Slovenija
slice
Pahor: Nasilje je v kolektivni zavesti pustilo močno sled, ki pa jo je mogoče zaceliti
Dan upora proti okupatorju, 27. april 2017 ob 11:10 Upor Slovencev proti okupatorju je omogočil preživetje naroda, hkrati pa pomeni "temelj ustanovitvi naše samostojne države", je v poslanici sporočil predsednik vlade Miro Cerar.
45
 • Cerar: Upor je omogočil preživetje naroda
 • Pahor: Razkol je mogoče zaceliti
 • Kmalu bo minilo 240 let od prve osvojitve Triglava
  24
  27. april 2017 ob 07:06 Od prve omembe Triglava na zemljevidu bodo kmalu minila tri stoletja, Triglav je od takrat vedno bolj postal simbol Slovencev in je danes eden najbolj prepoznanih točk naše države.
  Brglez: Včasih je za zmago teme dovolj že, da ljudje ne storijo ničesar. Da so tiho.
  83
  26. april 2017 ob 19:54 Svoboda ni dana, ampak izbojevana," je na osrednji državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju v Delavskem domu Trbovlje dejal osrednji govornik Milan Brglez. Poudaril pa je, da je na svobodo ...
  Arbitražno sodišče končalo obravnave. Hrvaški mediji: Sloveniji večji del Piranskega zaliva.
  261
  26. april 2017 ob 16:24 Arbitražno sodišče je končalo obravnave pri odločanju o meji med Slovenijo in Hrvaško.
  Državni svet izglasoval veto na zakon o drugem tiru in zakon o vajeništvu
  30
  26. april 2017 ob 18:50 Državni svetniki so na izredni seji s 23 glasovi za in dvema proti izglasovali odložilni veto na zakon o drugem tiru. Državni svetniki so izglasovali tudi veto na zakon o vajeništvu.
  Cerar od Komisije pričakuje konkretne ukrepe za večjo pretočnost na meji Miro Cerar je v pismu predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju izrazil pričakovanje, da bo Bruselj podal konkretne smernice za povečanje pretočnosti prometa na slovenski južni meji. Cerar ...
  19
  Opozicija in koalicija vsaksebi glede zdravstvene zakonodaje Predlog novele zakona o zdravstvenem in zakona o starševskem varstvu, ki ga je v državni zbor vložila NSi, je po prvi obravnavi končal zakonodajno pot.
  6
  Poslanci potrdili 500 evrov minimalne pokojnine za tiste s polnimi pogoji Državni zbor je brez glasu proti sprejel predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, po katerem bo upokojencem s polnimi upokojitvenimi pogoji zagotovljenih 500 evrov pokojnine.
  170
  Koalicija neenotna glede gradbene zakonodaje, CSD-jev in pravic pacientov Koalicijski partnerji tudi po sestanku vrha koalicije ostajajo neenotni.
  11
  Združena levica predlaga izločitev dodatkov iz minimalne plače V Združeni levici so pred prihajajočim praznikom dela predstavili sveženj zakonodajnih sprememb s področja delovnega prava.
  69
  Bodo stranke KDS-a kljub rednim plačilom ostale brez vozil? Krekova družba za storitve iz Maribora (KDS), ki sodi v krog propadlih cerkvenih holdingov, se je znašla v hudih finančnih težavah, potem ko je za najemanje posojil za potrebe Zvona 2 zastavila ...
  25
  Vrhovno sodišče o primeru Vaskrsić: ESČP je očitno drugače tolmačil zakonodajo Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je odločilo, da mora Slovenija Zoranu Vaskrsiću
  313
  Bratuškova: Obstaja utemeljen sum, da so bila pri nakupu ograje zlorabljena javna sredstva Zavezništvo bo vložilo zahtevo za sklic seje parlamentarne komisije za nadzor javnih financ o nakupu ograje na meji s Hrvaško.
  31
  Cerar: Krizne ukrepe je mogoče odpravljati le postopoma Na nadaljevanju aprilske seje državnega zbora je predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja.
  53
  Igor Kadunc novi generalni direktor RTV Slovenija Tik pred današnjim glasovanjem o novem generalnem direktorju RTV Slovenija je zdajšnji v. d. generalnega direktorja Marko Filli umaknil svojo kandidaturo.
  76

  Izjava dneva
  link
  Recep Tayyip Erdogan
  1
  26. april 2017 ob 12:56 Takoj naslednjo minuto, ko nas kaj prosijo, to naredimo. Vse zahteve jim izpolnimo, a še vedno nas pustijo čakati pred zaprtimi vratmi.
  Več novic ...
  Kazalo