Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Slovenija

Šolstvo Sviz nasprotuje nekaterim spremembam napredovanj zaposlenih v šolstvu

Sviz nasprotuje nekaterim spremembam v predlogu pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive. Spremembe pri dodatnih strokovnih delih strokovnim delavcem opravljanja ne bi smele narediti nedostopnega, so dejali.

5

EU Češko predsedstvo bo predlagalo prepoved vizumov za Ruse na ravni Evropske unije

Češka, ki predseduje Svetu EU-ja, je sporočila, da bodo na neformalnem srečanju konec avgusta predlagali prepoved izdajanja turističnih vizumov za ruske državljane na ravni celotne Evropske unije. K temu sta pred kratkim pozvali Finska in Estonija.

292

Slovenija Na vojaških streliščih ob streljanju z večjimi kalibri vedno prisotna tudi gasilska straža

V Slovenski vojski poudarjajo, da dejavnosti vedno prilagajajo glede na razglašeno požarno ogroženost. Ko vojaki uporabljajo oborožitev večjih kalibrov, je tako na strelišču vedno prisotna tudi gasilska straža.

6

Slovenija Med glavnimi težavami, s katerimi se spopadajo mladi, je nedostopnost stanovanj

Ob mednarodnem dnevu mladih so znova v središču izzivi, ki spremljajo njihovo odraščanje. Letošnja tema je medgeneracijska solidarnost. S pametno zaposlitveno politiko bi bilo po prepričanju mladih dovolj priložnosti za vse, tako zanje kot za starejše.

277

Slovenija Zadnji delovni dan urada vlade za demografijo

Urad vlade za demografijo po manj kot letu dni končuje delo. Vlada ga je namreč z odlokom, ki bo začel veljati v soboto, ukinila, njegove pristojnosti pa prenesla na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

129

"Ljudje bežijo iz novinarstva, ko dobijo boljšo ponudbo"

"Večja svoboda medijev se zagotovo ne doseže tako, da se kadrira ljudi iz medijev v vladne službe in obratno," je za Odmeve prestope iz novinarstva v politiko in nazaj komentirala predsednica Evropske zveze novinarjev Maja Sever.

361

Več novic iz Slovenije

Golob po odstopu Barbutovskega ponovil, da si želi pomoči Ukoma pri vojni s sovražnim govorom

Dragan Barbutovski je bil pri vodenju Ukoma po navedbah premierja Goloba "zmerno uspešen", a so ugotovili, da mu "neizmerno bolj ustrezajo druge vloge". Če bo sprejel ponudbo, bo postal svetovalec v vladnem kabinetu za področje medijskega komuniciranja.

98

Ministrstvo bi zavodom financiralo podražitve energije in hrane

Ministrstvo za delo je na delovno skupino za blaženje draginje naslovilo predlog, da se socialnovarstvenim zavodom v javni mreži zagotovi financiranje razlike v strošku med lansko in letošnjo ceno energije in hrane.

37

Finančno ministrstvo predlaga povišanje neobdavčenega nadomestila za prehrano na 7,96 evra

Finančno ministrstvo vladi predlaga, da bi se neobdavčen znesek povračila stroškov prehrane z zdajšnjih 6,12 povišal na 7,96 evra na dan. Če bo vlada predlog potrdila, bi sprememba lahko začela veljati že s septembrom.

91

Golob podpira spremembe v inšpektoratu: Gre za preveč primerov kršitev, ki jih je treba izkoreniniti

Premier Robert Golob je dejal, da podpira tako odstop glavnega inšpektorja za delo Jadranka Grlića kot namero ministra za delo Luka Meseca, ki je po zadnjem razkritju izkoriščanja delavcev napovedal sistemske spremembe in kadrovsko krepitev inšpektorata.

165
Več

Lokalne novice

Voda Koprski ribiči jezni zaradi nizkega pretoka Rižane. Vodovod: Nismo mi krivi za sušo.

Koprski ribiči so opozorili na nižji pretok reke Rižane od predpisanega in Rižanski vodovod pozvali k spoštovanju vodnega dovoljenja. Ribiči razmišljajo o kazenski ovadbi, v vodovodu pa medtem odgovarjajo, da pretoka ne morejo povečati, ker vode ni.

22

Portal za paciente V ljubljanskih zdravstvenih domovih nič več dopisovanj z zdravnikom po elektronski pošti

V Zdravstvenem domu Ljubljana so začeli uvajati Portal za paciente, prek katerega pacient dostopa do svojega zdravnika. Po uveljavitvi portala v posameznem zdravstvenem domu komunikacija z zdravnikom po elektronski pošti ni več mogoča.

203

Slovenija Na Pivškem zaskrbljeni zaradi vojaških vaj ob hudi požarni ogroženosti

Slovenska vojska je po poročanju domačinov danes približno do poldneva izvajala dejavnosti na strelišču Bač. Sprašujejo se, ali je to, glede na hudo sušo in veliko požarno ogroženost, primerno oziroma dopustno.

22
Več

Izbor

Vročinski val Kajfež Bogataj: "Slovenija bo vedno bolj podobna Krasu, na smreke lahko pozabimo"

"Smo zelo gozdnata dežela in prve obsežne skrb vzbujajoče transformacije se bodo zgodile v gozdovih, na smreko lahko kar pozabimo, na visokogorske ekosisteme tudi," je podnebne spremembe za MMC komentirala klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

289

Stavka Je RTV Slovenija še javni servis?

Spremembe v programski TV-shemi še nikoli niso bile tako drastične, poudarjajo vsi trije nekdanji RTV-varuhi, ki med drugim vidijo rešitev tudi v spremenjeni zakonodaji.

68

Intervju "Neoliberalen ekonomski model so zapakirali v 'zeleno' embalažo, to ni zelena rast!"

"Okoljsko škodo producirata dva sistema organizirane neodgovornosti – država in kapitalističen trg, ki sta medsebojno prepletena in drug drugega poganjata. To je zelo trd oreh!" je v intervjuju za MMC dejala profesorica Robyn Eckersley.

106

Intervju o gospodarskem osamosvajanju "Teze pred 30 leti se niso uresničile: Slovenija ni druga Švica, osamosvojitev ni prinesla kolapsa"

V času osamosvajanja in samostojnosti Slovenije je potekal eden najpomembnejših procesov: ekonomska preobrazba. Če so nekateri pričakovali drugo Švico, so drugi napovedovali polom. A tranzicija po 30 letih še ni povsem končana.

205

Slovenija "Povsod, kjer so ljudje, so tudi spori, in spore je treba reševati"

Dvajset let po tem, ko smo v Sloveniji začeli uvajati mediacijo, je mirno reševanje sporov pri nas vse bolj cenjeno. Sprti stranki s pomočjo mediatorja poiščeta rešitev, kar razbremenjuje delo sodišč in hkrati dviguje kulturo dialoga in reševanja sporov.

8

Slovenija Premik zimskih počitnic: "Pri tej odločitvi se zelo vidi, kakšno prioriteto sploh ima šolstvo"

"Problematično je, da odločitev ni bila sklenjena zaradi koristi otrok, ampak nekaterih drugih interesentov," odločitev, da bodo v prihodnjem šolskem letu zimske počitnice prestavljene, komentira Ajda Erjavec iz Društva šolskih svetovalcev.

180
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov