Prekršek za enajstmetrovko, po kateri je Cristiano Ronaldo Portugalsko popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
Prekršek za enajstmetrovko, po kateri je Cristiano Ronaldo Portugalsko popeljal v vodstvo. Foto: Reuters

Več kot eno uro obračuna v skupini H sta mreži mirovali, nato pa je stadion 974 videl pravi ognjemet, ki ga je začel Cristiano Ronaldo. Ameriški sodnik Ismail Elfath je po prekršku Salisuja nad Ronaldom precej pogumno dosodil enajstmetrovko. Ronaldo je suvereno izvedel strel z bele točke in postal prvi nogometaš, ki je zadel na petih svetovnih prvenstvih. Na največjem tekmovanju je dosegel že osem golov, vse v skupinskem delu.

Grafiko zagotavlja sofascore.com.
Grafiko zagotavlja sofascore.com.
Rafael Leao učinkovito zaključil protinapad in postavil končni izid

Ayew hitro izenačil
Gana je imela pripravljen hiter odgovor, po podaji Mohammeda Kudusa je lepo akcijo uspešno zaključil Andre Ayew. Tekma se je razživela, na potezi so bili spet Portugalci. Po vzeti žogi na sredini igrišča je Bruno Fernandes zaposlil Joaa Felixa, ki je v 78. minuti zanesljivo stresel mrežo.

Prvenec Leaa
Portugalski mat se je po novi napaki ganske zvezne vrste končal v 80. minuti, protinapad je vodil Bruno Fernandes, 23-letni igralec Milana Rafael Leao pa je na levi strani dosegel prvi reprezentančni zadetek.

Joao Felix. Foto: Reuters
Joao Felix. Foto: Reuters

Williams se je skril za hrbet Coste
Gana se ni predala, tik pred iztekom rednega dela je po napaki Cancela uporabno žogo dobil napadalec Crvene zvezde Osman Bukari, ki je bil natančen z glavo. Devet minut sodnikovega dodatka je prineslo še številne razburljive trenutke, ne pa tudi spremembe rezultata. V zadnjih sekundah je imela Gana po hudi napaki vratarja Coste – spregledal je Inakija Williamsa, ki je bil za njegovim hrbtom – izjemno priložnost, portugalski obrambi je zadnji hip uspelo razčistiti ...

Ronaldo priigral 11-m in jo suvereno izvedel

Zapravljeni priložnosti Ronalda v 1. polčasu
V prvem polčasu je imela opazno premoč Portugalska, v posesti žoge je bilo 70:30. V 10. minuti je po napaki ganske zvezne vrste žoga prišla do Ronalda, ki se je iz oči v oči srečal z vratarjem Lawrenceom Atijem Zigijem, ki je dobro posredoval. V 13. minuti je Ronaldo po predložku z leve strani visoko skočil v kazenskem prostoru, toda njegov strel z glavo ni bil najnatančnejši.

Ronaldova priložnost iz 10. minute. Foto: Reuters
Ronaldova priložnost iz 10. minute. Foto: Reuters

Motiviran, a ne na najvišji ravni
Ves hrup okrog Ronalda je zmotil priprave Portugalske na uvodno tekmo svetovnega prvenstva, a naposled je Ronaldo dokončno prekinil vezi z Manchester Unitedom, tako da se je lahko osredotočil le na prvenstvo. Danes je bil videti zelo motiviran, ne pa tudi na ravni iz svojih najboljših let.

Kudus zelo razpoložen
Gana, pri kateri je mladi Ajaxov vezist Kudus dvakrat nevarno sprožil z razdalje, je na Fifini lestvici 61., kar je najslabša uvrstitev med vsemi reprezentancami v Katarju. Svojo priložnost bo zdaj iskala na tekmah z Južno Korejo (ponedeljek) in Urugvajem (2. decembra).

Vrhunci tekme Portugalska - Gana
Portugalci po izenačenem boju strli Gano
11-24 (H) Portugal-Ghana( id: 3854603), Tekma v živo, Vse (goli, menjave, kartoni)
11-24 (H) Portugal-Ghana( id: 3854603), Postave
11-24 (H) Portugal-Ghana( id: 3854603), Statistika tekme
FIFA svetovno prvenstvo v nogometu 2022
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
Skupina H
1.
Portugalska
3 2 0 1 6:4 6
2.
Južna Koreja
3 1 1 1 4:4 4
3.
Urugvaj
3 1 1 1 2:2 4
4.
Gana
3 1 0 2 5:7 3
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Andre Ayew izenačil po odlični akciji Kudusa
Joao Felix se je uspešno izognil prepovedanemu položaju in zadel za 2:1
Bukari izkoristil veliko zmedo v obrambi Portugalske