Družba - Novice - Moja generacija

17. januar: Rojstvo legendarnega boksarja z neobičajnim slogom

Leta 1942 se je rodil po mnenju večine strokovnjakov najboljši boksar vseh časov Cassius Marcellus Clay, pozneje bolj znan kot Muhammad Ali.

12. januar: Deskar Dejan Košir postane svetovni prvak

Leta 2003 je Dejan Košir postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu. V finalu je premagal Švicarja Simona Schocha.

11. januar: Poslovil se je Jože Pučnik, ključni akter slovenske pomladi

Na današnji dan leta 2003 je umrl Jože Pučnik, politični disident, ki je zaradi kritike režima v nekdanji skupni državi več let preživel v zaporu, se nato zaradi pritiskov preselil v Nemčijo, nato ...

6. januar: Dan velikega zmagoslavja Primoža Peterke

Leta 1997 je še ne 18-letni Primož Peterka postal prvi Slovenec, ki je zmagal v skupnem seštevku novoletne turneje smučarjev skakalcev.

5. januar: Vse najboljše, Janica Kostelić

Leta 1982 se je rodila hrvaška smučarka Janica Kostelić, štirikratna olimpijska prvakinja in zmagovalka 30 tekem za svetovni pokal.

30. december: Rodila se je "botra punka" Patti Lee Smith

Leta 1946 se je v Chicagu rodila ameriška pevka, avtorica popevk in pesnica Patti Lee Smith.

29. december: Umrl je književni velikan Miroslav Krleža

Velikan hrvaške književnosti Miroslav Krleža je bil z obsežnim opusom, v katerem je med najbolj znanimi cikel o zagrebški meščanski dinastiji Glembajevih, kot "največji jugoslovanski komunistični ...

22. december: Noordung, pionir vesoljske tehnike

Leta 1892 se je v Pulju rodil eden izmed utemeljiteljev vesoljske tehnike, raketni inženir slovenskega rodu Herman Potočnik z vzdevkom Noordung.

Foto: Jane Fonda, vse najboljše za 80. rojstni dan!

Večkrat razglašena najlepša hollywoodska igralka, ki ji nista tuja niti manekenstvo in aerobika, Jane Fonda, slavi 80. rojstni dan. Rodila se je leta 1937 v New Yorku.
16

14. december: Rodil se je Frane "Ježek" Milčinski

Leta 1914 se je rodil slovenski humorist, igralec in pisatelj Frane Milčinski - Ježek. Umrl je leta 1988. Frane Milčinski je bil bolj znan pod umetniškim imenom Ježek.

13. december: Vse najboljše, Jure!

Leta 1966 se je rodil eden najboljših evropskih košarkarjev Jure Zdovc, ki je z jugoslovansko reprezentanco postal svetovni prvak leta 1990.

Kmalu v domovih za starejše le eno- ali dvoposteljne sobe

Čez tri leta bodo v domovih za starejše v skladu s pravilnikom o standardih in normativih morali stanovalcem zagotavljati bivanje le še v eno- ali dvoposteljnih sobah.

9. december: Rodil se je slovenski naturalist Fran Govekar

Leta 1871 se je rodil pisatelj Fran Govekar, glavni predstavnik slovenskega naturalizma. Njegovo najpomembnejše delo je roman V krvi. Govekar velja za začetnika naturalizma v slovenskem slovstvu.

8. december: Jim Morrison, psihedelični "kralj kuščarjev"

8. decembra 1943 se je rodil Jim Douglas Morrison - ameriški pevec in pisec besedil, ki je zaslovel kot vodja priljubljene glasbene skupine The Doors.

Štajerska osebnost leta je humanitarec Boris Krabonja

Štajerska osebnost leta 2017 je po izboru bralcev Večera postal mariborski aktivist in humanitarec Boris Krabonja, ki že dolgo vztrajno in glasno opozarja na krivice v družbi ter s svojim društvom ...
6

RTV v živo
15:40 Male sive celice: OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Šmarje-Sap, kviz
16:30 Naš vsakdanji kruhek: Dobra mačka, slovenska nanizanka, 11/18
15:00 Vita Mavrič: Sprehod - večer brezčasnih šansonov
16:15 Umetnostno drsanje: evropsko prvenstvo - moški, kratki program, posnetek iz Moskve
15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Obvestila
Facebook