Slovenija
slice
Ustanovljena stranka Za otroke: "Višje plače in pokojnine, več spoštovanja mam, očetov, otrok"
Ustanovljeni novi politični stranki, 25. marec 2017 ob 13:25 V slovenski politični prostor vstopata novi stranki – Gibanje za otroke in družino Aleša Primca se je spremenilo v stranko Glas za otroke in družine (Za otroke), v Mariboru pa bodo ustanovili ...
282
Cerar: Izbor novih nadzornikov SDH-ja naj bom čim hitrejši
1
25. marec 2017 ob 16:32 Predsednik vlade Miro Cerar si želi, da bi postopek izbire novih kandidatov za člane nadzornega sveta SDH-ja stekel čim hitreje. Le v skladu z zakonom naj bo, je dodal.
Dars prodal za 83 milijonov evrov vinjet
13
25. marec 2017 ob 14:29 Prodaja vinjet z letnico 2017, ki so na prodaj od 1. decembra lani, se je do konca februarja glede na enako obdobje leto prej povečala za štiri odstotke.
Noč bo krajša za uro, prehajamo z zimskega na poletni čas
26
25. marec 2017 ob 10:36 Zimski čas bo letos v poletnega prešel v nedeljo, ko bomo ob drugi uri zjutraj urine kazalce prestavili za eno uro naprej, torej na tretjo uro zjutraj.
Kriminalisti: Sodniki popustili pritisku Banke Slovenije
42
24. marec 2017 ob 19:54 V javnost je prišla odredba ljubljanske preiskovalne sodnice, ki je kriminalistom dovolila, da pregledajo v lanskih hišnih preiskavah na Banki Slovenije zasežene računalnike.
Poslanci testiranju na droge rekli ne Predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge, ki ga je vložil SDS, je ostal brez podpore. So pa poslanci prižgali zeleno luč za podaljšanje podpore Pomurski regiji.
107
25 let od vstopa Slovenije v Ovse Pred 25 leti se je Slovenija vključila v tedanjo Konferenco o varnosti in sodelovanju v Evropi, današnjo Organizacijo za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse).
7
Papič edini kandidat za rektorja Univerze v Ljubljani Iztekel se je rok za prijave kandidatov za rektorja Univerze v Ljubljani. Prejeli so tri predloge, vsi pa se nanašajo na enega kandidata, dekana fakultete za elektrotehniko Igorja Papiča.
1
Potrdili novelo stanovanjskega zakona, ki izenačuje upravičence do subvencije Vlada je potrdila predlog novele stanovanjskega zakona, ki sledi odločbi ustavnega sodišča glede subvencije najemnin in izenačuje upravičence do subvencije v neprofitnih in tržnih stanovanjih.
9
SD ministrici za zdravje ponuja Marušičev program Na seji predsedstva SD-ja so ministrico Milojko Kolar Celarc vnovič pozvali, naj pohiti z vložitvijo reformne zakonodaje in projektom skrajševanja čakalnih vrst, spregovorili pa so tudi o boju za ...
7
Muižnieks ob koncu obiska še vedno obžaluje sprejetje novele o tujcih Komisar Sveta Evrope za človekove pravice Nils Muižnieks je ob koncu štiridnevnega obiska izrazil upanje, da novele zakona o tujcih nikoli ne bo treba uporabiti.
23
CSD: Odvzem novorojenca Alibabićevi nujen Jeseniški center za socialno delo zagotavlja, da je bil odvzem novorojenega otroka Sandi Alibabić skrbno pretehtan in nujen.
Žmavc: Nisem želel sodelovati v političnih igricah Željko Puljić in Franc Žmavc sta dan pred glasovanjem DZ-ja o imenovanju odstopila od kandidature za nadzornika SDH-ja. Vladajoči ugotavljajo, da je treba hitro najti zamenjavo.
18
Slovenija sprejela četrto skupino beguncev iz solidarnostne sheme V Slovenijo je v okviru sheme za solidarnostno prerazporeditev beguncev v EU-ju iz Grčije prispela četrta skupina ljudi, ki potrebujejo mednarodno zaščito.
84
Urad za oskrbo in integracijo migrantov bo vodila Mojca Špec Potočar Vlada je sklenila, da bo novoustanovljeni urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov kot vršilka dolžnosti vodila Mojca Špec Potočar. Medtem bodo z natečajem iskali kandidate za direktorja.
18

Izjava dneva
link
Peter Prevc
4
25. marec 2017 ob 14:06 Boril sem se, bitka ni uspela in ponos je ranjen. Tako kot včeraj sem zabetoniran na zadnji rdeči črti.
Več novic ...
Kazalo