Ovniček je za Slovenijo dosegel štiri gole. Foto: EPA
Ovniček je za Slovenijo dosegel štiri gole. Foto: EPA

Izbranci selektorja Uroša Zormana so se v tem tednu dvakrat pomerili z Madžari. Po četrtkovem tesnem porazu v Ljutomeru s 27:28 so tokrat v Veliki Kaniži zmagali za tri gole.

V slovenski izbrani vrsti so Jure Dolenec, Staš Slatinek Jovičić, Rok Ovniček in Aleks Vlah dosegli po štiri gole, vratar Jože Baznik je zbral deset obramb.

Sorodna novica Zorman po porazu z Madžarsko: Nisem razočaran, sem pa jezen

Janc je vseeno igral in dal en gol
Slovenija je nastopila brez Deana Bombača, Boruta Mačkovška, Klemna Ferlina in Gašperja Kavčiča. Blaž Janc, ki je na četrtkovi prvi tekmi v Ljutomeru prejel udarec v levo koleno, je kljub poškodbi nastopil na povratnem sosedskem obračunu in dosegel gol, Zorman pa je za tokratno tekmo naknadno vpoklical Tima Cokana in Jerneja Drobeža.

Bili so sproščeni
"Madžarom smo se oddolžili za poraz v Ljutomeru. Že na prvi medsebojni tekmi smo jih imeli pod nadzorom, a nas je pokopala porazna končnica. Na današnji tekmi smo bili bolj sproščeni, igrali smo tudi z višjim tempom in lažje prihajali do zadetkov. Tehtnico smo nagnili na svojo stran v zadnjih petnajstih minutah, današnja zmaga pa je lepa popotnica pred odhodom na svetovno prvenstvo," je tekmo ocenil Ovniček.

Tekme med 12. in 16. januarjem
Svetovno prvenstvo bo potekalo med 11. in 29. januarjem na Poljskem in Švedskem. V prvem delu tekmovanja bo Slovenija igrala v skupini B, v Katovicah se bo med med 12. in 16. januarjem pomerila s Savdsko Arabijo, Poljsko in Francijo.

Najboljše tri izbrane vrste bodo nato napredovale v glavni del tekmovanja v Krakov in se pomerile z najboljšimi tremi iz skupine A, kjer nastopajo Španija, Črna gora, Čile in Iran, medtem ko bo četrtouvrščena svoje nastope nadaljevala v tako imenovanem predsedniškem pokalu v Plocku za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Slovenci po zmagi nad Madžarsko pripravljeni na svetovno prvenstvo

Prijateljska tekma:
MADŽARSKA − SLOVENIJA 29:32 (13:13)

Madžarska: Szekely, Mikler, Sipos, Leimeter 1, Boka 1, Kovacsics 1, Ligetvari 1, Rosta 6 (1), Rodriguez 2, Banhidi 2, Szollosi, Bujdoso, Szita 1, Ancsin 5, Bodo 2, Lekai 6 (1), Hanusz 1.

Slovenija: Baznik, Lesjak, Blagotinšek 2, Janc 1, Dolenec 4 (3), Cehte 3, Slatinek Jovičić 4, Kodrin 1, Žabić 1, Horžen 2, Mazej, Ovniček 4, Makuc 3, Kavčič 3, Krečič, Drobež, Cokan, Novak, Vlah 4 (1).

Sedemmetrovke: Madžarska 4 (2), Slovenija 6 (4).

Izključitve: Madžarska 12, Slovenija 12 minut.