Benjamin Šeško je po dveh tekmah EP-ja 2024 še brez zadetka. Naj se mu odpre proti Angliji! Foto: Reuters
Benjamin Šeško je po dveh tekmah EP-ja 2024 še brez zadetka. Naj se mu odpre proti Angliji! Foto: Reuters

Na druženju z novinarji v Wuppertalu je Benjamin Šeško poudaril, da mu je bilo žal, ker na tekmi s Srbijo (1:1) ni mogel pomagati do konca. "Krči so me začeli grabiti, zato raje nisem tvegal česa hujšega. Žal mi je, ker nisem mogel pomagati ekipi, saj vedno dam vse od sebe. V tistem trenutku pa nisem mogel več."

Slovenija je proti Srbiji večji del tekme narekovala ritem in pustila odličen vtis, na koncu pa popustila in ravno v zadnji akciji tekme prejela nesrečni zadetek.

Trenutek, ki ga bodo slovenski navijači  pomnili do konca življenja: ko se je že zdelo, da so tri točke slovenske, je Luka Jović v zadnji akciji izenačil. Foto: Reuters
Trenutek, ki ga bodo slovenski navijači pomnili do konca življenja: ko se je že zdelo, da so tri točke slovenske, je Luka Jović v zadnji akciji izenačil. Foto: Reuters

"Neverjetna tekma z naše strani. Res smo igro dobro peljali, lepo je bilo videti, kako lepo lahko igramo. Potem pa na koncu pride ta situacija, kanček manj koncentracije, utrujenost ... Pa te kaznuje," je povedal mladi slovenski napadalec in seveda pohvalil tudi izjemno navijaško vzdušje na Allianz Areni, na kateri se je zbralo rekordnih 20.170 Slovencev.

"Neverjetno, ko vidiš toliko Slovencev na enem stadionu. Potreboval sem malo časa, da sem dojel vse skupaj. Rad bi se iz vsega srca zahvalil navijačem, da verjamejo v nas in v to, da lahko pridemo daleč in da lahko tudi proti Angležem naredimo veliko stvar."

Ogrevanje s Siddharto!

Čeprav v Kölnu v torek ne bo toliko slovenskih navijačev kot v Münchnu, pa bodo gotovo spet zelo glasni. Za ogrevanje bo poskrbela Siddharta, ki bo imela koncert na prireditvenem prostoru Tanzbrunnen ob Renu, kjer predvajajo tekme na velikih zaslonih. Začel se bo ob 15.30. Podobno je bilo tudi na EP-ju 2000, ko je pred tekmo Slovenija - Španija sredi Amsterdama nastopil trio Lovšin-Kreslin-Predin.

Na prireditvenem prostoru Tanzbunnen v Kölnu, kjer bo v torek popoldne nastopila Siddharta, je med evropskim prvenstvom  prostora za 12.500 ljudi. Foto: Uefa
Na prireditvenem prostoru Tanzbunnen v Kölnu, kjer bo v torek popoldne nastopila Siddharta, je med evropskim prvenstvom prostora za 12.500 ljudi. Foto: Uefa
Sorodna novica Zmaga nad Anglijo zagotovo pomeni napredovanje, remi pa zelo verjetno

"Glave gor, lahko premagamo tudi Anglijo!"
V skupini C je po dveh krogih v najboljšem položaju Anglija s štirimi točkami, Danska in Slovenija imata po dve, Srbija pa eno točko. Zadnji krog bo torej odločal o vsem, Slovenijo po različnih scenarijih lahko med 16 popelje celo poraz z Angleži. A Kekovi varovanci so odločni, da vsemu svetu še enkrat dokažejo, da so si zaslužili nastop na EP-ju. "

"Tudi Portugalsko smo premagali v Stožicah, zakaj ne bi naredili še enega presenečenja? Borili se bomo do konca. Glave gor, verjamem, da bomo Slovenijo spet naredili ponosno. Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav," je povedal Timi Max Elšnik, ki je slabše odigral tekmo z Dansko, včeraj pa je bil eden najboljših na igrišču.

Podobno razmišlja tudi Jaka Bijol: "Prepričan sem, da nam tudi proti Angliji lahko uspe priti do izida, ki nas pelje naprej."

Slovenija bo z Anglijo, ki so jo navijači kar izžvižgali po neodločenem izidu proti Dancem (1:1), češ da ni bilo pravega žara in kreativnosti v igri, igrala v torek ob 21. uri, takrat bosta v Münchnu igrali tudi Danska in Srbija, ki je tudi požela določene kritike po remiju s Slovenci.

Šeško pojasnil, kaj ga je mučilo na tekmi s Srbijo