Na posamični tekmi na srednji skakalnici je bila najboljša Slovenka Nika Križnar z 11. mestom. Foto: Reuters
Na posamični tekmi na srednji skakalnici je bila najboljša Slovenka Nika Križnar z 11. mestom. Foto: Reuters

Nastop prvih treh je bil zanesljiv oziroma dogovorjen že prej, za zadnje mesto sta se potegovali Maja Vtič in Katra Komar, na koncu ga je dobila izkušenejša tekmovalka.

Ekipna tekma na srednji skakalnici bo na sporedu v soboto ob 12.15, spremljali jo boste lahko na TV SLO 2 in MMC-ju.

"Tri tekmovalke smo 'fiksirali' na podlagi prejšnjih rezultatov v svetovnem pokalu, izbor za četrto je potekal v tekmovalnih serijah, kvalifikacijski in na včerajšnji tekmi. Boljša tekmovalka je imela na današnjem treningu deset točk prednosti. Tista, ki je bila slabša, je imela še vedno možnost na treningu, da si pribori ekipo z dvema res dobrima skokoma. Katri ni uspelo, čeprav obe nista skakali slabo, tako da si je Maja Vtič priborila skoke na ekipni tekmi," je odločitev o četrti tekmovalki pojasnil Zupančič.

Sorodna novica Slovenke na sobotni ekipni tekmi čaka popravni izpit

Najslabši tekmi skakalk to sezono ravno pred domačimi navijači v Planici navkljub je selektor Zupančič odločen, da bodo v soboto njegove varovanke napadale kolajne.

Zdravstveno stanje v slovenski vrsti je skrb vzbujajoče. Križnar preboleva gripo – danes se sicer počuti že nekoliko bolje –, Klinec pa je zaradi bolečin v kolenu končala na magnetni resonanci, ki je razkrila, da stanje ni optimalno. Kot je poudaril trener, so pri njej težave tudi psihološke, saj so se enake bolečine v kolenu pojavile tudi pred zadnjo hujšo poškodbo.

Kljub slabemu izkupičku uvodne tekme je Zupančič ostal optimist: "Ne vidim drugega, kot da gremo v boj za kolajno tudi na ekipni tekmi, a bo treba pokazati najboljše skoke."

Dan po neuspehu največ skrbi povzroča poškodba Eme Klinec

Na današnjem treningu je padla najboljša skakalka v zgodovini Sara Takanaši, odpeljali so jo na pregled na Jesenice. To utegne biti šok za japonsko reprezentanco, ki bi morala biti v soboto v igri za medaljo.