Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenija

Damijan: Prizadevali si bomo za konstruktivno nezaupnico do božiča

Vodilni pobudnik KUL-a Jože P. Damijan je sporočil, da bodo konstruktivno nezaupnico vladi vložili, ko bodo imeli 46 poslanskih glasov. Potrebujejo jih še sedem.

357

Za zdaj brez podaljšanja subvencioniranja skrajšanega delovnega časa

Odbor DZ za finance je iz predloga šestega protikoronskega zakona, ki prinaša dodatne ukrepe za omilitev in odpravo posledic covida-19, črtal podaljšanje subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

21

Kako (zares) poteka pouk od doma? Nekateri igrajo igre, drugi gredo spat, tretji pa se res učijo.

"Otrok bo dejal, da dela le za šolo, a ima v ozadju odprte zavihke z YouTubom, z videoigrami, družabnimi omrežji, serijami, filmi. Nekateri se priklopijo na Zoom in gredo spet spat," potrdi psihologinja Špela Reš.

199

Policija: Ne onemogočamo izstopa iz države, zahtevamo pa spoštovanje odloka

Policija na slovenskih mejah ne onemogoča izstopa iz države, se pa preverja spoštovanje odloka o začasni delni omejitvi gibanja. Vlada je medtem pojasnila novo izjemo pri izstopanju iz države.

80

Erjavec: Ta vlada več pozornosti namenja ideološkim temam

"Na splošno ta vlada več pozornosti namenja ideološkim temam, spreminjanju medijev in kadrovskim zadevam. To seveda ni dobro," je v pismu delegatom DeSUS-a pred glasovanjem o novem vodstvu zapisal kandidat in dolgoletni politik Karl Erjavec.

383

Bregantove še vedno niso zamenjali s Priklom

Do menjave Tine Bregant z Urošem Priklom na mestu državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje še vedno ni prišlo, čeprav je predsednik vlade s predlom seznanjen že kar nekaj časa.

23

Več novic iz Slovenije

Programski svet RTV SLO naletel na tehnične težave

Programski svet Radiotelevizije Slovenija seje, ki jo je del svetnikov spremljal na daljavo, zaradi tehničnih težav ni mogel dokončati. Predvidoma jo bo nadaljeval čez teden dni.

9

Umrla je pionirka slovenske pediatrije Zora Konjajev

Po poročanju časopisa Delo je umrla pionirka slovenske pediatrije Zora Konjajev. Organizirala in vodila je prvi regionalni center za nedonošenčke v Jugoslaviji.

11

Medijski festival Naprej/Forward letos v virtualni različici

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) začenja deveti medijski festival Naprej/Forward, ki je namenjen vsem ustvarjalcem kakovostnih medijskih vsebin.

7 brezplačnih nasvetov za uspešno spletno stran

Želite, da bi bila vaša spletna stran bolj uspešna? Če imate svojo spletno stran, je to zagotovo eden od vaših ciljev.

Več novic

Lokalne novice

Nova Gorica Novogoriška občina omejuje promet v središču mesta

V središču Nove Gorice, med mestno hišo in Bevkovim trgom, bo občina s prenovo ulice poskrbela za umiritev prometa, ki bo bolj prilagojen pešcem in kolesarjem.

2

Ljubljana Premier podprl poglobitev železniške proge in gradnjo logističnega centra

Premier Janez Janša je na srečanju z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem podprl idejo o poglobitvi železniške proge v Ljubljani in o gradnji logističnega središča. Ocenjena vrednost projekta je nekaj manj kot 109,9 milijona evrov.

47

Gorenjska Je Janša obljubil novo gorenjsko bolnišnico?

Pred nekaj dnevi je vlada gradnjo nove gorenjske bolnišnice odločno zavrnila, v nedeljo pa je predsednik vlade na obisku na Gorenjskem obljubil zagotovitev novih zdravstvenih kapacitet.

19
Več

Izbor

Politična pisma, lockdown in mrtva mačka Kontroverzna pisma in tviti kot preusmerjanje pozornosti

V peti epizodi s Primožem Cirmanom, preiskovalnim novinarjem in analitikom portala Necenzurirano.si o najnovejšem pismu predsednika vlade Janeza Janše predsedniku Evropskega sveta, o možnostih koalicije KUL, o možnih razpletih kongresa Desusa.

247

Zaprtje šol Koronašolanje: "Kako slepemu predstaviti matematiko na daljavo?"

Ministrstvo za izobraževanje sicer obljublja, da se bodo otroci iz posebnih programov v šole vrnili "prvi, in to takoj, ko bo to mogoče", nekateri ravnatelji pa so nam opisali, zakaj je v njihovem primeru to tako potrebno.

24

Pogrebniki Vsak dan v stiku z okuženimi pokojnimi in svojci, a se zavedajo, da dejavnost ne čaka

"Bojazen, da pokojniki v primeru hudih bolezenskih znakov ne bodo mogli biti dostojno pokopani, je popolnoma odveč," zagotavlja Lidija Pliberšek, direktorica enega največjih pogrebnih zavodov v državi, mariborskega.

50

4-milijardna proračunska luknja Polanec: Če kdaj, zdaj. Mencinger: Vlada situacijo izkorišča v politične namene.

Država se na zaostrene gospodarske razmere odziva v dovoljšnjem obsegu, se strinjata ekonomista Sašo Polanec in Jože Mencinger. Polanca medtem skrbi upadanje premoženja podjetij, Mencingerja pa, da vlada položaj "izkorišča za politične namene".

108

Covid-19 Novo študijsko leto: Z maskami na fakultetah, del predavanj prek spleta

Fakultete bodo predavanja izvajale deloma v živo, deloma prek spleta, v skupnih prostorih študentskih domov pa bodo obvezne maske. Študij na daljavo je po mnenju študentov manj kakovosten in napornejši, univerzam pa prinaša visoke stroške.

83
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov