Cristiano Ronaldo je od razočaranja in jeze takole brcal kapetanski trak, ki ga je nosil med tekmo. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je od razočaranja in jeze takole brcal kapetanski trak, ki ga je nosil med tekmo. Foto: Reuters

Obračun med Nizozemsko in Češko je prelomila izključitev de Ligta v 55. minuti. Branilec Juventusa je igral z roko in sodnik se je po ogledu videoposnetka odločil, da ga pošlje v slačilnico. Trinajst minut pozneje je Češka povedla. "V osnovi smo izgubili dvoboj zaradi moje napake," je za nizozemsko televizijo povedal de Ligt.

Sorodna novica Češka za preboj v četrtfinale unovčila izključitev de Ligta

"Seveda se počutim slabo. Ne bi smel dopustiti, da mi žoga odskoči. Imel sem jo pod kontrolo. Prišla je do mene in dopustil sem odskok. Padel sem na tla, porinili so me, zato sem uporabil roke. Ta trenutek je spremenil potek igre in čutim se odgovornega. Ponosen sem na soigralce, ki so se borili kot levi," je še povedal de Ligt.

Precej kritik je bil deležen tudi selektor Frank de Boer, ki mu tamkajšnja javnost kljub trem zmagam v skupinskem delu ni zaupala. "Konec koncev jaz odgovarjam za to ekipo. Moram se pogledati v ogledalo. Imel sem občutek, da gre lahko ta skupina do konca. Zjutraj bomo imeli hudega mačka," je povedal de Boer.

Sorodna novica Išče se novi prvak: Belgija z evrogolom Hazarda izločila Portugalsko

Belgijci slavijo igralca tekme Thorgana Hazarda, ki je odločil obračun s Portugalci s pravim evrogolom. "Kot selektor ne bi mogel biti bolj ponosen. Igrali smo proti najboljši ekipi v Evropi in vedeli, kako zmagati. To je bila prava preizkušnja," je povedal trener Roberto Martinez.

Belgijci so več kot tisoč dni na prvem mestu lestvice Fifa, toda nadarjena generacija do zdaj ni osvojila še ničesar. Je to njihovo leto? Pot do finala vodi prek Italije in verjetno tudi Francije. Belgijci imajo najtežji žreb. Zdaj bodo molili, da bosta za nadaljevanje turnirja pripravljena Kevin de Bruyne in Eden Hazard, ki sta morala igro zapustiti zaradi poškodb. "Štart nad de Bruynom je bil res grd. Diagnoze še ni. Hazard ima poškodovano mišico. Več bo znanega po 48 urah," je povedal Martinez.

Portugalci objokujejo zapravljene priložnosti predvsem v končnici tekme, ko je Guerreriro stresel tudi vratnico. Najbolj bran portugalski športni časopis A Bola se tolaži z uspehom izpred štirih let in finalno zmago nad gostiteljico Francijo. "Vedno bomo imeli Pariz," je na naslovnici napisala A Bola.

Veliko se govori tudi o Cristianu Ronaldu, ki je razočaran po porazu na tla besno vrgel kapetanski trak in ga brcal po zelenici, kar je razjezilo številne portugalske navijače.

Thorgan Hazard z zadetkom kariere poslal Portugalce domov