Rekreacija - Dobro počutje - Moja generacija

Franjo Potočnik ima pri 82. še vedno lahek korak za vzpon na Triglav

Pred odhodom v pokoj se je veliko ukvarjal s fotografijo, pisal pesmi in hodil na predavanja o ezoteriki, nato pa si je pri 65 zadal cilj, da bo 200-krat obiskal Triglav.

"Naš največji športni objekt je narava"

Gibanje je pomembno v vseh življenjskih obdobjih, kar že četrto leto spodbujajo tudi v projektu Simbioza Giba, ki poteka na več kot 300 lokacijah po Sloveniji.

Maratonka Jožica Rogelj je začela teči pri 58

Novomeščanka Jožica Rogelj, ki je letos dopolnila 70 let, se že dvanajst let redno udeležuje tekmovanj v teku, saj ji to predstavlja izziv.

Foto: Pri 105 letih kolesari kot šampion - nov rekord žilavega Francoza

105-letni Francoz Robert Marchand se je vpisal v kolesarsko zgodovino, saj je v eni uri prekolesaril 22,528 kilometra in tako postal najstarejši človek, ki mu je to uspelo.
20

"Brez izgovorov, vadite lahko tudi ob domači mizi in stolu"

Stopalo je eden izmed najpomembnejših temeljev zdravega življenja, ki je zaradi čezmernega sedenja in obutve, pogosto napačne, v najslabšem stanju.

Jutranja telovadba: vadba v parih

Štiri torke bo vaditeljica Barbara Tavčar s skupino vadečih v oddaji Dobro jutro pokazala, kako se lahko s pomočjo telovadbe naša telesa prebudijo v bolj prijetna jutra.

Jutranja telovadba: Energijske vaje za dnevno razgibavanje

Štiri torke bo vaditeljica Barbara Tavčar s skupino vadečih v oddaji Dobro jutro pokazala, kako se lahko s pomočjo telovadbe naša telesa prebudijo v bolj prijetna jutra.

Video: Jutranja vadba za aktivno starost

Štiri torke bo vaditeljica Barbara Tavčar s skupino vadečih v oddaji Dobro jutro pokazala, kako se lahko s pomočjo telovadbe naša telesa prebudijo v bolj prijetna jutra.

"Treniranje karateja je tek na dolge proge, ne šprint."

"Ne bi rad, da izpade preveč tradicionalno, a dejansko je to neka življenjska pot, ko se odločiš zanj. Sam ga definiram kot tek na dolge proge, tu ni bližnjice. Če misliš, da boš karate vadil samo ...
11

Simbioza vas ves teden vabi na gibanje na več kot 300 točkah po državi

Ta teden bo na več kot 300 točkah po Sloveniji znova potekala Simbioza Giba, katere letošnji slogan je Vse življenje se gibamo, osnovna tema pa kot vsa leta prej: povezati različne generacije v ...

1.250 kilometrov kolesarjenja za dober namen

Oče in hči, Sine in Saša Pečelin, bosta v okviru dobrodelne kolesarske akcije Kolesarim, da pomagam izmenjaje prekolesarila 1.250 kilometrov dolgo krožno pot po Sloveniji, zbrana sredstva pa bosta ...
2

Spodbujanje gibanja starejših ali na kolo tudi na stara leta

Organizatorji Istrskega kolesarskega maratona so začeli akcijo spodbujanja kolesarjenja za ohranjanje fizične dejavnosti v zrelih letih.

Konji zrcalijo človekove misli, počutje in vedenje

"Tako za otroke kot tudi za odrasle so konji živali, ki nas motivirajo, nas aktivirajo, delujejo nekako pomirjujoče s to svojo velikostjo in toploto ter počasnim dihanjem."

Podpora družine je ključnega pomena pri telesni dejavnosti

"Zavedati se moramo, da družina lahko zelo pozitivno vpliva na življenjski slog, ki ga izberemo, in je telesna dejavnost pomembna v vseh starostnih obdobjih za oba spola in katero koli telesno težo,"

Več kot 200 pohodov v okviru akcije Slovenija hodi

V letošnjo pobudo Slovenija hodi je vključenih več kot 200 organiziranih pohodov, ki so se začeli z aprilskimi v Goriških brdih, v prihodnjih mesecih pa se bodo zvrstili po vsej državi.

Koledar rekreacije
Kam na vadbo
Facebook