Svet - Novice - Moja generacija

Foto: V tihooceanski državi Vanuatu princa Filipa častijo kot boga

Pred dnevi so iz Buckinghamske palače sporočili, da se bo mož britanske kraljice Elizabete II., 95-letni princ Filip, jeseni upokojil in ne bo več opravljal javnih obveznosti.
17

Princ Filip pri 95 v pokoj, s "filipizmi" pa gotovo še ni konec

Leta 1995 je med obiskom na Škotskem princ Filip nekega inštruktorja vožnje vprašal: "Kako vam domačine uspe držati stran od pijače dovolj dolgo, da opravijo vozniški izpit?"
10

Skupna starost 15 plesalcev? 1.376 let

Madžarskim upokojencem je uspelo preseči madžarski rekord plesanja starejših: na plesišču se je zbralo 15 plesalcev, starejših od 85 let. Njihova skupna starost: 1.376 let.

Papež Frančišek v blagoslovu pozval k miru in pomoči trpečim

Papež Frančišek je opoldne podelil velikonočni blagoslov mestu in svetu (urbi et orbi), slovesnosti na velikonočno nedeljo pa je začel z mašo na trgu pred baziliko sv. Petra v Vatikanu.
45

Najstarejša Zemljanka Emma Morano umrla v starosti 117 let

Italijanka Emma Morano je bila do nedavnega uradno najstarejši človek na Zemlji in zadnja živeča oseba, ki se je rodila v 19. stoletju. Umrla je v starosti 117 let.
121

Foto: Na Japonskem se je ustavil čas, napočil je vrhunec hanamija

Japonci vso zimo nestrpno čakajo, kdaj se bodo razcvetele češnje – takrat si namreč vzamejo čas za pravo spomladansko slavje pod krošnjami cvetočih lepotic.
13

Nizozemski primer dobre prakse: oskrbovanci doma za starejše s študenti plešejo sving

V domu starejših v Deventerju na Nizozemskem že četrto leto bivajo skupaj študentje in starejši in se odlično razumejo.

Raziskava: Južne Korejke bodo prve dosegle povprečno življensko dobo nad 90 let

Raziskava londonske univerze Imperial College London in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pokazala, da bodo Južne Korejke prve na svetu s povprečno življenjsko dobo nad 90 let.
35

Novi nemški predsednik postal ugledni, "antitrumpovski" Steinmeier

Nekdanji vodja nemške diplomacije iz vrst socialdemokratov (SPD) Frank-Walter Steinmeier je bil izvoljen za 12. predsednika Zvezne republike Nemčije.
59

Britanska kraljica Elizabeta II. praznuje safirni jubilej

Britanska kraljica Elizabeta II. vrsti jubilejev dodaja še eno prelomnico. Praznuje namreč safirni jubilej, saj je kot prva iz britanske kraljeve družine na prestolu že 65 let.
46

Prvi Trumpovi lepotni popravki Ovalne pisarne: zlate zavese in kavč iz brokata

Stol v Ovalni pisarni se še niti ni dobro ohladil za Barackom Obama, ko je Trump svojo delovno sobo v zahodnem krilu Bele hiše že opremil po svojem okusu.
32

Foto - Trump: Nova vizija, ki bo vodila državo, je "Najprej ZDA"

" Ta trenutek je vaš trenutek. Pripada vsem, ki ste se zbrali tukaj, in vsem po ZDA, ki nas gledajo," so bile ene prvih besed novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je poudaril, da bo na ...
354

Trump odpustil 89-letnika, ki je vodil inavguracije od Eisenhowerja dalje

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je strl srce Charlesu Brotmanu, uradnemu napovedovalcu predsedniških inavguracij od Dwighta D. Eisenhowerja leta 1957 dalje, ko je 89-letnika pred ...
39

Evropa zavita v polarni mraz: v Moskvi izmerili - 35 stopinj Celzija

Mraza vajeni Rusi so v soboto praznovali najhladnejši božič v zadnjih 120 letih. Zaradi izredno nizkih temperatur pa je v zadnjih dveh dneh po Evropi umrlo 23 ljudi.
60

Portugalska žaluje za Mariem Soaresom, eno ključnih osebnosti tranzicije v 70. letih

V 93. letu starosti je umrl nekdanji portugalski predsednik in premier Mario Soares, ki je odigral osrednjo vlogo pri prehodu države iz diktature v demokracijo.
7

RTV v živo
15:10 Sanje o prihodnosti: Glasba prihodnosti, francoska dokumentarna serija
16:05 Od blizu, pogovorna oddaja z Vesno Milek: Oliver Dragojević
15:10 Slovenija danes: Bohinj
16:10 50 let Hale Tivoli, dokumentarni film, ponovitev
15:30 DIO - osrednja popoldanska informativna oddaja
16:15 Obvestila
Facebook