnem izpitnem centru kljub nasprotovanju večine ravnateljev vztrajajo pri izvedbi letošnjega nacionalnega preverjanja znanja. Izvedli naj bi ga na daljavo.

15

Izdatki državnega proračuna se povečujejo, prilivov pa je manj kot lani

Resnost epidemije se odraža tudi v proračunu. Primanjkljaj se je v prvih dveh mesecih letos povzpel na 660 milijonov evrov, kar je četrtina predvidenega. Za pomoči zaradi koronavirusne krize je od lanskega marca šlo skupno tri milijarde evrov.

14

Hojs: Pričakujem podporo noveli zakona o tujcih

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs vztraja, da predlog novele zakona o tujcih sledi odločbi ustavnega sodišča. Vlada je po njegovih besedah sicer že vložila dopolnilo, po katerem bo kompleksno krizo razglasil DZ.

32

Italijanska unija: Novi ukrepi bi lahko imeli hude posledice za čezmejno sodelovanje

Društvo pripadnikov italijanske narodne skupnosti Italijanska unija je v pismu premierju Janezu Janši vlado pozvalo k premisleku glede novih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 pri prehajanju meje.

5

Pahor v BiH-u napovedal donacijo cepiva proti novemu koronavirusu

Predsednik republike Borut Pahor je med obiskom v Bosni in Hercegovini (BiH) napovedal donacijo 4800 odmerkov cepiva proti novemu koronavirusu, ki jih bodo v to državo dostavili prihodnji teden.

94

Sviz in učitelji II. gimnazije Maribor pozivajo k ustavitvi postopkov zoper dijake

Vse več je javno izražene podpore oglobljenim dijakom iz Maribora. Tudi v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture in učiteljski zbor II. gimnazije Maribor sta pristojne pozvala, naj postopke zoper dijake opustijo.

70

Več novic iz Slovenije

Knez: Vsako ustavno pritožbo obravnavamo poglobljeno in o njej odločimo

"Sodimo pošteno, vsako ustavno pritožbo obravnavamo poglobljeno in o njej odločimo." Tako na očitke, ki jih je na račun dela ustavnih sodnikov sinoči v Odmevih izrekel doktor Jurij Toplak, odgovarja predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez.

48

Papež Frančišek za novega celjskega škofa imenoval Maksimilijana Matjaža

Celjska škofija je po večletnem čakanju dobila novega škofa. Papež Frančišek je na to mesto imenoval profesorja z ljubljanske teološke fakultete Maksimilijana Matjaža. Na tem mestu je tako nasledil Stanislava Lipovška, ki je odstopil leta 2018.

25

Prvo branje stanovanjskega zakona, o njegovi usodi v ponedeljek

DZ je končal razpravo o predlogu novele stanovanjskega zakona v prvem branju, ki med drugim predvideva zvišanje neprofitne najemnine, višje zadolževanje stanovanjskih skladov in ustanovitev javne najemniške službe.

6

Tarča: "Slovenska tvitosfera je zabetonirana v svojih položajih, nikogar ne boš spreobrnil" 

Kopriva, Joca, Kristina Vidmar, Marta Kocjančič … to je le nekaj od številnih lažnih ali dvomljivih profilov na Twitterju, ki jih upravljajo politika in celo poslanci.

456
Več novic

Lokalne novice

Gospodarstvo Z novim centrom za nadzor prometa na morju do večje varnosti v koprskem zalivu

V Kopru je pred dnevom pomorstva zaživel nov Center za varnost in nadzor prometa na morju, ki nadzornikom prinaša številne novosti in tehnološke rešitve ‒ od boljšega sistema za zaznavanje plovil do natančnejših vremenskih senzorjev.

3

Gorenjska Stanislav Poglajen kljub pozivom k odstopu ostaja župan Komende

Potem ko je dnevi zaradi izgubljene tožbe, ki je občinski proračun obremenila za 1,2 milijona evrov, župan Komende Stanislav Poglajen napovedal svoj odstop, si je zdaj premislil. Funkcijo namerava odslej opravljati kot nepoklicni župan.

10

Mozirska koča Sodni izvedenec pregledal pogorišče, izsledki bodo znani v mesecu dni

Sodni izvedenec je pregledal pogorišče Mozirske koče, kriminalistična preiskava se nadaljuje. Medtem se nadaljuje zbiranje sredstev za obnovo tega pohodniškega objekta.

1
Več

Izbor

Slovenija Policija kršilce ukrepov kaznuje tudi na podlagi fotografij. Kaj bo razkril nadzor IP-ja?

Evropska unija bo predvidoma aprila predstavila načrte za regulacijo umetne inteligence. Vključena bodo tudi pravila uporabe biometričnega nadzora, kot je prepoznavanje obrazov. To tehnologijo lahko že vrsto let uporablja tudi slovenska policija.

353

Črna kronika Pogojna zaporna kazen postaja sankcija za sovražni govor na spletu

Slovenska sodišča so začela izrekati pogojne zaporne kazni uporabnikom spleta ali družbenih omrežij zaradi širitve sovraštva in nestrpnosti. Zadnji primer je februarska sodba koprskega okrožnega sodišča zaradi zapisov na Twitterju.

118

Novi koronavirus Prepoved prehranjevanja na javnih površinah ostaja, kdaj bo odpravljena, ni jasno

S sprostitvijo protikoronskih ukrepov v t. i. oranžni fazi je dovoljeno zbiranje do 10 ljudi. Vendar je še vedno prepovedano prehranjevanje na javnih površinah v skupinah, razen za člane istega gospodinjstva.

294

Črna kronika Epidemija bo nekaterim obsojencem podaljšala časovnico služenja kazni za več mesecev

Zaradi epidemije covida-19 so bili deloma izpraznjeni tudi slovenski zapori. Vsi, ki so jim prekinili prestajanje kazni, jo bodo morali odslužiti po koncu epidemije. V zapor pa se prostovoljno ne morejo vrniti, čeprav morajo odslužiti nekaj mesecev kazni.

23

Pogajanja ESS-ja Sindikati: Vselej smo pripravljeni sodelovati, nismo pa pripravljeni več biti statisti

"Včasih imam občutek, da se socialne partnerje želi vključiti zgolj pro forma, da se lahko reče, da so bili zraven, ni pa namena upoštevati naše predloge in rešitve," v zvezi s pogajanji v okviru ESS-ja opozarja sekretar ZSSS-ja Andrej Zorko.

53
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov