Troboj Jumba Visme za končno zmago je doživel nov zasuk. Foto: ASO/Luis Angel Gomez / SprintCycling
Troboj Jumba Visme za končno zmago je doživel nov zasuk. Foto: ASO/Luis Angel Gomez / SprintCycling

"Hitra, kratka, sladka etapa. Na koncu težka. Smo zmagali, kajne?" je za Val 202 v kratki izjavi povedal Roglič, ki je v izjavi za TV SLO tudi priznal, da ni lovil Vingegaarda. Ga ni smel ali ni mogel, bo ostala skrivnost. V skupnem seštevku je zdrsnil na tretje mesto. V primerjavi z vodilnim Kussom je sicer pridobil štiri sekunde (+1:33), a zdaj za Vingegaardom zaostaja 1:04.

Roglič pred zaključkom Vuelte v najslabšem položaju izmed treh jumbovcev

Kuss, večni hvaležni pomočnik, ki mu številni zaradi preteklih zaslug še kako privoščijo končni uspeh na tritedenski dirki, je ohranil vodstvo, toda hierarhija znotraj ekipe se je pred odločilnima gorskima etapama očitno spremenila. Zdaj za številko ena kandidirata Kuss in Vingegaard, Roglič se je iz drugega spremenil v "tretje kolo".

Kuss je potrdil, da se je ob koncu etape spremenil dogovor. "Da, načrt se je malce spremenil. Jonas je na klancu po radijski zvezi vprašal, ali lahko napade, trenutek je bil res pravi. V ozadju so se vsi gledali, on pa je bil super hiter in nezaustavljiv. Še en odličen dan za ekipo. Počutil sem se dobro, vedel sem, da bo zaključek zame zelo zahteven. Res je eksploziven. Zadovoljen sem s svojo predstavo, dobro sem se držal. Jutrišnji dan je popolnoma drugačna zgodba. Noge so še vedno dobro in se že veselim etape," je povedal Kuss.

Sorodna novica Slavje Vingegaarda po silovitem napadu, Roglič skupno padel na tretje mesto

Nočem, da bi mi poklonili zmago na Vuelti kot darilo, to ni šport. Moštveni kolegi vedo, kaj sem naredil zanje, vendar so predvsem zmagovalci.

Sepp Kuss

"Vsak – Vingegard, Roglič, Kuss – lahko ima dober dan in očitno je imel Vingegaard danes dober dan in je to izkoristil. Jutri bo nov dan in mislim, da se bodo res pokazale karte, kdo je najmočnejši," je ekipni troboj za končno zmago ocenil še en član Jumba Visme Jan Tratnik.

Remco Evenepoel je etapo končal na 148. mestu (+14:16). "Na koncu sem načrtno popustil, zato je za mano kar sproščen dan. Etapna zmaga je etapna zmaga. Jonas je dobil tudi bonifikacijske sekunde in se približal Seppu. Tako so še okrepili skupno vodstvo. Morda je presenečenje, da so šli na etapno zmago," je povedal Evenepoel.

V sredo bo zaključek na slovitem Angliruju – 12,4 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 9,8 odstotka. Od petega kilometra naprej je naklon dvomesten, klančine pa so ponekod nagnjene od 22 do 24 odstotkov. Tudi v četrtek bo cilj na zahtevnem vzponu.