Slovenija
slice
Proti Gruškovju štirikilometrska kolona, promet zgoščen tudi na primorki
Prvi počitniški konec tedna na ceste z veliko mero potrpežljivosti, 24. junij 2017 ob 07:13 Po pričakovanjih je na prvi počitniški konec tedna na mejnih prehodih že treba čakati - najdlje, eno uro, na prehodu Gruškovje, čakalne dobe pa so tudi na Obrežju, Vinici, Starodu in Petišovcih.
"V islamski skupnosti se trudimo razvijati vrednote, ki nas povezujejo"
24. junij 2017 ob 06:29 Islam je pomembna identiteta Bošnjakov, del kulture Albancev in drugih etničnih skupnosti. Naša naloga je razvijati vključujoče vrednote, ki ljudi povezujejo, pravi ljubljanski mufti Nedžad Grabus.
Prvih 44 evropskih milijonov za drugi tir je zagotovljenih
85
23. junij 2017 ob 15:52 Slovenija je na trejem razpisu instrumenta za povezovanje Evrope uspešno kandidirala z 11 projekti in zanje prejela odobrenih 63 milijonov nepovratnih sredstev.
Cerar: V Bruslju prevladuje prepričanje, da je treba odločbe mednarodnih sodišč spoštovati
135
23. junij 2017 ob 17:58 Premier Miro Cerar je v Bruslju po četrtkovih pogovorih z voditelji o vprašanju arbitraže vesel, da med njimi prevladuje prepričanje, "da je odločbe mednarodnih sodišč treba spoštovati".
Györkös Žnidar: Policija je imela ob osamosvojitvi neprecenljivo vlogo
18
23. junij 2017 ob 11:45 Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je v poslanici ob prihajajočih dnevu državnosti spomnila, da te dni praznuje tudi policija, ki je imela neprecenljivo vlogo ob osamosvojitvenem ...
Olimpijski komite in sindikat zaradi zakona o športu na različnih bregovih Na nasprotnih straneh sta se zaradi sprejetega zakona o športu znašla Olimpijski komite Slovenije in Sindikat športnikov Slovenije, ki napoveduje ustavno presojo zakona.
1
Šole do septembra zapirajo svoja vrata Za nekaj več kot 161.000 osnovnošolcev in nekaj več kot 54.000 srednješolcev se končuje letošnje šolsko leto.
24
Hotižani upajo na mejo na Muri, piransko občino poleg morja skrbijo tudi trije zaselki Občutki pred arbitražno določitvijo meje na spornem območju pri Hotizi med tamkajšnjimi domačini niso najboljši. Da bi meja potekala po katastrski meji, si ne upajo niti pomisliti.
63
"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina" "Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...
112
Odločitev za otroka? Ukrepi družinske politike zanjo nimajo vidnega mesta Na odločanje za otroke zelo vpliva negotovost v družbi, denimo glede varnosti delovnih mest, poudarja ministrica Kopač Mrakova, ki dodaja, da Slovenija po sprejemanju ukrepov za večjo rodnost ne ...
55
Peter Jambrek: Slovenijo bremenijo dvojni monopoli "Če bi se lahko kot v znanstveni fantastiki premaknili 26 let nazaj, bi videli fantastične, ogromne spremembe," Slovenijo danes v primerjavi z letom 1991 ocenjuje eden od ključnih piscev prve ustave ...
134
Predlog gradbenega zakona gre v nadaljnji postopek DZ je sklenil, da sta predloga gradbenega zakona ter zakona o pooblaščenih arhitektih in inženirjih primerna za nadaljnjo obravnavo.
7
Reorganizaciji centrov za socialno delo se v prvi obravnavi obeta podpora Predlogu novele zakona o socialnem varstvu, ki določa reorganizacijo centrov za socialno delo, se v prvi obravnavi obeta podpora.
19
Matjaž Han: Ministrici zadeve ušle iz rok. Kolar Celarc: Moj pristop od začetka enak Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je napovedal, da bo v prihodnje koalicija posebno pozornost namenila zdravstvu, saj meni, da so ministrici razmere "ušle iz rok."
33
Foto: Zlomljeno krilo - ko trčita letali in izbruhne pekel Kako so pripravljeni pristojni organi v primeru, da bi se zaleteli dve letali, vojaško in civilno?
14

Oglasno sporočilo
link
Ali veste, kje je več kot 15.000 Slovencev odpravilo dioptrijo?
22. junij 2017 ob 09:41 Ali veste, na katerem mestu je 15.000 Slovencev zavedno izgubilo svoja očala in kontaktne leče? V Zagrebu, v največji in najmodernejši očesni kliniki v Jugovzhodni Evropi – Kliniki Svjetlost.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Tilen Jamnik
23. junij 2017 ob 11:54 Jugoslovanska liga je bila nekoč najmočnejša v Evropi. V razmiku le nekaj let so evropski prvaki postali Bosna, Cibona, Split in Partizan.
Več novic ...
Kazalo