Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Bo nov ugoden inflacijski podatek umiril Fedove jastrebe?

29.01.2023

Ko vlagatelji iščejo delnice, ki bodo blestele v bližnji prihodnosti, seveda pogledujejo tudi v preteklost, kar pa bi bila lahko tokrat napaka. Energetske delnice se namreč po sijajnem letu 2022 ne zdijo več tako zelo privlačne.

Zimsko plavanje 22 minut na robu smrti, a vendarle – svoboden

26.01.2023

Luka Turk je bil nekoč obetaven plavalec, tudi olimpijec. Nato je imel nekaj bridkih življenjskih izkušenj, dokler ni mrzla voda postala njegov zaveznik in medij, s pomočjo katerega je spoznal bistvo življenja. In to, kot pravi, gotovo ni denar.

Borzni komentar Tehnološka podjetja odpuščajo, delnice pa navzgor

25.01.2023

Razpoloženje na borzah ostaja pozitivno, v New Yorku je opazna predvsem rast delnic, ki so bile lani "tepene". Nervoza tistih, ki v denarju čakajo na nov padec, je vse večja. Kaj pa, če je dno že za nami?

Borzni komentar Opazna januarska rast kitajskih delnic in kriptovalut

22.01.2023

Upanje, da bodo centralne banke ukrotile inflacijo, ne da bi to prineslo večjo recesijo, je poskrbelo za močno pozitiven začetek leta na finančnih trgih. Izstopa rast delnic na Kitajskem in že 50-odstotni odboj bitcoina od novembrskega dna.

Borzni komentar Nepričakovan optimizem v Nemčiji in lani rekordno število delničarjev

18.01.2023

Vseevropski delniški indeks Stoxx 600 je, potem ko je imel rekordno rast v uvodnih dveh tednih leta, v torek dosegel najvišjo raven v zadnjih devetih mesecih. Kaj je vrnilo optimizem na borze?

Kitzbühel Streif za vse ni tak bavbav, sploh če jo najbolj skupiš – na Krvavcu

18.01.2023

Nov podvig Kildeja ali smukaški prvenec Odematta? Lahko Feuz ob slovesu spiše novo pravljico? Bo Streif dodatno otežen zaradi slabe vidljivosti? Vse je nared za 83. pokal Hahnenkamm, ki predstavlja vrhunec svetovnega pokala.

Borzni komentar Vrnitev pohlepa opazna predvsem pri kriptovalutah

15.01.2023

Na finančnih trgih se je leto 2023 začelo zelo optimistično, vračunani scenariji se zdijo kar prelepi, da bi bilo res: inflacija naj bi se vztrajno zniževala, centralne banke ne bodo več bistveno privijale obresti, recesije morda ne bo ali pa bo blaga.

Borzni komentar Goldman Sachs Evropi ne napoveduje več recesije

11.01.2023

Smo se kar naenkrat prebudili v lepši svet, ki je pozabil na vse težave in se bo izognil tudi recesiji? Tako bi lahko sklepali po dogajanju na finančnih trgih v prvem tednu leta, ko je se je tržna vrednost borz zvišala za 1,8 bilijona dolarjev.

Borzni komentar Evropske delnice z lepšimi obeti kot ameriške

08.01.2023

Na delniških trgih je bil prvi teden novega leta pozitiven, v Evropi precej bolj kot v ZDA, kjer spet izstopa pocenitev Teslinih delnic. Cene nafte so se po dveh dneh močnih padcev umirile, nekatere kriptovalute so močno okrevale.

Borzni komentar Kot bi v toplicah obrnili stikalo s 35 stopinj na 15

01.01.2023

Finančni trgi so se lani ujeli v vrtinec dvomestne inflacije, vse višjih obrestnih mer in skrbi pred resno recesijo. Skoraj nobenemu investicijskemu razredu ni bilo prizaneseno, varen pristan je ponudil le dolar, pogojno tudi zlato.

Reportaža Veseli december na aprilskem snegu

31.12.2022

Topli dnevi po božiču na avstrijskih smučiščih niso kaj dosti zmotili turistov, prav tako ne pomanjkanje snega. Veselja ne manjka, za številne vijuganje po raznolikih progah niti ni v ospredju, ampak iščejo bolj zabavo in odmik od stresnega vsakdana.

Borzni komentar Tehnološko opustošenje stoletja: iz velikanov izpuhtelo 5,4 bilijona dolarjev

25.12.2022

Ker Fedov boj proti inflaciji večjih rezultatov še ni prinesel, gospodarstvo pa bo očitno pahnil v recesijo, se finančni trgi od leta 2022 poslavljajo z novimi padci, predvsem Teslini delničarji pa preživljajo agonijo. Decembrski minus je že 35-odstoten!

Stran 1 od 93
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov