Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

"Prvo žensko evropsko prvenstvo v treh državah je izpolnilo naša pričakovanja, vsi trije prireditelji iz Slovenije, Severne Makedonije in Črne gore pa so se izkazali kot dobri gostitelji. V veliko veselje in zadovoljstvo nam je bilo sodelovati z njimi," je na novinarski konferenci v medijskem središču dvorane Stožice dejal predsednik EHF-a Michael Wiederer.

Na naslednjem prvenstvu 24 reprezentanc

Sorodna novica Slovenke za SP 2023 v aprilu proti Italijankam

"Letošnji turnir je bil zadnji s 16 reprezentancami. Že na naslednjem tekmovanju bo nastopilo 24 izbranih vrst, saj želimo tudi rokometno manj razvitim evropskim državam omogočiti, da začutijo duh velikega tekmovanja, in jim dati priložnost, da se pomerijo z najboljšimi," je še pristavil 66-letni Avstrijec.

"Zahvalil bi se EHF-u, predvsem pa celotni evropski rokometni družini, da so nam zaupali organizacijo tako velikega turnirja. To je bil velik zalogaj za vse tri organizatorje tekmovanja, s pomočjo EHF-a pa smo ga v celoti izpeljali. Ogromno ljudi spoznava rokomet, zdi se mi, da tudi v nekoliko drugačni luči. Po vseh teh temah, ki smo jih odprli pred in med prvenstvom, se veliko govori o ženskem športu," je povedal dolgoletni predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac, ki se bo 13. decembra letos – po 14 let dolgem obdobju – poslovil od tega položaja.

Popularizacija rokometa v Sloveniji

"V času EP-ja smo širili glas o vrednosti žensk in njihovem opolnomočenju, trajnosti, priredili številne druge dogodke, kot so Žoga tisočerih dotikov od Celja do Ljubljane, razstavo otrok na temo EP-ja, organizirali tridnevno športno-poslovno konferenco ... Ogromno smo naredili za samo promocijo tekmovanja in naredili določene premike. Čas bo pokazal, koliko otrok in deklic se bo zaradi vsega tega odločilo za rokomet. Popularizacija rokometa, še posebej ženskega, se je v naši domovini gotovo zgodila. Slovenija je znova dokazala, da zna organizirati vrhunske dogodke. To nam zatrjujejo vsi gostje iz celotne Evrope. Slovenija ni le športni fenomen, smo tudi odlični organizatorji športnih dogodkov," je še dodal Bobinac.

Na medijskem dogodku v Stožicah so se predstavili tudi prireditelji prihodnjega evropskega prvenstva v Avstriji, Švici in na Madžarskem. Na turnirju, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom 2024 v Budimpešti, Debrecenu, Baslu in Innsbrucku, bo prvič nastopilo 24 izbranih vrst.

Danke samozavestno v finale proti favoritinjam Norvežankam