Podoba Lionela Messija po tekmi povse vse. Foto: Reuters
Podoba Lionela Messija po tekmi povse vse. Foto: Reuters

Srečnežev/junakov zagotovo ni veliko. Vsi so si enotni, da gre za enega od največjih, če ne celo največje presenečenje v zgodovini svetovnih prvenstev. Ob bok bi mu lahko postavili zmago amaterjev ZDA nad Anglijo leta 1950 (1:0), Severne Koreje nad Italijo leta 1966 (1:0) in Alžirije nad Nemčijo leta 1982 (2:1).

Sorodna novica Neverjetno, a resnično: Savdijci premagali Argentince!

Argentinci so doživeli podoben šok že leta 1990, ko so kot branilci naslova na čelu z Diegom Maradono z 0:1 izgubili uvodno tekmo proti Kamerunu. Takrat so se prebili do finala. To je bil zadnji poraz Argentincev proti neevropski ekipi na svetovnih prvenstvih vse do danes.

Argentinci so izgubili prvo tekmo v 36 obračunih. Svetovni rekord ima Italija, ki je bila neporažena na 37 tekmah. Gavči so doživeli drugi poraz na svetovnih prvenstvih, ko so vodili ob polčasu. Prvega so izgubili v finalu na prvem svetovnem prvenstvu leta 1930.

Messi je postal šele peti nogometaš z golom na štirih svetovnih prvenstvih. Ko je on dosegel gol, je Argentina ostala neporažena vse od leta 2009, ko jo je premagala Španija.

Savdska Arabija na svetovnih prvenstvih nastopa šestič. Z današnjo je dosegla štiri zmage. Leta 1994 so se z zmagama nad Marokom (2:1) in Belgijo (1:0) celo prebili iz skupine. Pred štirimi leti so prav tako po preobratu slavili proti Egiptu (2:1).

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Navdušenje savdskih nogometašev in navijačev po zmagi nad Argentino