Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Opozorila, da se izteka dolgo obdobje lepih delniških donosov

28.02.2024

Borze se ne ustavijo v doseganju novih rekordov. Svež denar še naprej priteka na Wall Street, skoraj 60 odstotkov Američanov ima v lasti vsaj kakšno delnico, največ od začetka meritev v 80. letih. So lepi donosi vzdržni tudi na dolgi rok?

Borzni komentar Nvidia kot Fed, vlagatelji navdušeni, rekordi padajo

25.02.2024

Nvidia, nosilka razmaha umetne inteligence, je s fantastičnimi poslovnimi rezultati sprožila val navdušenja na delniških trgih, njena tržna vrednost pa je celo presegla dva bilijona dolarjev. Goldman Sachs: To je najpomembnejša delnica na svetu!

Reportaža s tujih smučišč: Vrste za vožnjo z gondolo – navzdol

24.02.2024

Drugi vrhunec smučarske sezone je v Alpe in Dolomite prinesel pretoplo vreme, takšne razmere so bile nekoč aprila. Le še tereni nad 2000 metri so zanesljivi, vse drugo se je že pred poldnevom spremenilo v plundro. Rešitev za mnoge: zgodnejši apres-ski.

Borzni komentar Apple v nemilosti Sorosevega sklada in delno tudi Warrena Buffetta

18.02.2024

V zadnjem tednu na Wall Streetu ni bilo svežih rekordov, skrbijo predvsem inflacijski podatki, ki povzročajo tudi vedno višje donosnosti državnih obveznic. Je na obzorju večji popravek navzdol?

Borzni komentar Inflacija ustavila lov na rekorde, dolar na trimesečnem vrhu

14.02.2024

Pričakovanja, da bo ameriška inflacija prvič po marcu 2021 zdrsnila pod tri odstotke (na letni ravni), se niso uresničila, kar je ohladilo zahodne borze, ki so - to velja predvsem za New York - prej močno pridobivale in postavljale rekorde.

Borzni komentar Nvidia vredna kot hongkonška borza, NLB korak od 100, BTC dva od 50 tisoč

11.02.2024

Newyorški S & P 500, morda najpomembnejši delniški indeks na svetu, je prvič presegel 5000 točk. Pomemben mejnik ima slabo plat: še naprej je za njegovo rast zaslužna le peščica delnic. Po nekaj negotovih tednih se je spet prebudil bitcoin.

Borzni komentar Manjše banke v ZDA na udaru krize poslovnih nepremičnin

07.02.2024

Skoraj leto dni po propadu treh ameriških bank, ki so resno zamajale finančni sistem, se Wall Street spet ubada s podobnimi bolniki, pri čemer jedro težav tokrat izhaja iz nepremičninskega sektorja.

Intervju "Vedno vztrajam. Tudi v hribih moram vedno priti do vrha."

08.02.2024

Neuničljivi strelec Rajmond Debevec se pripravlja na naslednje veliko tekmovanje, evropsko prvenstvo, vendar ga mučijo bolečine v vratu. Še vedno pa zelo rad hodi v hribe, poleti uživa v spremljanju Toura, njegova strast je tudi trgovanje z delnicami.

Borzni komentar Rekord na Wall Streetu: Metina vrednost v enem dnevu porasla za 200 milijard

04.02.2024

Fenomenalni četrtletni rezultati podjetja Meta so ob koncu tedna na Wall Streetu zasenčili vse dogodke, ki bi v običajnih razmerah poskrbeli za nekaj črnogledosti. Kar trikrat višji dobiček je delnice pognal 20 odstotkov višje!

Borzni komentar Pri "veličastnih sedem" podobni vzorci kot pri noriji pikakom delnic

31.01.2024

Finančni trgi čakajo na razplet prvega letošnjega zasedanja Feda, vlagatelji pa budno spremljajo tudi četrtletne objave tehnoloških velikanov, kar bo dober kazalnik, ali so na trenutke že absurdno visoka vrednotenja v tem sektorju upravičena ali ne.

Borzni komentar Tesla izgublja primat na trgu e-vozil; prodajni pritisk pri bitcoinu popušča

28.01.2024

Čeprav sta Intel in Tesla s črnogledimi napovedmi malce pokvarila razpoloženje, so newyorški delniški indeksi zadnji teden spet naredili korak naprej. Bitcoin se je sredi tedna za 20 odstotkov odmaknil od letošnjega vrha, nato pa okreval.

Borzni komentar ZDA nad krizo z bazuko, Kitajci do zdaj z vodno pištolo

24.01.2024

Morda je prav padec osrednjega delniškega indeksa v Hongkongu blizu 20-letnega dna predramil kitajske oblasti, da so napovedale ukrepe za oživitev trga in včeraj povzročile opazen odboj, potem ko so kitajske delnice v treh letih izgubile 6 bilijonov USD.

Stran 1 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov