Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Slovenija

Slovenija Ustavno sodišče razveljavilo del zakona o zdravstveni dejavnosti

Ustavno sodišče je razveljavilo določbe zakona o zdravstveni dejavnosti glede možnosti podaljšanja podeljene koncesije za opravljanje javne službe. Do nove zakonske ureditve bo po izteku 15-letne koncesije potreben nov postopek za podelitev koncesije.

8

Umetnost možnega Sončni kralj tudi v čevljih svojih ministrov

Golobova vlada, končno v polni postavi, napoveduje obsežne reforme, ki naj bi jih pripravila v enem letu. Preveč ambiciozno?

42

Slovenija ZPS: Živila tik pred iztekom roka uporabnosti cenejša tudi do 70 odstotkov

Zveza potrošnikov je opravila primerjalno ocenjevanje ponudbe živil tik pred iztekom roka uporabnosti. Ugotovili so, da se popusti gibljejo od 30 do 70 odstotkov. "A kupujte jih načrtno, ne le zaradi nižje cene," so opozorili.

7

Državni zbor Zadnji dan januarske seje v znamenju opozicijskih predlogov

Na zadnji dan januarske seje poslanci obravnavajo novelo zakona o državnem svetu. Na dnevnem redu je tudi več opozicijskih predlogov, med drugim novele zakona o lokalnih volitvah, zakona o RTV-ju in zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.

3

Dan spomina na žrtve holokavsta Pirc Musar ob dnevu spominu na žrtve holokavsta: "Moje sporočilo je preprosto. Nikoli več."

Svet se ob obletnici osvoboditve nemškega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau spominja žrtev holokavsta. Osrednji slovesnosti bosta na lokaciji taborišča, kjer zdaj deluje muzej, več spominskih dogodkov bo tudi v Sloveniji.

28

Na ustanovni seji se bo sestal strateški svet za zdravstvo, ki bo pripravil usmeritve za reformo

Nov, v primerjavi s prejšnjim precej bolj razširjen strateški svet za zdravstvo, se bo sestal na ustanovni seji in se med drugim seznanil z analizo stanja v zdravstvu, ki bo podlaga za predlog zdravstvene reforme. Seje se bo udeležil tudi premier Golob.

29

Več novic iz Slovenije

Kalvarija tujcev pri pridobivanju dovoljenj: ko se zahteva potrdila celo iz Afganistana

Pridobivanje dovoljenj za tujce v Sloveniji traja zelo dolgo. Na večjih upravnih enotah kopičijo prošnje, kadra je premalo, zakonodaja je preveč rigidna. Prihaja do absurdov, ko se zahteva pridobivanje potrdil celo iz Afganistana, kjer vladajo talibani.

119

Vlada zamejila ceno ogrevanja tudi za zdravstvene domove, šole in vrtce

Vlada je z dopolnitvijo uredbe zamejila ceno ogrevanja tudi za zaščitene odjemalce, ki se ogrevajo iz sistema daljinskega ogrevanja, torej vrtce, šole, zdravstvene domove ipd.

14

Tanja Fajon o pobudi za ustavno presojo zakona o Fursu: Bila je ena nenavadna dramaturgija

Sporni člen zakona o finančni upravi bodo v presojo na ustavno sodišče poslale vse stranke koalicije skupaj, je povedal premier Robert Golob. A SD pri tem ni sodeloval. Ustavno presojo omenjenega zakona je napovedal tudi varuh Peter Svetina.

34

Varnost na spletu: kako učinkovito zaščititi svoj prenosni računalnik

Na spletu preživimo veliko časa, tako v delovnem kot v prostem času. Pa se zavedamo tveganj in ustrezno poskrbimo za spletno varnost?

Več

Lokalne novice

Ljubljana Upravno sodišče v tožbi glede gradnje kanalizacijskega kanala C0 prikimalo društvu Alpe Adria Green

Društvo Alpe Adria Green je po odločitvi upravnega sodišča lahko stranka v postopku za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za del kanala C0 med Črnučami in Brodom v Ljubljani. Zadevo je zato vrnilo v ponovni postopek.

21

Štajerska V Hrastniku podražitev ogrevanja povzroča številne težave, predvsem za društva in organizacije

Z vladno regulacijo cen daljinskega ogrevanja za gospodinjstva je zadovoljen tudi hrastniški župan Marko Funkl. Zaradi podražitev pa so v stiskah tudi nekatera društva in organizacije, več kot podvojila se bo tudi cena ogrevanja bazena.

1

Okolje Vetrna elektrarna na Košenjaku: prebivalce skrbita hrup in zaščita vodnih virov

Okoli 70 občanov se je v sredo udeležilo razprave ob razgrnjenem osnutku državnega prostorskega načrta in okoljskega poročila za vetrno elektrarno Ojstrica. Bližnje prebivalce predvsem skrbijo hrup in vpliv na njihovo zdravje ter varovanje vodnih virov.

59
Več

Izbor

Intervju "Največja težava novinarjev v Sloveniji niso več slabe plače, ampak preobremenjenost"

"Na seznamu pričakovanj za leto 2023 je vsekakor ureditev razmer na RTV-ju, vzpostavitev socialnega dialoga v posameznih medijskih hišah in na nacionalni ravni," poudarja Alenka Potočnik, ki zatrjuje, da jim volje za sindikalni boj ne bo zmanjkalo.

174

Dan samostojnosti in enotnosti Slovenski plebiscit: Hrvaška vidi model za posnemanje, Srbija pa rušenje Jugoslavije

"Srbska reakcija na slovenski referendum je bila, no, vidite, rušijo Jugoslavijo, mi jo bomo branili," je povedala profesorica zgodovine s filozofske fakultete v Beogradu Dubravka Stojanović. V Srbiji so nacionalisti Slovenijo videli kot antipod in zlo.

126

Branko Klun "Ključne stvari v življenju se nam še vedno zgodijo onkraj naše moči"

"Splošno povabilo bi danes bilo: odpreti se za dogodek in se upočasniti. Nič več hoteti nekaj napraviti, obvladovati, si podrejati. Temveč se odpreti, razpoložiti, ustaviti," v prazničnem času predlaga filozof in teolog Branko Klun.

33

Gospodarstvo Zakaj se elektrika draži? In kaj ima s tem energetska borza?

"Če želimo zapolniti primanjkljaj elektrike, se moramo priključiti npr. k Avstriji, kjer je cena 400 evrov na megavatno uro. Če primanjkuje energije v celotni Evropi, so cene pač visoke povsod," pojasnjuje Andrej Gubina s Fakultete za elektrotehniko.

248

Lokalne volitve 2022 "V Celju je bila volilna kampanja najostrejša, najbolj osebna"

Na tokratnih lokalnih volitvah se je pokazal trend formalno nestrankarskih županskih kandidatov, ki pa so nestrankarstvo izbrali zgolj kot volilno strategijo, po zmagi pa pokazali prave barve, pravi politologinja Simona Kukovič.

151

Zdravje Streptokokne okužbe pri otrocih v porastu, a tako tragičnih zapletov, kot so v Veliki Britaniji, ni

Iz Velike Britanije poročajo, da je zaradi zapletov po okužbi s streptokokom A umrlo devet otrok. Tudi pri nas so streptokokne okužbe trenutno v porastu, učinkovito se jih zdravi z antibiotikom in primera tako hudega zapleta na infekcijski kliniki nimajo.

30

Lokalne volitve 2022 Po izrazitem razvoju občin nastopila volilna apatija

"Za delovanje države lokalne volitve seveda niso najpomembnejše, a če pogledamo z vidika povprečnega državljana, bi rekla, da so mnogo pomembnejše od predsedniških," meni strokovnjakinja za lokalno samoupravo Simona Kukovič.

73
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov