Dragan Stojković. Foto: EPA
Dragan Stojković. Foto: EPA
Srbija drago plačala svoje napake

Srbija ima po dveh odigranih tekmah le eno točko, a seveda še vedno lahko napreduje iz skupine G. V 3. krogu predtekmovanja mora v petek premagati Švico, seveda ji je šla pri tem na roko tudi brazilska zmaga nad Švico z 1:0.

Pri vodstvu s 3:1 je imela Srbija še vsaj dve zreli priložnosti, toda obramba je nenadoma razpadla, Srbija pa je dobila dva naivna gola. Za izenačenje sta poskrbela rezervist Vincent Abubakar in Eric Maxim Choupo Moting.

Sorodna novica Festival golov Kameruna in Srbije se je končal z remijem

"Frustrirani smo. 3:1 je lepa prednost in morali bi tekmo pametno pripeljati do konca. Imeli smo izjemne priložnosti, res ne vem, kako smo lahko to zapravili. Drago so nas stale napake v obrambni liniji. Opraviti sem moral dve prisilni menjavi, Pavlovića in Veljkovića sem z igrišča potegnil zaradi poškodb," je povedal selektor Dragan Stojković, ki ni dobro vodil tekme.

"Nisem še doživel, da bi kdo na velikem tekmovanju slabše vodil tekmo, kot jo je danes Stojković," je bil v studiu srbske televizije takoj po tekmi neposreden nekdanji srbski reprezentant Rade Bogdanović. "Bilo je, kot da selektorja sploh nismo imeli. Ob odhodu Pavlovića z igrišča je sledil potop, za kar pa ne krivim igralcev, ampak Stojkovića."

Podobno kot danes Srbija se je počutila Slovenija junija 2000 ob svoji prvi tekmi na velikih tekmovanjih, ko je na evropskem prvenstvu – ravno proti ZR Jugoslaviji – zapravila prednost 3:0 in je bilo na koncu 3:3.

Kamerun po zaostanku z 1:3 do točke proti Srbiji
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Riddle: Opinion Poll - Katero tekmo bi si raje ogledali v zadnjem krogu v skupini G?

Aleksander Mitrović je zadel v 53. minuti, vendar zapravil še kar nekaj priložnosti. Foto: EPA
Aleksander Mitrović je zadel v 53. minuti, vendar zapravil še kar nekaj priložnosti. Foto: EPA

"Lahko bi se izteklo bolje, priložnosti smo imeli veliko. Pri 3:1 bi morali znati zadržati žogo, ne pa, da smo prejeli dva zadetka. Zdaj upamo, da bo Švica izgubila (proti Braziliji) in da gremo potem po zmago," je poudaril igralec Lazia Sergej Milinković Savić, medtem ko je Dušan Tadić videl tudi nekaj dobrih plati: "Veselijo napadalna igra in ustvarjene priložnosti. Lahko bi dosegli precej več zadetkov. Upajmo, da bomo zadevali, ko bo to najbolj potrebno."

Če imajo Srbi kar otipljive razloge, da upajo na osmino finala, pa so Kamerunci zdaj v zelo težkem položaju, saj morajo v petek premagati Brazilijo, pa še to ne bo nujno dovolj za napredovanje. "Igrali bomo proti najboljši reprezentanci na svetu. Težko bo, ampak danes smo v drugem polčasu pokazali, da imamo pravo miselnost in da se nikoli ne vdamo. Naša vrnitev je bila impresivna," je povedal Bayernov as Choupo Moting.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Vrhunci tekme Kamerun – Srbija