Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Slovenija

Podržaj: Sistemske spremembe v zaporih za zdaj niso potrebne

Po pobegu iz koprskega zapora in napadu na pravosodnega policista na Dobu so se sešli direktorji zavodov za izvrševanje kazenskih sankcij in vodje oddelkov za varnost. Sklenili so, da posebni ukrepi za zdaj niso potrebni.

15

Šarec pozval Prešička k razjasnitvi razmer na ministrstvu

Predsednik vlade Marjan Šarec je na ministra za kulturo Dejana Prešička naslovil pismo, v katerem ga poziva, da se opredeli do navedb iz pisma sindikata Glosa in uslužbencev ministrstva za kulturo.

113

Programski svetniki za novega direktorja Radia Slovenija potrdili Mirka Štularja

Programski svetniki RTV Slovenija so z 21 glasovi ZA in brez glasu proti odločili, da bo novi direktor Radia Slovenija postal Mirko Štular, ki ga je na to mesto predlagal Generalni direktor RTV-ja Igor Kadunc.

9

Fotografije vaših otrok s plaže lahko končajo v zbirkah pedofilov

Pasti objavljanja fotografij na družbenih omrežjih

7

Zavrnjena tožba nekdanjega notarja Sikoška zoper pravosodno ministrstvo

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo nekdanjega notarja Jožeta Sikoška zoper državo oz. ministrstvo za pravosodje. Izpodbijana odločba, s katero so Sikošku odvzeli notariat v Ljubljani, je zakonita, meni sodišče.

14

Aktivno državljanstvo in evropske volitve: Kaj bi evropski poslanci predlagali za izboljšanje volilne udeležbe?

Kako spodbuditi državljane k večji aktivnosti in večjemu zanimanju za politiko in kateri so izzivi za Evropski parlament v prihodnjem mandatu, sta vprašanji, na kateri so v državnem zboru odgovarjali slovenski poslanci v Evropskem parlamentu.

101

Več novic iz Slovenije

Slovenija Do konca januarja rešene vse zaostale vloge na CSD-jih

Zaostanek pri reševanju vlog, ki se je nabral na ljubljanskem centru za socialno delo, bo rešen še ta mesec, napovedujejo pristojni. Na pomoč so namreč priskočili tudi drugi centri.

13

Slovenija Vox populi: Šarec po priljubljenosti prehitel Pahorja, LMŠ pa SDS

Stranka LMŠ je po priljubljenosti prehitela največjo stranko SDS in je zdaj prva, premier Marjan Šarec pa je s prvega mesta priljubljenosti izrinil predsednika Boruta Pahorja, ki je bil na vrhu lestvice vse od marca 2015.

279

Slovenija V Ljubljani so se spomnili žrtev holokavsta

Koordinacijski odbor žrtev vojnega nasilja v okviru ZZB-ja za vrednote NOB-ja Slovenije je pripravil prireditev ob prihajajočem mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta.

18

Slovenija Zaradi dodatkov za pripravljenost bodo štirje profesorji sedli na zatožno klop

V četrtek se bo začel predobravnavni narok v zadevi, povezani z domnevno neupravičenimi izplačili dodatkov za stalno pripravljenost. Zaradi zlorabe položaja se bodo zagovarjali štirje nekdanji in sedanji vodilni na ekonomski fakulteti (UL).

22
Več novic

Lokalne novice

Okolje Jure Leben: Hidroelektrarn na reki Muri ne bo

V Veliki Polani je 16 županov z novoustanovljenega Biosfernega območja Mura dobilo Unescov certifikat programa Človek in biosfera. Minister Jure Leben je ob tem napovedal, da elektrarn na reki Muri ne bo.

126

Knjige Kulturni minister v Mariboru izrazil podporo Arsenovičevim načrtom za knjižnico

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes gostil ministra za kulturo Dejana Prešička, s katerim sta med drugim govorila o problematiki s področja kulture in mladine.

3

Primorje So bili krajani ob zdajšnji progi Koper–Divača zavedeni?

Krajani ob sedanji progi Divača–Koper so bili zavedeni, meni komisija za spremljanje gradnje drugega tira, ki jo je imenoval nekdanji župan Boris Popovič. Zdajšnje proge ne bodo ukinili in vprašanje je, kdaj bo nova proga dvotirna.

4
Več

Izbor

Slovenija Ali lahko fotografiramo svojega otroka v družbi sošolcev in to objavimo na družbenih omrežjih?

Starši si po uvedbi GDPR-ja oziroma Splošne uredbe EU-ja o varstvu podatkov ne upajo fotografirati svojih otrok na šolskih prireditvah. Nekatere šole so staršem celo same prepovedale fotografiranje.

203

Slovenija Bolezen in brezdomci: uradno zagotovljena oskrba, v praksi do smrti odvisni od dobre volje društev in dela na črno

Kljub navodilom ministrstva za zdravje, ki določajo oskrbo za paciente, ki nimajo možnosti oskrbe na domu, je praksa diametralno drugačna. Onemogli brezdomec je tako bil do smrti odvisen od dobre volje društev in negovalk, ki so delale na črno.

71

Slovenija Inšpektorat za infrastrukturo: Ustrahovanje, trpinčenje in kaznovanje zaposlenih?

Žalitve, šikaniranje na delovnem mestu, neprimerna razporeditev dela in obremenjevanje samo določenih sodelavcev in posledično povečane bolniške odsotnosti zaradi psihičnih pritiskov so nekateri ...

62

Slovenija Ko človek obleži v lastnih izločkih in čaka na pomoč sosedov ali nevladnikov

Ob vstopu v sobo naletiva na možaka, stisnjenega ob spodnji rob postelje, kjer je bila vzmetnica še suha.

178

Slovenija Ne kupujmo in ne podarjajmo si stvari, ki jih ne potrebujemo

Medtem ko v svojih domovih kopičimo vse več stvari, ki jih ne potrebujemo, je tu spet december ali "mesec prazničnih nakupov".

57
Več