Cristiano Ronaldo je proslavljal svoj deveti gol na svetovnih prvenstvih in drugega v Katarju v svojem slogu, ob uradni potrditvi zadetka Bruna Fernandesa med dvobojem pa se je zgolj nasmejal. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je proslavljal svoj deveti gol na svetovnih prvenstvih in drugega v Katarju v svojem slogu, ob uradni potrditvi zadetka Bruna Fernandesa med dvobojem pa se je zgolj nasmejal. Foto: Reuters

Iz posnetka najprej ni bilo razvidno, ali se je Ronaldo žoge po predložku Fernandesa dotaknil. Po večkratnem ogledu pa je hitro vsem doma postalo jasno, da se Ronaldo ni dotaknil žoge, kar je nekaj minut po Ronaldovem slavju potrdila tudi uradna statistika Mednarodne nogometne zveze (Fife), ki je spremenila ime strelca.

Sorodna novica Fernandes z dvema zadetkoma popeljal Portugalsko med najboljših 16

37-letni Ronaldo se sodeč po tehnologiji, ki jo nemško podjetje Adidas uporablja v uradnih žogah na SP-ju v Katarju, ni dotaknil žoge ob prvem golu reprezentance proti Urugvaju. "Na tekmi med Portugalsko in Urugvajem smo z uporabo tehnologije Connected Ball, ki jo najdemo v Adidasovi uradni žogi Al Rihla, dokončno pokazali, da ni bilo nobenega stika med žogo in Cristianom Ronaldom pri prvem golu," je nemško podjetje zapisalo v izjavi za javnost.

Žoga vključuje tehnologijo, ki lahko zagotovi podatke v realnem času. S senzorji zaznava tudi vsak dotik igralcev.

Portugalska nogometna zveza naj bi bila razočarana nad odločitvijo Fife. Kot je poročal španski El Chiringuito TV, naj bi Fifi predstavila dokaz, s katerim bi gol na koncu le pripisali Ronaldu. Ni jasno, kakšne dokaze imajo in ali bodo ti zadostovali, da bi Fifa preklicala odločitev.

"Proslavljal sem, kot da bi bil Cristianov gol. Zdelo se mi je, da se je dotaknil žoge. Moj cilj je bil podati mu žogo. Veseli smo zmage, ne glede na to, kdo je zadel. Najpomembneje je, da smo dosegli svoj cilj, to je uvrstitev v naslednji krog," je novinarjem po koncu tekme povedal strelec obeh golov Bruno Fernandes.

Z zmago proti Urugvaju in uspehu v prvem krogu skupinskega dela proti Gani se je Portugalska iz skupine H že uvrstila v osmino finala svetovnega prvenstva.

V spodnjem videu si lahko ogledate omenjeno situacijo.