Pelé je edini trikratni svetovni prvak v zgodovini nogometa. Z Brazilijo je slavil zmago na Švedskem 1958, v Čilu 1962 in Mehiki 1970. Foto: Reuters
Pelé je edini trikratni svetovni prvak v zgodovini nogometa. Z Brazilijo je slavil zmago na Švedskem 1958, v Čilu 1962 in Mehiki 1970. Foto: Reuters

Po sobotnih poročilih, da je bil legendarni Pelé preseljen na oddelek za paliativno oskrbo, ker naj bi bilo zdravljenje raka na debelem črevesju neuspešno, sta se v nedeljo v intervjuju za Globo oglasili njegovi hčeri Flavia in Kely Arantes do Nascimento.

V televizijskem intervjuju sta pojasnili trenutno očetovo zdravstveno stanje, po katerem Pelé ni v smrtni nevarnosti. Za Brazilce najboljši nogometaš v zgodovini je bil pretekli torek hospitaliziran v bolnišnici Albert Einstein v São Paulu zaradi zdravljenja okužbe pljuč, ki je sledila okužbi s covidom-19.

Hčerki: Ne bo se poslovil v bolnišnici

Flavia je zanikala, da se nogometni kralj poslavlja od življenja: "Ne morem reči, da zdravljenje raka ni bilo uspešno. Seveda je delovalo, deluje, dokler je še živ in diha. Samo občasno prilagodijo zdravila. Nepošteno je govoriti, da je na končnem zdravljenju, v paliativnem stanju. Verjemite mi."

Hčerki sta brazilski javnosti zagotovili, da se Pelé zdravi zaradi pljučnice, ki se je razvila po okužbi s covidom-19. "Bolan je in star, a trenutno je tam zaradi okužbe pljuč. Ko se bo počutil bolje, bo spet šel domov. Ne bo se poslovil v bolnišnici," je zagotovila druga hčerka Kely, ki sicer živi v ZDA.

Pred bolnišnico so zvesti navijači Santosa v nedeljo pripravili vigilijo za Peléja.

Bolnišnica: Sprejet zaradi vnovične ocene kemoterapije

Zdaj 82-letna ikona Brazilije in svetovnega nogometa se bori z rakom na debelem črevesju, ki so mu ga odkrili septembra 2021. Bolnišnica Alberta Einsteina je v nedeljskem uradnem sporočilu zapisala: "Še vedno se zdravi in njegovo zdravstveno stanje ostaja stabilno. Imel je tudi dober odziv na oskrbo okužbe dihal, brez poslabšanja stanja v zadnjih 24 urah."

A vodilni časopis v največjem brazilskem mestu Folha de São Paulo je razkril, da je bil Pelé prepeljan v bolnišnico zaradi neodzivnosti na zdravljenje raka in tudi uradni zdravniški bilten navaja na začetku: "Edson Arantes do Nascmiento je bil prejšnji torek (29. 11.) sprejet v bolnišnico Alberta Einsteina zaradi vnovične ocene kemoterapije zaradi tumorja na debelem črevesju, odkritega septembra 2021."

Sorodna novica Pele na poročila o poslabšanju zdravja odgovarja: Sem močan in poln upanja