Slovenija - Novice - Moja generacija

Foto: Policija ima nov vodni top

Ministrstvo za notranje zadeve in policija sta prevzela specialno vozilo z vodnim topom.
172

Promenado ob Blejskem jezeru bodo "za vse večne čase" zaprli za promet

Na Bledu so se lotili prenove Festivalne dvorane, saj želijo okrepiti kongresni turizem. Gradbišče pa je tudi na osrednji promenadi ob jezeru, ki bo po novem zaprta za promet.
62

Geodetska uprava: Trg nepremičnin je oživel

Slovenski nepremičninski trg je znova v fazi rasti, kar dokazuje rekordno število kupoprodaj stanovanjskih nepremičnin v prvi polovici letošnjega leta, navaja poročilo geodetske uprave.
31

Ne pozabite na zimsko opremo: na Kaninu pol metra snega, na Voglu 33 centimetrov

Na Kaninu je ponoči zapadlo 50 in na Kredarici 25 centimetrov snega, do opoldneva pa je na Voglu debelina snežne odeje znašala 33, na Vršiču 28, na Korenskem sedlu 19, na Rudnem polju 13 in v ...
24

Prvič izplačana zagotovljena pokojnina: 500 evrov

Upokojenci z nizkimi pokojninami kljub polni pokojninski dobi brez dokupa bodo dobili zagotovljeno pokojnino 500 evrov v skladu s pokojninsko novelo, ki se je začela uporabljati 1. oktobra. Dobili
104

Nasvet bogataša: na razprodaji kupite veliko zobne kreme

Le teden po tem, ko je Dow Jones presegel 23 tisoč točk, je elitni indeks že na pol poti proti novi tisočici, se je pa ta teden ustavila rast bitcoina.
62

Obrtniki ogorčeni: Samogradnja je zibelka dela na črno. Ministrstvo: Pravila za vse enaka.

Koalicija je "pet pred dvanajsto" v nov gradbeni zakon vključila določilo, da bo lahko vlagatelj za lastne potrebe gradnjo objektov izvajal sam, kar je razburilo obrtnike.
280

Na Šaleškem bi potrebovali še skoraj 160 postelj za oskrbo starejših

V domovih za starejše v Velenju, Šoštanju in Šmartnem ob Paki bi potrebovali še 157 postelj, v načrtu pa sta tudi nadgradnja velenjskega doma in gradnja oskrbovanih stanovanj.
1

Hrana se močno draži - trgovci s prstom kažejo na dobavitelje, ti na pozebo

Podražitve hrane so bile letos v Sloveniji večje od povprečja Evropske unije. Pri nas so se maloprodajne cene hrane zvišale za 2,2 odstotka, v območju z evrom pa za 1,6 odstotka.
75

Dolgotrajna oskrba stane: s kakšnim prispevkom dobiti manjkajočih 107 milijonov?

Ministrica za zdravje je predstavila dve možnosti, kako urediti financiranja dolgotrajne oskrbe v prihodnje: ker bi potrebovali več kot 350 milijonov na leto, bodo nekaj prispevali tudi zavarovanci, ...
17

Štorklje na poti v toplejše kraje

Če imate na hiši gnezdo, je to dober znak, saj se štorklje oziroma štrkice, kot jim pravijo domačini, rade vračajo tam, kjer so dobri in prijazni ljudje, pravijo sogovorniki v oddaji Prvi na obisku.

Ob dnevu starejših: žrtve nasilja molčijo, številni dementni brez ustrezne oskrbe

Čeprav je starejših v naši sredini vse več, se včasih zdi, da so pri opozarjanju na težave, s katerimi se srečujejo, premalo slišani tako od lokalne skupnosti kot državnih institucij.
16

Konzularni SMS za primer težav v tujini

Državljani, ki potujejo v tujino, od torka prejemajo brezplačno sporočilo SMS s podatki, kam se lahko obrnejo po pomoč, če bi se znašli v težavah.
11

Na vladni strani veselje, Kovačič napovedal ustavno presojo zakona o drugem tiru

Po uveljavitvi zakona o drugem tiru bo opolnomočenje dobilo projektno podjetje 2TDK, sledilo bo odpiranje ponudb za izvedbo pripravljalnih del in pogovori z Madžarsko.
267

V Brežicah 12 novih oskrbovanih stanovanj nepremičninskega sklada

V novozgrajeni stavbi v Brežicah so pred nekaj dnevi odprli 12 oskrbovanih stanovanj, ki so namenjena stanovalcem, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje.
5

RTV v živo
20:00 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja
21:25 Na lepše
20:05 Ljubezen je v zraku, francoski film, ponovitev
21:45 Kdo bi vedel, zabavni kviz, ponovitev
20:00 Kulturni fokus:
21:00 Poročila
Facebook