Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Dobro jutro Tu EU: Mobilnost in varnost cest v EU

7. 2. 2022

V rubriki Tu EU! smo govorili o evropskih cestah in sodobni mobilnosti. Spraševali smo se, ali so ceste v Evropski uniji res med najbolj varnimi na svetu in kakšna je prihodnost mobilnosti. Gost v studiu je bil Andrej Brglez, prometni strokovnjak in član Mednarodne avtomobilistične zveze.

Dobro jutro Tu EU: Evropsko leto mladih

11. 1. 2022

Slovenija je z uspešno zaključenimi pogajanji o razglasitvi evropskega leta mladih 2022 dosegla nov pomembni mejnik slovenskega predsedovanja na področju mladine in odprla vrsto priložnosti za mlade v letošnjem letu. Predstavili smo jih skupaj z gostjama: ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec in direktorico Zavoda Mladinska mreža MaMa magistrico Majo Hostnik.

Dobro jutro Tu EU: Evropski mladinski portal

16. 12. 2021

Predstavili smo Evropski mladinski portal, ki ponuja informacije o priložnostih in pobudah na evropski in nacionalni ravni za mlade, ki živijo, se učijo in delajo v Evropi. Naša gostja je bila programska delavka za področje informiranja in komuniciranja ter Eurodesk koordinatorka Iris Silič iz Zavoda Movit.

Dobro jutro Tu EU: EURES - Evropski portal za zaposlitveno mobilnost

25. 11. 2021

V rubriki Tu EU! smo predstavili EURES - Evropski portal za zaposlitveno mobilnost, ki iskalcem zaposlitve pomaga, da se zaradi zaposlitve preselijo v drugo evropsko državo. Preverili smo, kako portal pomaga iskalcem zaposlitve in kako pomaga delodajalcem, kako se lahko prijavimo, kako tečejo postopki ter kakšne karierne možnosti nudi EURES. Naša gostja je bila Katarina Kavčič, svetovalka Eures.

Dobro jutro Tu Eu: kartica ugodnosti za invalide

23. 11. 2021

Govorili smo o EU kartici ugodnosti za invalide, s katero lahko invalidi v državah EU uveljavljajo posebne popuste. Slovenija izdaja to kartico že od leta 2017. Naš gost je bil Goran Kustura, generalni sekretar Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije in član upravnega odbora EDF - Evropskega invalidskega foruma.

Dobro jutro Tu EU: predstavitev CMEPIUS

7. 10. 2021

Ob začetku novega študijskega leta smo govorili o študentskih izmenjavah v tujini. Predstavili smo delovanje in programe Centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS. Naša gostja je bila direktorica centra dr. Alenka Flander. Poleg predstavitve programov in sredstev, ki jim jih namenjajo, smo se dotaknili izkušenj mladih in pomena študija v tujini ter izpostavili program Erasmus, ki je v letu 2007 obeležil 30. obletnico in velja za enega najuspešnejših programov EU.

Dobro jutro Tu EU: Evropski teden mobilnosti

16. 9. 2021

Ob začetku Evropskega tedna mobilnosti smo podrobneje predstavili akcijo, ki vabi na kolo in na sprehode do službe, trgovine in ostalih opravkov. Govorili smo tudi o mobilnosti pri Slovencih, o pomenu tedna mobilnosti ter o tem, kaj se je v zadnjih 20-ih letih spremenilo v EU na tem področju. Naša gostja je bila magistrica Polona Demšar Mitrovič, nacionalna koordinatorka Evropskega tedna mobilnosti na ministrstvu za infrastrukturo.

Dobro jutro Tu EU: Potovanja po EU

9. 7. 2021

Posvetili smo se potovanjem po EU in svetovali, katere pravice nam pripadajo na potovanju in kako jih lahko uveljavljamo. Govorili smo predvsem o rezervaciji turističnih aranžmajev preko turističnih agencij, rezervaciji prenočišča preko spleta ter nakupu letalskih kart. Naš gost je bil Matjaž Jakin z Zveze potrošnikov Slovenije.

Dobro jutro Tu EU: MOVIT - Zavod za razvoj mobilnosti mladih

18. 6. 2021

Gostili smo Roberto Čotar Krilić iz Movita - zavoda za razvoj mobilnosti mladih. Predstavili bomo program Evropska solidarnostna enota, ki mlajše od 30 let spodbuja k prostovoljstvu.

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov