Ture avanture - Prosti čas - Moja generacija

Po novem odkritju Postojnska jama še daljša

Jamska potapljača sta našla do zdaj neznani naravni prehod med jamama Pivka in Magdalena in s tem dodatno podaljšala postojnski jamski sistem.
13

Video: Festival kraška gmajna vabi na potep po travnikih in gozdovih

Travnike na Krasu v spomladanskem času krasijo orhideje ali kukavičevke, v gozdovih pa se med debli črnega bora dvigajo avtohtoni kraški listavci.
1

"Ko pa prideš ti, se nebo mi razjasni ..." Pohod z Goričkega v Piran

Ko je legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin pred desetimi leti napisal pesem Z Goričkega v Piran , si najbrž ni predstavljal, kakšne ideje bo ta pesem vzbudila pri ljubiteljih njegove glasbe.
26

19 slovenskih mest vabi, da jih raziščete peš

Do nedelje se lahko v 19 slovenskih mestih in krajih odpravite na sprehod, med katerim naredite kakšen opravek in medtem še poklepetate s sosedi.
7

Video: Z Goričkega v Piran - peš

Na današnji s soncem obsijan velikonočni ponedeljek se je skupina 16 pohodnikov peš odpravila z Goričkega v Piran. Pot so začeli na Hodošu, pozdravit pa jih je prišel tudi pevec Vlado Kreslin.
6

Hiša Franko prejela naziv najboljša restavracija v Sloveniji

Laskavi naslov najboljše restavracije v Sloveniji in nagrado strokovne komisije si po novem lasti Hiša Franko, z mednarodno prepoznavno kuharsko mojstrico Ano Roš.
27

Žare Veselič na Fidžiju živi na zemljišču, ki mu ga je podaril poglavar

Med enim od številnih potovanj po svetu je Žare Veselič, po poklicu fotograf, pristal na Fidžiju.
24

Kaj bo ostalo od znamenitega hotela Waldorf Astoria po temeljiti prenovi?

Najznamenitejši newyorški hotel Waldorf Astoria, v katerem so prenočili kralji, predsedniki in zvezdniki, zapira svoja vrata za dve do tri leta zaradi temeljite prenove.
11

Video: Sibirski dragulj letno obišče več kot pol milijona turistov

Bajkalsko jezero v Sibiriji je najgloblje sladkovodno jezero na svetu in pomeni največjo zalogo pitne vode na našem planetu. Letno ga obišče več kot pol milijona turistov.
20

Ptuj v pričakovanju kurentov in več kot 100.000 obiskovalcev

Na Ptuju je vse pripravljeno za začetek 57. Kurentovanja, ki bo v mesto pritegnilo številne domače in tuje turiste - pričakujejo jih več kot 100.000.
10

Kako so Komižani ugrabili največji biševski praznik

Silvestrovo je največji biševski praznik. Nekoč so na ta dan Biševljani zakurili kres, kjer je zgorelo vse staro, v cerkvi sv. Silvestra pa so imeli preprost mašni obred.
5

Barba Jere - upokojeni učitelj, ki je ustvaril svojo znamko biševskega plavca

Barba Jere je bil eden zadnjih biševskih barb. Bil je vztrajni zagovornik pravega biševskega življenja, ki od vsakega otočana zahteva trdo sezonsko delo v vinogradu in turizmu, na polju in na morju.

Koliko obiskovalcev bo letos pilo iz fontane piva?

Žalska fontana piva Zeleno zlato bo letos odprta sedem mesecev, v tem času pa pričakujejo, da bo iz nje pilo 100.000 obiskovalcev.
26

Foto: Ledeni vrtiljak na Balatonu, ki ga je prečkalo na stotine ljudi

Mraz je v led okoval tudi največje jezero v srednji Evropi - Blatno jezero oziroma Balaton, kot mu pravijo Madžari, ki so ga zato s pridom izkoristili kot poligon za zimsko zabavo.
1

Z enim klikom v živo na Biševo, kjer si zadnjih 13 prebivalcev prizadeva za boljšo prihodnost otoka

Si predstavljate, da živite na otoku, kjer je poleg vas samo še 12 ljudi?
37

RTV v živo
02:05 Info-kanal
05:55 Utrip
01:05 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
02:15 Med štirimi stenami, ponovitev
03:00 Poročila
Facebook