Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenija

Policistom bo pri nadzoru meje s Hrvaško pomagalo 21 policistov iz baltiških držav

Slovenski policiji prihaja na pomoč 21 tujih policistov, ki bodo sodelovali pri obvladovanju nezakonitih migracij na slovensko-hrvaški meji.

77

Koalicija zavrnila predlog o glasovanju glede Zorčiča; ta je presenečen

Prihodnji teden bosta v DZ dve izredni seji, med drugim bodo poslanci odločali o noveli zakona o drugem tiru, ne bodo pa še glasovali o razrešitvi predsednika DZ Igorja Zorčiča. Osrednja točka majske redne seje bo ustavna obtožba premierja Janeza Janše.

189

Levica: Sodišče kakovost življenja postavilo pred dobičke trgovcev. Lah: Odločitev bomo spoštovali.

Ustavno sodišče je v postopku za presojo ustavnosti, ki ga je zahtevalo več družb, odločilo, da novela zakona o trgovini, ki je prinesla zaprtje trgovin ob nedeljah, ni v neskladju z ustavo. V stranki Levica odločitev sodišča pozdravljajo.

151

Pahorjev kandidat za sodnika Sodišča EU-ja je Marko Ilešič

Predsednik Borut Pahor bo v državni zbor posredoval predlog za izvolitev Marka Ilešiča za kandidata za sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu.

10

Logar na obisku v Celovcu: Pandemija je pokazala, kako pomembno je usklajevanje med državama

Zunanji minister Anže Logar se je v Celovcu sestal z deželnim glavarjem avstrijske Koroške Petrom Kaiserjem. Pred tem pa se je srečal s predstavniki slovenske narodne skupnosti v Avstriji.

3

Več novic iz Slovenije

Posledice pandemije: lani najmanj diplomantov v zadnjih 16 letih

V Sloveniji je lani, ko je pandemija drastično spremenila tudi način izobraževanja, diplomiralo 15.494 študentov terciarnega izobraževanja, kar je bilo 3,8 odstotka manj kot leto prej in najmanj v zadnjih 16 letih.

10

Varuh človekovih pravic opozoril na problematično sprejemanje zakona o vodah

Varuh človekovih pravic je ugotovil, da ravnanje okoljskega ministrstva pri pripravi novele zakona o vodah ni bilo skladno s pravico javnosti do sodelovanja pri sprejemanju okoljskih predpisov. A ministrstvo "mnenja in predloga varuha ni sprejelo".

9

Maturitetnega eseja ni pisalo 15 dijakov na 12 šolah

Eseja, s katerim se je v torek začel spomladanski rok mature, ni pisalo 15 dijakov na 12 različnih šolah, je poročala TV Slovenija.

4

S Kompasom vedno na pravi poti že #Kompasovih70

Svet je velik, očarljiv in lep, poln zanimivih poti in čudovitih ljudi. Pridružite se nam v najlepšem mesecu maju na Kompasovih doživetjih s posebnimi letali iz Ljubljane, da skupaj napišemo nove spomine.

Več novic

Lokalne novice

Slavnostna seja Janković pred praznikom Ljubljane: "Domačini ne bomo imeli žice v glavah"

Na slavnostni seji ljubljanskega mestnega sveta pred 9. majem, praznikom Ljubljane, je župan Zoran Janković poudaril pomen solidarnosti med epidemijo covida-19, kritičen pa je bil do nekaterih potez državnega vrha.

2

Lokalne novice Italijanska družba za državne ceste bo obnavljala predor na svoji strani prelaza Predel

Zaradi nujnih statičnih posegov v predoru Predel na italijanski strani mednarodnega mejnega prehoda Predel bo upravljavec državnih cest v Italiji družba Anas v ponedeljek, 10. maja, začel dela in postavil zapore prometa na omenjenem odseku.

1

Prvič na tem območju V Halozah medved presenetil lovca; svarila, da bo takih dogodkov vse več

V bližini naselja Čermožiše v občini Žetale, tik ob hrvaški meji, je lovec, ki se je v noči s torka na sredo vračal z lova na divje prašiče, naletel na medveda in ga ustrelil.

131
Več

Izbor

Reportaža Mali borec in velika borka: Boris in Bojana sredi Kranjske Gore razbijata stigmo avtizma

Njegov brezzobi nasmeh srečnega otroka, njen čvrsti objem in odločnost, ki daje vedeti, da bo vedno tam zanj. In tudi za vse druge, ki so pripravljeni odkriti, kaj vse se pod obrazom prikupnega črnolasega fantka še skriva za fasado diagnoze: avtizem.

22

Slovenija Na južno mejo prihajajo tuji policisti. Kakšna pooblastila bodo imeli?

Slovenski policiji bodo kmalu pri varovanju meje s Hrvaško pomagali tudi tuji policisti. Delovali bodo pod vodstvom slovenske policije. Kakšna pooblastila bodo imeli, pa je odvisno od tega, kaj jim bosta z „memorandumom“ dovolila MNZ in policija.

208

Slovenija "Zdravstveni in gospodarski krizi se je pridružila tudi kriza boja proti korupciji"

Zdravstvena kriza je v ospredje znova porinila pomembnost bedenja nad tveganji za korupcijo – še posebej tistih, povezanih z zdravstvenim sistemom in javnim naročanjem. Hkrati pa se je pokazala tudi krhkost celotnega sistema preprečevanja korupcije.

44

Slovenija in svet Bili so ukrepi, ki so ščitili, in bili so odloki, ki so jezili

Svet že več kot leto dni vztraja v primežu pandemije, ki jo spremljajo tudi ukrepi, s katerimi oblasti poskušajo zamejiti njeno širjenje. Koronakriza v različnih delih sveta kaže različne obraze, tako kot omejitve.

45

Slovenija Epidemija teorij zarote: kakšni so simptomi in kakšna je preventiva pred dezinformacijami?

Ker znanosti ob hitrih spremembah ne uspe zagotoviti vseh odgovorov na zapletena vprašanja, se v sivi coni rojevajo črno-bele teorije zarote. Kaj imajo skupnega ljudje, ki vznik virusa pripisujejo omrežju 5G, skritim elitam in milijarderju Billu Gatesu?

199
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov