Družba - Novice - Moja generacija

"Kradli so nas kot srake, še koš so obračali"

Olimpija je bila leta 1997 tretja v Evropi, pred pol stoletja pa je bila kar dvakrat med najboljšimi štirimi. Za MMC je spomine na izjemne uspehe obujal največji slovenski košarkar, Ivo Daneu. 29.
36

28. marec: Slovenija se je poslovila od velikega smučarja

Leta 2013 je v 54. letu starosti umrl Boris Strel, dobitnik prve slovenske kolajne na SP-jih v alpskem smučanju. Leta 1982 je bil bronast v veleslalomu v Schladmingu.

Foto in video: Tudi zadnji dan v Planici ogromno navijačev

Sezona smučarskih skokov se je končala s posamično tekmo v Planici, na kateri so sicer izpeljali zgolj eno serijo, a kljub slabšemu vremenu je za skakalce pod Poncami navijalo ogromno obiskovalcev.
4

26. marec: Vladimir Vladimirovič Putin prvič sede na predsedniški stolček

Na današnji dan leta 2000 je na predsedniških volitvah v Rusiji zmagal Vladimir Putin, ki ga je leta 2008 nasledil Dimitrij Medvedjev.

Oddelek za paliativno oskrbo Onkološkega inštituta praznuje desetletnico

Oddelek za akutno paliativno oskrbo Onkološkega inštituta v Ljubljani, ki je pomemben del oskrbe bolnikov z rakom, letos praznuje deset let ustanovitve in delovanja.

18. marec: Obletnica rojstva Srečka Kosovela

Leta 1904 se je v Sežani rodil sl ovenski pesnik Srečko Kosovel. Med njegove najbolj znane pesmi spadajo Balada, Bori, Slutnja in Ekstaza smrti.

105-letni Franc Penič: Če hočeš dolgo živeti, ne smeš umreti

Posebej veselo je bilo v sredo v domu starejših občanov v Vojniku, saj je njihov varovanec Franc Penič praznoval 105. rojstni dan, pomembnega slavja se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.
28

15. marec: Vse najboljše, "očetje" Srebrnega duha

Na današnji dan leta 1906 je bila ustanovljena angleška avtomobilska družba Rolls-Royce Ltd. Družbo sta ustanovila Henry Royce in Charles Stewart Rolls.

Pavle in Zvonko se strinjata: Na Biševu ne bo nikoli političnih strank, saj od njih ni koristi

Pavle je sin biševskih legend: tete Nives in gospodarja Živka. Na otok je sprva hodil pomagat, pozneje pa je zaradi ostarelih staršev ostal na družinskem posestvu.
11

10. marec: Praznuje lepotica iz Prvinskega nagona

Leta 1958 se je rodila igralka Sharon Stone, ki se je med zvezde zapisala s prizorom, v katerem ni nosila spodnjih hlačk. Sharon Vonne Stone se je rodila v Meadvillu, v Pensilvaniji.

7. marec: Dan, ko je Mutola Jolandi "ukradla" zmago

Leta 2004 je Jolanda Čeplak v finalu 10. dvoranskega svetovnega prvenstva v Budimpešti v teku na 800 metrov zasedla 2. mesto.

4. marec: Rodil se je Josip Jurčič - eden najboljših slovenskih pripovednikov

Leta 1844 se je na Muljavi pri Stični rodil pisatelj in časnikar Josip Jurčič, ki je med drugim ustvaril prvi slovenski roman Deseti brat. Jurčič se je rodil kot sin revnih kmečkih staršev.

3. marec: Huda Jama začne pripovedovati tragično zgodbo

Leta 2009 so v rovu sv. Barbare v rudniku Huda Jama pri Laškem odkrili množično grobišče. Delavci Rudnika Trbovlje-Hrastnik so leta 2009 prebili pregrado v rovu sv.

Poslovil se je Sandi Čolnik, veliko ime slovenske televizije

V 80. letu je umrl legendarni slovenski televizijski voditelj, urednik, scenarist in novinar Aleksander Čolnik, dolgoletni voditelj oddaje Večerni gost.
63

27. februar: Ne smejte se, umrl je klovn

Na današnji dan leta 1988 smo se Slovenci poslovili od Franeta Milčinskega - Ježka, igralca, režiserja, avtorja televizijskih in radijskih iger, šansonjerja, pesnika in pisatelja.

RTV v živo
07:00 Dobro jutro
11:15 Vem!, kviz
10:30 10 domačih
11:05 Halo TV: Sodobna fitoterapija; gost: prof. dr. Samo Kreft, mag. farm.
11:00 Poročila
12:00 Poročila
Facebook