Slovenija
slice
Vraničar Erman: Razmere trdne gospodarske rasti je treba izkoristiti za reforme
Uspešne reforme pomenijo lažje prestajanje naslednje krize, 22. april 2018 ob 11:08 Ministrica za finance je ob zaključku zasedanj IMF-ja in Svetovne banke izrazila strinjanje s pozivom direktorice IMF-ja Christine Lagarde, da je treba "popraviti streho, ko sije sonce".
25
Tonin tudi uradno novi predsednik Nove Slovenije
287
21. april 2018 ob 14:59 Dosedanji v. d. predsednika NSi-ja Matej Tonin je po pričakovanjih postal novi predsednik stranke. Zanj jih je od 372 delegatov glasovalo 345, 27 glasovnic pa je bilo neveljavnih.
Usposabljanje končuje 526 vojakov pogodbene rezerve SV
30
21. april 2018 ob 15:22 Usposabljanje končujejo pripadniki pogodbene rezervne sestave, ki bodo od maja naprej zaradi kadrovske podhranjenosti Slovenske vojske vpoklicani na opravljanje vojaške službe za čas od enega do ...
Legalizacija marihuane: "Prohibicija nikoli ne deluje"
112
21. april 2018 ob 06:24 "Ko bijemo ta boj za legalizacijo, ne smemo pozabiti na bolnike, prav zaradi njih smo tu," je Američan Mike Wise, ki tudi sam v zdravstvene namene uživa konopljo, opozoril, zakaj so dogodki, kot je ...
Ustavna komisija zavrnila začetek postopka spremembe ustavnega zakona za zaščito NLB-ja
47
20. april 2018 ob 12:55 Ustavna komisija DZ-ja je zavrnila predlog za začetek postopka spremembe ustavnega zakona, s katero bi dodatno zaščitili premoženje NLB-ja pred neveljavnimi pravnomočnimi sodbami hrvaških sodišč.
Cerar kljub pretresom v SMC-ju samozavestno na volitve Kljub izstopu dveh poslancev iz stranke in umiku Simone Kustec Lipicer, predsednice poslanske skupine SMC-ja, iz politike Miro Cerar verjame, da lahko stranka po volitvah znova odigra vodilno vlogo, ...
92
Ladja Triglav odplula proti Siciliji Triglav, l adja Slovenske vojske, je odplula iz Luke Koper in tako začela mednarodno misijo Eunavfor Med Sophia na jugu Sredozemlja, v prvi vrsti se bo borila proti tihotapljenju prebežnikov.
70
Kaj se zgodi z vojakom po 45. letu? Ministrstvo za obrambo zavrača očitke Sindikata vojakov Slovenije, da se razporejanje vojakov, ki so dopolnili 45 let, na ustrezna delovna mesta ne izvaja.
23
Po stavki velenjskih rudarjev: "Danes lahko uprave in direktorji nekaznovano delajo, kar hočejo" "Delovanje vodstva družb Premogovnik Velenje in HTZ pred napovedano stavko je bilo nedopustno in nezakonito," poudarja predstavnik Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije Asmir Bećarević.
19
Končno število organizatorjev kampanje o 2. tiru: 32 Za organizacijo referendumske kampanje pred ponovljenim glasovanjem o zakonu o drugem tiru se je do roka prijavilo 30 organizatorjev, dodatno sta DVK o sodelovanju obvestila še dva.
16
Kdo bo prišel v parlament? 14 predsednikov strank verjame v uspeh. Tokratna Tarča je najprej soočila predstavnike strank, ki jim izidi anket kažejo na uvrstitev v parlament, v drugi uri pa so se predstavile stranke, ki so pod pragom, a ne povsem brez možnosti.
591
Medtem ko SMC prešteva svoje uspehe, se iz politike umika Kustec Lipicerjeva V SMC-ju so kot svoje največje uspehe poudarili neposredne tuje investicije, konsolidacijo javnih financ in politično stabilnost, medtem je na svetu stranke umik iz politike najavila Simona Kustec ...
76
Zorman in Krajnc izstopila iz SMC-ja. Zorman: Cerar je neposredno ščitil interese starih sil. Poslanca SMC-ja Branko Zorman in Bojan Krajnc sta izstopila iz stranke po padcu zakona o igrah na srečo.
89
Največ voznikov hitrost prekorači v naselju Policisti so v sredo na maratonu nadzora hitrosti zaznali 824 prekoračitev omejitve hitrosti, največ, kar 602 voznika sta prehitro vozila v naselju.
21
V pričakovanju volitev: najdlje je v vladi sedel DeSUS Šest volitev, osem koalicij, 7.545 dni v vladi. DeSUS je nesporni prvak v dnevih sodelovanja v vladi.
43

Izjava dneva
link
Eva Marn
2
22. april 2018 ob 11:28 Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
Več novic ...
Kazalo