Matjaž Kek na Allianz Areni, domačem stadionu Bayerna. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek na Allianz Areni, domačem stadionu Bayerna. Foto: MMC RTV SLO

Slovenska nogometna reprezentanca, ki je EP v Nemčiji začela z veliko točko proti Danski, je danes ob 18. uri iz Düsseldorfa priletela v München, kjer bo v četrtek ob 15.00 igrala s Srbijo. Prenos bo na TV Slovenija 2. Na Allianz Areni sta na novinarski konferenci pred mikrofone stopila vezist Petar Stojanović in selektor Matjaž Kek.

To bo fenomenalna tekma na igrišču in zunaj stadiona. Emocije bodo velike. Moramo jih skriti, upam pa, da jih pokažemo po tekmi.

Petar Stojanović

"To bo fenomenalna tekma na igrišču in zunaj stadiona. Emocije bodo velike. Moramo jih skriti, upam pa, da jih pokažemo po tekmi. Ponosni smo, da je prišel ta trenutek! Najlepše je igrati pred svojimi navijači. Čaka nas drugačna tekma kot proti Danski. Že od začetka moramo igrati tako, kot smo v nedeljo v drugem polčasu," je povedal Stojanović in pojasnil, zakaj je bil precej nejevoljen, ko ga je na tekmi z Dansko Kek zamenjal:

"Bil sem nezadovoljen zaradi prejetega rumenega kartona, ki ni bil zaslužen. Kar se tiče poškodbe, je vse v redu."

Kek na novinarski konferenci ni želel razkriti, ali bo v prvi enajsterici opravil kakšno spremembo, poudaril pa je, da bodo poskušali držati visok ritem vseh 90 ali 95 minut. Foto: MMC RTV SLO
Kek na novinarski konferenci ni želel razkriti, ali bo v prvi enajsterici opravil kakšno spremembo, poudaril pa je, da bodo poskušali držati visok ritem vseh 90 ali 95 minut. Foto: MMC RTV SLO

Rivalstvo je veliko, odgovornost prav tako
Tudi Matjaž Kek poudarja, da bo treba jutri pokazati enako željo in agresivnost kot v drugem delu tekme z Dansko. Dodaja, da je Srbija odlična reprezentanca in da bi si po prikazanem v drugem polčasu zaslužila več, kot je iztržila proti Angležem (ti so zmagali z 1:0).

Izziva se zelo veseli, predvsem pa številne podpore slovenskih navijačev na Allianz Areni.

"Že po tekmi z Dansko sem omenil, da sem bil navdušen nad vzdušjem na stadionu. To bi moralo vedno krasiti šport, pa žal ni vedno tako. Rivalstvo s Srbijo je veliko, upam spet na odlično navijanje. Imeli bomo veliko odgovornost, upam, da bomo znali to upravičiti."

Tadić bo tokrat na igrišču od prve minute
O tem, ali bo opravil kakšno spremembo v prvi enajsterici (Gorenc Stanković namesto Elšnika?), ni dal konkretnega odgovora. Na vprašanje srbskega novinarja, ali se kaj ukvarja s tem, ali bo Dušan Tadić igral ali ne, je Kek odgovoril: "Očitno me ne poznate dobro. Nikoli ne bom komentiral težav v ekipi, s katero se bomo soočili. Z vsem spoštovanjem do srbske reprezentance."

Srbski kapetan Dušan Tadić je bil, kot je znano, nezadovoljen, ker je na tekmi proti Angliji v igro prišel le kot rezervist, kar je tudi javno očital selektorju Stojkoviću, ki pa je medtem že napovedal, da bo Tadić proti Sloveniji začel dvoboj.

Zadnja medsebojna tekma 12. junija 2022
Slovenija se je s Srbijo srečala v zadnji izvedbi Lige narodov. Poraz v gosteh s 4:1 junija 2022 je pomenil prelomnico, po kateri se je krivulja obrnila močno navzgor. Na povratni tekmi je bilo teden pozneje 2:2.

Vročina bo vplivala na igro
Ker je tudi na Bavarskem te dni zelo vroče (v času tekme bo skoraj 30 stopinj Celzija), je Matjaž Kek omenil zgoden začetek tekme (15.00): "Sijajen ambient nas čaka, morda sicer malce nerodna ura, temperatura bo visoka, a za vse je enako. Kdor bo odločnejši in hrabrejši, kdor bo bolj verjel v uspeh, bo imel večje možnosti."


Izjava Matjaža Keka tik pred novinarsko konferenco za TV Slovenija:

Stojanović: Navijači so naš dvanajsti igralec
Dabanović o možnostih Slovenije proti Srbiji
Kek se veseli težkega izpita proti Srbiji
Stojković opozarja na slovenske dolge žoge in fanatično organiziranost
Pred tekmo Slovenija Srbija utrip iz Beograda
Piksi: Kek odlično postavil sistem 8-2
Kaj pravijo Srbi pred tekmo s Slovenci?
Oče in sin Zupanc iz Solingena sanjata o zmagi Slovenije