Oblak predčasno končal trening, a ni vprašljiv za tekmo proti Danski

Štiri tisoč ljudi so spustili na stadion pri živalskem vrtu v Wuppertalu, da so s tribun pospremili prvi trening Slovenije v Nemčiji, ki se je začel ob 11. uri. Med prisotnimi je bila tudi veleposlanica Slovenije v Nemčiji Ana Polak Petrič.

Verbič z najbolj omejenim treningom

Ob koncu priprav v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu so bile znane težave s poškodbami, ki so pod vprašaj postavile objavljeni seznam 26 igralcev za Euro 2024.

Kakšno je zdaj zdravstveno stanje na prvi dan treninga v Wuppertalu? "Večji del treninga so opravili vsi, razen Verbiča, ki še naprej čuti stegensko mišico. Težave Stojanovića in Blažiča so precej manjše, zaradi česar sta na koncu koncev tudi tukaj v Wuppertalu," je pojasnil selektor Matjaž Kek. Treninga ni dokončal kapetan in prvi vratar Jan Oblak, a iz reprezentance niso sporočili, za kakšne težave gre.

Kek upa, da bodo igralci dovolj sproščeni pred uvodno tekmo z Danci

Člana prve postave in redna menjava

Petar Stojanović se je v kvalifikacijah in na pripravljalnih tekmah izkazal za ključnega igralca pri razvoju napada po desni strani. Ne nazadnje je podal za zmagoviti gol Josipa Iličića proti Armeniji, pa tudi za oba zadetka na novembrski tekmi s Kazahstanom.

Še naprej je vprašljiva razpoložljivost strelca takrat zadetka za potrditev nastopa na evropskem prvenstvu. Benjamin Verbič ni zaigral ne proti Armeniji ne proti Bolgariji. Enako je obe tekmi izpustil tudi osrednji branilec Miha Blažič, ki je v drugi polovici kvalifikacij v udarni enajsterici igral ob Jaki Bijolu.

Sorodna novica Šeško podaljšal pogodbo z Leipzigom do leta 2029

Po podpisu Šeško nasmejan in sproščen

Osrednja novica je bila sicer potrditev iz Leipziga, da je Benjamin Šeško podaljšal in izboljšal pogodbo, po kateri ostaja rdeči bik do nadaljnjega. Cirkus, ki je v preteklih tednih tudi zmotil selektorja in samega napadalca.

"Mislim, da še ni naredil čisto vsega, česar je sposoben v takšni ligi, kot je Bundesliga. Se zavedam, da so nekje drugje številke čisto drugačne in višje, a pri teh letih ni vse v številkah. Videl sem ga v dveh filmih: ko je bil zaskrbljen. Ves medijski cirkus in pritiski so se ga dotaknili. Včeraj pa sem ga videl vsega nasmejanega, sproščenega, kakršnega sem tudi vajen. In drugi film imam veliko raje. Fantom zaupam, v njihovi presoji, kdaj uredijo svoje osebne stvari. Jih razumem, saj sem del tega nogometnega cirkusa," je Kek malce obširneje komentiral Šeškovo prestopno sago, ki se je končala s tem, da nadaljuje zgodbo z Leipzigom.

Več kot 4000 otrok lovilo podpise in selfije Oblaka in Šeška v Wuppertalu
Sorodna novica Video: Slovenski nogometaši opravili prvi trening v Nemčiji
15 ur dolga novinarska pot do Wuppertala