Letos je na Dirki po Sloveniji zmagal Primož Roglič in samo upamo lahko, da bo tudi naslednje leto na štartni listi. Foto: BoBo
Letos je na Dirki po Sloveniji zmagal Primož Roglič in samo upamo lahko, da bo tudi naslednje leto na štartni listi. Foto: BoBo

Prireditelji Dirke po Sloveniji so z odličnim delom očitno prepričali vodilne pri svetovni kolesarski zvezi in zagotovili tudi dovolj visoke denarne nagrade. UCI je tako dirki dvignil rang z z UCI 2.1 na ekstra kategorijo UCI 2. HC. Številka 2 je pri tem oznaka za etapne dirke, HC pa pomeni Hors Class in predstavlja za Svetovno serijo (World Tour) najvišji rang tekmovanja v cestnem kolesarstvu.

"Zadnja leta nam je UCI dajal dobre ocene, imamo tudi prenos na Eurosportu. Letos je UCI dirko celo razglasil za naj dirko meseca junija, kar je velika čast, saj je takrat veliko dobrih dirk. Prinaša pa uvrstitev višjo kategorijo tudi nove obveznosti. Najpomembnejše je, da lahko naše gospodarstvo s STO-jem in vsemi občinami, vključenimi v projekt, dirko še bolje izkoristijo za promocijo Slovenije," nam je povedal direktor Dirke po Sloveniji Bogdan Fink.

Petetapna dirka s sloganom Boj za zeleno (Fight for green) bo spet v junijskem terminu (od 19. do 23. junija) in bo za ekipe Svetovne serije dobra priprava na Dirko po Franciji.

Jasno je tudi že, da bodo prenosi vseh etap na TV Slovenija.