Slovenija
slice
Od zdaj naprej se lahko s podpisi podpre predsedniške kandidate
Opravki se končajo 27. septembra, 21. avgust 2017 ob 07:47 Začela so teči volilna opravila za predsedniške volitve, ki bodo 22. oktobra, kar pomeni, da je mogoče s podpisi izraziti podporo kandidatkam in kandidatom.
49
 • Glasovanje v tujini: DVK obvestiti do 21. septembra
 • Morebitni drugi krog bo 12. novembra
 • Konec velikih gneč: enotna subvencionirana vozovnica na voljo tudi na spletu
  20
  21. avgust 2017 ob 08:31 Vlogo za odobritev ali podaljšanje enotne subvencionirane vozovnice integriranega javnega potniškega prometa lahko upravičenci zdaj oddajo tudi po spletu. Lani so v vrstah čakali tudi več ur.
  Spominska maša v Rovtah
  94
  20. avgust 2017 ob 19:42 V Rovtah v občini Logatec sta bili spominska maša za spravo in slovesnost ob 75. obletnici ustanovitve vaških straž, ki jo je pripravila Nova slovenska zaveza.
  Številne nesreče v gorah so posledica slabih priprav na turo
  38
  17. avgust 2017 ob 14:56 Slovenski policisti so letos večkrat opozorili na previdnost v gorah, saj se povečuje število planinskih nesreč.
  Ministrstvo med iskanjem čistilk ne upošteva socialnih priporočil, ki so jih sami pripravili
  40
  17. avgust 2017 ob 21:43 Številna javna naročila v Sloveniji omogočajo socialni damping, zato sistem javnega naročanja potrebuje popravke, so na novinarski konferenci opozorili v Delavski svetovalnici.
  S prihodnjim tednom začetek volilnih opravil pred predsedniškimi volitvami Državna volilna komisija je sprejela rokovnik za izvedbo volilnih opravil za predsedniške volitve. Kandidati bodo s prihodnjim tednom lahko vlagali svoje kandidature in zbirali podpise podpore.
  23
  Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev vrata odprla tudi predsedniška palača Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je urad predsednika republike priredil dan odprtih vrat, predsednik republike Borut Pahor pa je v nagovoru poudaril, da se v Sloveniji ...
  18
  Okrožno sodišče: Univerza mora vrniti 780.000 evrov, ki jih je izplačala za dodatke Okrožno sodišče je odločilo, da mora ljubljanska univerza državi vrniti 780 tisoč evrov zaradi izplačil dodatkov za stalno pripravljenost, ker je bil denar iz proračuna porabljen nenamensko.
  73
  Študentje lahko le še danes zaprosijo za subvencijo za bivanje Študentom visokošolskega študija se v sredo izteka rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto ...
  4
  "Priključitev prekmurskih Slovencev matičnemu narodu ni bila samoumevna" " Prekmurje in Prekmurci so enakovreden gradnik te države, na kar se, predvsem v centru odločanja, mnogokrat pozablja ," je v govoru na slovesnosti na predvečer dneva združitve prekmurskih Slovencev ...
  68
  Zore: Ker nimamo pravega odnosa do življenja na njegovem začetku, imamo težave tudi na koncu Katoličani praznujejo Marijino vnebovzetje in slovesna bogoslužja so potekala po številnih cerkvah, posvečenih Mariji.
  440
  Erjavec senatorjem izrazil nezadovoljstvo glede ameriškega stališča do arbitražne odločitve Predsednik repub like Borut Pahor in zunanji minister Karl Erjavec sta sprejela delegacijo šestih senatorjev ZDA, s katerimi sta govorila o sodelovanju med državama in v okviru z veze Nato, razmerah ...
  142
  Država bo zaradi predsedovanja EU-ju prenovila kompleks Brdo Slovenija bo pred predsedovanjem Svetu EU-ja leta 2021 prenovila grad Brdo in dozidala hotel Brdo.
  42
  Ministrstvo prisluhnilo dimnikarjem in povišalo cene storitev, v načrtu tudi obvezne meritve Prihodnost dimnikarskih storitev tudi več kot pol leta po uveljavitvi novega zakona ostaja nejasna, saj na ministrstvu še niso pripravili ustreznih pravilnikov, so pa prisluhnili dimnikarjem in ...
  74
  Med poštnimi paketi tudi steklenice s kačami in pepelnik iz krokodilje kože Finančna uprava je letos v poštnih pošiljkah odkrila in zasegla marsikaj - od mazila s strupom kraljevske kobre iz Vietnama do steklenic s kačami v alkoholu.
  6

  Izjava dneva
  link
  Miro Cerar
  1
  21. avgust 2017 ob 14:08 Menim, da bo proces trajal dlje, kot smo pričakovali na začetku pogajanj. Na mizi je preveč zahtevnih tem in ne moremo pričakovati, da bodo vse te zadeve rešene po časovnici, ki smo si jo
  Več novic ...
  Kazalo