Ture avanture - Prosti čas - Moja generacija

Direktorica, ki je poleti pastirica

"Neka direktorica večje firme mi je nekoč dejala: 'Ma, Anka, kaj se ti toliko sekiraš za tvojo mlekarno? Če ne bo šlo, boš šla pa drugam.' Ampak, kam pa naj jaz grem? To ni Ljubljana. Jaz grem lahko ...
36

Slovenija želi "v svoj raj" privabiti na tisoče Avstrijcev

Na Dunaju je največji turistični sejem v Avstriji, ki ga vsako leto obišče približno 150.000 ljudi.
41

Foto: Tako redko, a tako lepo: Niagarski slapovi v ledenem oklepu

Izjemno nizke temperature, ki so zajele Severno Ameriko, so poskrbele tudi za redke naravne prizore, ki jemljejo dih - sloviti Niagarski slapovi so namreč znova zamrznili.
8

Nove restavracije z letnico 2017 - od najvišje v mestu do novega Figovca

Če smo leto 2016 v našem lanskem pregledu označili za "leto novih restavracij", je treba povedati, da leto 2017 ni prav nič zaostajalo.
21

Do razbitin Titanika za slabih 88 tisoč evrov

Avanturisti, ki so pripravljeni globoko seči v žep, se bodo lahko od maja prihodnje leto potopili v globine morja k ruševinam znamenite potniške ladje Titanik in na lastne oči preverili, kaj je po ...
6

Leto Ane Roš, prve kuharice sveta: 150 poletov v 365 dneh

"Veliko gostujočih chefov smo že imeli, ampak ob današnji gostji sem zelo živčen," je Hubert Wallner predstavil Ano Roš na predbožični večerji, ki sta jo zakuhala v njegovi restavraciji Saag Ja ob ...
91

La Mothe-Chandeniers - francoski grad s kar 7.400 lastniki

Več kot 7.400 popolnih neznancev z vsega sveta se je združilo in prek platforme za množično financiranje v 40 dneh zbralo več kot 500.000 evrov.
18

Video: Prihodnji teden smuka tudi v Kranjski Gori in na Krvavcu

Tudi ta konec tedna obratujejo žičnice na Kaninu in Voglu, prihodnji petek pa bodo novo smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu, ki mu je organizacija World Ski Award podelila nagrado za najboljše ...
15

Video: Kolin ne znamo ustrezno predstaviti in ponuditi

Novembra je Ljubljana tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharjev in vinarjev se vrstijo kulinarični dogodki, s katerimi si organizatorji želijo prestolnico postavili na gurmanski zemljevid.
48

Video: Levstikovo pot od Litije do Čateža premagalo 15.000 pohodnikov

Idilična jesenska pokrajina, prijazni domačini in pester zabavno-kulturni program so na pot od Litije do Čateža privabili množico pohodnikov, ki so se sprehodili po Levstikovih stopinjah.
4

Foto: Jesenski "šov" matere narave v 50 fotografijah

Rjava, rdeča, rumena, oranžna, nekaj zelene. Jutranja meglica in sončni žarki, ki posijejo skozi njo. Sprehodi po šelestečem listju. "To je moč jeseni," poje Gal Gjurin. In prav ima.
18

Lonely planet: Leta 2018 je nujno obiskati tudi Julijske Alpe

Znani turistični vodnik Lonely Planet je objavil seznam najboljših potovalnih destinacij za prihodnje leto, na katerem med 10 regijami priporoča tudi obisk slovenskih Julijskih Alp.
29

"Domača naloga" Slovenije: kako enodnevne in tranzitne goste spremeniti v turiste?

Slovenija je lani s turizmom zaslužila 2,3 milijarde evrov, a skoraj dve tretjini so bili enodnevni in tranzitni gostje. Poleg tega več kot polovica turistov pride k nam le v štirih poletnih mesecih.
32

Video: 135 let Radencev - od zdravilišča do term in nazaj do zdravilišča

Radenci so bili nekoč turistični biser nekdanje skupne države. Danes se številnim toži po zlatih časih, ko je bilo zdravilišče poleg pomembne gospodarske sile tudi gibalo družabnega življenja.
3

Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel

Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
23

RTV v živo
12:00 Pisave: Andrej Medved, Miklavž Komelj in Agata Tomažič, ponovitev
12:35 Skrivnostni Kjoto, japonska serija, 9/24
11:35 Dobro jutro
14:10 Dober dan: Iz mariborskega studia
12:05 Na današnji dan
13:00 Danes do 13.00
Facebook