Vratarka Branka Zec po prvenstvu končuje reprezentančno pot. Foto: www.alesfevzer.com
Vratarka Branka Zec po prvenstvu končuje reprezentančno pot. Foto: www.alesfevzer.com

Razočaranje po porazu v Stožicah je bilo veliko. Madžarke so bile preprosto boljše, izkoriščale so slab slovenski dan v obrambi, Slovenkam je tudi v napadu nekajkrat zaškripalo, sanje po uvrstitvi v polfinale so tako dokončno razblinjene.

Če bi igrale še tri dni, ne bi zmagale, predvsem zaradi sodniškega kriterija. Res je, da na današnjem sosedskem obračunu nismo bile prave, bilo je premalo energije v obrambi /.../, a glavni razlog za poraz je po mojem mnenju sodniški kriterij v korist Madžarske.

Barbara Lazović

Adžić upal na boljšo igro v obrambi
Po tekmi je slovenski selektor Dragan Adžić strnil svoje misli: "Skozi celotno tekmo smo imeli težave v obrambi. Na napade Madžark nismo imeli ustreznih odgovorov. Morda bi se moral prej odločiti za obrambo 5-1, a to različico je sposobno igrati le nekaj mojih varovank. V končnici smo resno ogrozili Madžarke, za preobrat pa nismo bili sposobni." Vseeno je priznal, da je upal na boljšo igro v obrambi. "Že pred tekmo smo vedeli, da bomo v napadu naredili kakšno tehnično napako več in grešili v strelih, a smo mislili, da bomo to nadomestili z dobro obrambo. Na tekmi proti Madžarkam je nismo imeli, prejeli smo 29 golov, kar je odločno preveč," je še dejal.

Mavsar: Navijačem se opravičujemo za poraz
"Mogoče smo si malo premalo želele zmage oziroma razmišljale, da bo zmaga prišla sama po sebi," je povedala Tamara Mavsar, ki je madžarsko mrežo na tekmi zatresla enkrat. Dodala je: "Proti Madžarkam nismo imele agresivne obrambe, ki nas je krasila skozi prvenstvo, tudi igra v napadu ni stekla. Na naši strani je bilo preveč izgubljenih žog in premalo kreativnosti. Ob tej priložnosti bi se zahvalila našim navijačem za podporo in se jim opravičila za današnji poraz."

Adžić: To je lekcija, iz katere se lahko veliko naučimo0

Lazović s prstom pokazala na sodniški kriterij
Razočaranja ni mogla skriti tudi Barbara Lazović. "Če bi igrale še tri dni, ne bi zmagale, predvsem zaradi sodniškega kriterija. Res je, da na današnjem sosedskem obračunu nismo bile prave, bilo je premalo energije v obrambi. Očitno nas je ponedeljkov obračun z Norvežankami čustveno izpraznil, a glavni razlog za poraz je po mojem mnenju sodniški kriterij v korist Madžarske," je poudarila.

Zec po prvenstvu končuje reprezentančno pot
"Že pred turnirjem sem napovedala, da bom končala reprezentančno kariero, zato poraz ob slovesu še toliko bolj boli. Ponosna sem, da sem 18 let igrala za reprezentanco v dobrih in slabih časih. Leta so naredila svoje, čas je za mlade," je povedala vratarka Branka Zec. Ema Abina je še dodala: "Ne glede na to, da sem na tekmi proti Madžarkam izkoristila svojo priložnost, pa je po porazu ostal grenek priokus. Raje bi videla, da bi zmagale. Hudo mi je, da nismo zmagale in znova razveselile svojih privržencev, ki so nas podpirali skozi celoten turnir."

Razočaranje po porazu z Madžarsko veliko
Strokovnjaki o EP-ju: korak naprej in zelo dober vtis Slovenk