Neverjetno, koliko poškodb je bilo v zadnjem obdobju med najboljšimi smučarkami sveta. Zdaj jo je hudo skupila še Švicarka Lara Gut, za katero je sezona že končana. Foto: EPA
Neverjetno, koliko poškodb je bilo v zadnjem obdobju med najboljšimi smučarkami sveta. Zdaj jo je hudo skupila še Švicarka Lara Gut, za katero je sezona že končana. Foto: EPA
Zavoj, ki je Lari Gut vzel sezono

Veselje Švicarjev ob velikem uspehu v ženski kombinaciji (svetovna prvakinja je postala Wendy Holdener, druga je bila Michelle Gisin) se je mešalo z grenkobo, ko je iz bolnišnice prišla informacija, da si je Lara Gut tako hudo poškodovala vezi v levem kolenu in še meniskus, da je sezone konec.

25-letna Lara Gut je na prvenstvo prišla z zelo visokimi pričakovanji domače javnosti, štartati pa je nameravala v vseh disciplinah razen v slalomu. Potem ko je na superveleslalomu osvojila bronasto medaljo, je danes upala na novo medaljo v kombinaciji. Po smuku je bila tretja (takoj za Ilko Štuhec), na ogrevanju pred slalomom pa jo je med vožnjo med količki vrglo v zrak. Obležala je v snegu, že takoj je bilo slutiti, da gre za resno poškodbo. V bolnišnico jo je odpeljal helikopter.

Lara Gut bo tako na domačem svetovnem prvenstvu, ki se ga je izjemno veselila, saj terene odlično pozna, ostala brez zlate medalje, ki ji še manjka v vitrini. Njena smola tudi pomeni, da se Ilki Štuhec vedno bolj nasmiha smukaški globus. Zaostanek Lare Gut je po šestih tekmah od osmih znašal 77 točk, tretja pa je Sophia Goggia z zaostankom 137 točk.

Tudi skupni seštevek svetovnega pokala se zdi že skoraj odločen, če se seveda Mikaela Shiffrin ne bo poškodovala, saj Goggia, ki je ob poškodbi Lare Gut najnevarnejša zasledovalka, zaostaja že dobrih 400 točk.

Bo pa še zanimivo v superveleslalomu. Po štirih tekmah od sedmih ima Lara Gut 300 točk, Tina Weirather 256 in Ilka Štuhec na tretjem mestu 190.

Svetovni pokal skupno (25/37):       
 1. M. SHIFFRIN         ZDA     1.203
 2. L. GUT              ŠVI     1.023
 3. S. GOGGIA           ITA       789
 4. I. ŠTUHEC           SLO       785
 5. T. WORLEY           FRA       712
 6. T. WEIRATHER        LIE       590
 7. W. HOLDENER         ŠVI       538
 8. V. VELEZ ZUZULOVA   SLK       515
 9. N. LOESETH          NOR       499
10. V. REBENSBURG       NEM       443
                                     
Smuk (6/8):                          
 1. I. ŠTUHEC           SLO       437
 2. L. GUT              ŠVI       360
 3. S. GOGGIA           ITA       300
 4. T. WEIRATHER        LIE       206
 5. J. SCHNARF          ITA       183
 6. V. REBENSBURG       NEM       171
 7. K. KLING            ŠVE       157
 8. N. SCHMIDHOFER      AVT       155
 9. C. SCHEYER          AVT       150
10. E. FANCHINI         ITA       126
                                     

Zavoj, ki je Lari Gut vzel sezono