Kolesarstvo
slice
Jungelsu zadnja spomladanska klasika Liege-Bastogne-Liege
Slovencev ni bilo na štartu, 22. april 2018 ob 17:05 Luksemburžan Bob Jungels je zmagovalec zadnje spomladanske klasike Liege-Bastogne-Liege. Po 258,5 kilometra je drugo mesto osvojil Kanadčan Michael Woods, tretje pa Francoz Romain Bardet.
4
Armstrong se je dogovoril, plačal bo pet milijonov dolarjev
41
20. april 2018 ob 08:11 Lance Armstrong se je z ameriško vlado dogovoril, da plača pet milijonov dolarjev, s čimer se bo končal večletni spor.
Poraz Valverdeja po petih letih - Alaphilippe dobil Valonsko puščico
4
18. april 2018 ob 17:29 Julian Alaphilippe je po dveh zaporednih drugih mestih le osvojil zmago na Valonski puščici. Petkratni zmagovalec te belgijske klasike Alejandro Valverde je zasedel drugo mesto.
Jon Božič dobil vse tri vmesne šprinte, v Koprivnici prvi Bonifazio
9
17. april 2018 ob 19:00 Italijanski kolesar Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida) je v ciljnem šprintu zmagal na prvi etapi Dirke po Hrvaški, 227 km dolgi preizkušnji med Osijekom in Koprivnico.
Valgren na dirki Amstel Gold Race kronal odlično delo Astane
10
15. april 2018 ob 17:17 Danec Michael Valgren je zmagovalec kolesarske dirke Amstel Gold Race. Član Astane je bil v šprintu v Valkenburgu močnejši od Romana Kreuzigerja.
Roglič pravi, da je trenutno v življenjski formi " Nimam se za kronometrista, hočem biti kompleten kolesar ," pravi Primož Roglič, ki pa bo na Dirki po Sloveniji med favoriti tudi zaradi zadnje etape, ko bo na sporedu vožnja na čas.
37
Toliko zvezdnikov, da nihče ne bo pogrešal Sagana Dirka po Sloveniji bo ob jubileju ponudila petdnevni spektakel, kraljevsko etapo po trasi maratona Alpe in za konec bojev za zeleno majico kronometer od Trebnjega do Novega mesta.
72
Božič se bo na kolo vrnil že čez dober teden dni Borut Božič, ki si je po sredinem padcu na kolesarski dirki Brabantska puščica zlomil ključnico, je že uspešno prestal operacijo.
1
Na Koroškem poleti najboljši gorski kolesarji sveta Koroška bo na začetku poletja gostila največje tekmovanje v gorskem kolesarstvu pri nas.
2
Belgijskega kolesarja izdalo srce Belgijski kolesar Michael Goolaerts, ki je umrl v nedeljo med dirko Pariz-Roubaix, je umrl zaradi zastoja srca na kolesu, in ne zaradi posledic padca, je razkrila obdukcija. 23-letni kolesar je ...
11
Tratnik peti v Belgiji; Božič z zlomljeno ključnico Belgijski kolesar Tim Wellens je bil najmočnejši na 58. dirki za Barbantsko puščico, tradicionalnem uvodu v drugi del spomladanskih dirk, imenovanih ardenske klasike.
3
Roglič po veliki zmagi: najprej počitek, nato Romandija " To je bil cilj sezone, zmagati na enotedenski dirki Svetovne serije. Uspelo je že na začetku. Zdaj lahko sproščeno čakam nadaljevanje ," po zmagi v Baskiji pravi Primož Roglič.
15
Severni pekel usoden za mladega belgijskega kolesarja Za posledicami padca na kolesarski dirki Pariz-Roubaix je v bolnišnici v Lillu v nedeljo umrl 23-letni Belgijec Michael Goolaerts.
23
Pariz-Roubaix: Sagan z izjemnim pobegom in šprintom do zmage Slovak Peter Sagan, trikratni zaporedni svetovni kolesarski prvak, je v svojo zbirko uspehov dodal še eno prestižno lovoriko – zmago na dirki Pariz-Roubaix.
21
Primož Roglič padel, trpel in osvojil Baskijo Slovenski kolesar Primož Roglič je zmagovalec Dirke po Baskiji, potem ko je v zadnji etapi preživel padec, nato pa zdržal vse napade glavnega izzivalca Španca Mikaela Lande.
166

Izbor
Citat za prebrat
link
Alan Shearer
6
23. april 2018 ob 12:26 Vse, česar se dotakne, konča v mreži. Ima eno tistih sezon, ko stopiš na zelenico in preprosto veš, da boš zadel. Boljši občutek za napadalca ne obstaja.
Več novic ...
Anketa: 16. april 2018 ob 20:09

Ali se bo slovenska hokejska reprezentanca na SP-ju divizije I v Budimpešti uspela vrniti v elitno skupino?

da
ne
Arhiv
Kazalo