Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

EP v rokometu 2024

Francozi so se znova izvlekli iz brezna, po 10 letih so spet evropski prvaki

Rokometaši Francije so v finalu evropskega prvenstva v Kölnu po podaljšku premagali Dansko s 33:31 in so po desetih letih znova na celinskem tronu. Bron so osvojili Švedi, ki so bili boljši od Nemcev (34:31).

73

Rokometaši za OI proti Španiji, Braziliji in Bahrajnu, za SP pa proti Švici

Slovenski rokometaši se bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu od 14. do 17. marca merili v skupini 1 s Španijo, Brazilijo in Bahrajnom. To je postalo jasno po zmagi Egipta na afriškem prvenstvu. Prizorišče turnirja sicer še ni znano.

29

EHF: Ker sodnika nista uporabila VAR-a, pritožba Švedske ni možna

Disciplinska komisija Evropske rokometne zveze je zavrnila pritožbo švedske rokometne zveze, ker si sodnika nista pogledala videoposnetka norega gola Elehoima Prandija, s katerim je Francija v polfinalu izsilila podaljšek, ki ga je tudi dobila.

55

Slovenija v napeti tekmi za prestiž izgubila z Madžarsko

Slovenski rokometaši so na obračunu za peto mesto evropskega prvenstva v Kölnu izgubili z Madžarsko s 23:22. Osvojeno šesto mesto je izenačitev četrte najboljše slovenske uvrstitve na prvenstvih stare celine.

211

Francozi in Danci po rokometnih poslasticah v finale

Francoski rokometaši so po podaljšku ugnali švedske (34:30) in se uvrstili v finale evropskega prvenstva. Za evropsko krono se bodo pomerili proti Dancem, ki so po napetem obračunu premagali Nemce (29:26).

107

Zorman: Marsikdo je dvomil, mi pa smo verjeli v dober rezultat

V dvoboju za peto mesto se bodo odločni varovanci selektorja Uroša Zormana v Kölnu pomerili s sosedi Madžari, ki so v sredo proti Francozom izgubili možnosti za nastop v polfinalu.

69

Backović kliče SOS: danski niz "šele" peti najdaljši, Švedi kraljevali kar 25 tekem

Slovenski rokometaši so na tem evropskem prvenstvu premagali Dance in s tem svetovnim prvakom prizadejali sploh prvi poraz na velikih tekmovanjih po 16 tekmah. Najdaljši niz neporaženosti imajo sicer Švedi, ki so na prelomu stoletja nanizali kar 25 tekem.

2
Več novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov