Slovenski selektor Ljubomir Vranješ in njegovi varovanci so dobili vse štiri tekme na Švedskem. Foto: EPA
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ in njegovi varovanci so dobili vse štiri tekme na Švedskem. Foto: EPA

"Igralcem je težko. So utrujeni, imajo malo goriva, zato se moramo spočiti. Bombač je vedno dober, ne samo proti Skandinavcem. Mislim, da so igrali preveč ofenzivno za Bombača, preveč je pameten. Zdaj nas čakajo Madžari, ki imajo kompaktnejšo obrambo, podobno razmišljajo kot mi, bomo videli," je sklenil Vranješ.

Dolenec: Najlepše je, da imamo še vedno rezerve v igri

Pogovora z Vranješem in Dolencem po zmagi nad Islandijo

"Zelo pomembna zmaga, ker je bila nad neposrednim tekmecem za olimpijske kvalifikacije. Odigrali smo dobro tekmo. V obrambi smo sicer imeli nekaj slabih minut v prvem polčasu, vse drugo pa je bilo na zelo visoki ravni. Dean Bombač je maestralno vodil napad in nova zmaga je tu. Dosegli smo največ zadetkov doslej. Vedeli smo, da nam njihova obramba bolj ustreza kot obrambe, proti katerim smo igrali na prejšnjih tekmah. Najlepše pri vsem skupaj je, da imamo še vedno rezerve v igri, tako da smo lahko zelo zadovoljni s tem, kako za zdaj poteka prvenstvo," pa je dejal Jure Dolenec.

Dean Bombač: "Mislim, da sem na današnji tekmi jaz najbolj užival. Ljubomir Vranješ in Uroš Zorman opravljata vrhunsko strokovno delo, Žan Rant Roos in Rudi Slobodnik nas neprestano pripravljata, pri njiju smo na masažah in terapijah. Čestitam tudi vsem drugim fantom v naši ekipi. To je verjetno moja najboljša tekma v reprezentanci in vesel sem, da je prišla v pravem trenutku. Gremo korak za korakom, zdaj nas čakajo Madžari. Gremo našim sanjam naproti."

Borut Mačkovšek: "V napadu smo igrali zelo dobro, predvsem Dean je bil v svojem 'špilu'. A tudi obramba je bila na dokaj visoki ravni, tudi vratar Klemen Ferlin je bil spet zanesljiv, tako kot na prejšnjih dvobojih. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Zdaj nas čakajo Madžari. Verjamem, da imamo boljšo ekipo in jih bomo premagali."

Miha Zarabec: "V prvem polčasu smo zgrešili nekaj 'zicerjev', kar so Islandci izkoristili in nas ujeli. V drugem polčasu smo bili pri stvari, vse malenkosti v naši igri pa so pripomogle k novi zmagi. A najpomembneje je, da smo bili v glavah pripravljeni za boj in smo si močno želeli zmage."

Imenitna predstava Bombača za četrto zmago Slovenije