Slovenija - Novice - Moja generacija

Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev

Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
28

Umrl je Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija

V 90. letu starosti se je poslovil Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija. V zgodovino RTV-ja se je trajno zapisal kot prvi tehnični direktor nekdanje TV Ljubljana.
2

Zamolčano nasilje nad starejšimi: žrtve se sramujejo zlorab svojih najbližjih

Nasilje nad starejšimi je v naši družbi pogostejše, kot si mislimo, a ker ima toliko različnih obrazov, ga je težko prepoznati, o njem se v javnosti ne govori, o nasilju, ki ga doživljajo, pa zaradi ...
47

V Radljah ob Dravi senzorični park za varno gibanje dementnih

V Domu starejših Hmelina v Radljah ob Dravi praznujejo 10. obletnico delovanja. Za dementne in tiste na invalidskih vozičkih so uredili tematsko-senzorični park, v katerem se lahko varno gibajo.

Pritiski na sindikaliste v Domu upokojencev Kranj. V drugem sindikatu zadovoljni, da jih vodi "razsoden gospodar"

V domu upokojencev Kranj so se odnosi med direktorico in sindikatom zaradi izplačevanja stroškov prevoza na delo zaostrili, spor pa se je preselil na sodišče, kar za DU Kranj pomeni visoke stroške ...
30

Sumljive pošiljke z belim prahom niso bile nevarne

Sumljive pošiljke z belim prahom, ki so bile poslane v državni zbor, antropologinji Svetlani Slapšak, nekdanjemu poslancu Jerku Čehovinu in novinarki Eugeniji Carl po prvih analiza niso bile nevarne ...
50

Večja poraba pesticidov zaradi nestabilnega vremena

Letošnje nenavadno dolgo spomladansko obdobje visokih temperatur z nevihtami je zelo zahtevno za kmetijsko pridelavo. Nestabilno vreme namreč ugodno vpliva na razvoj bolezni in škodljivcev.
20

Dizel, 95-oktanski bencin najdražja po letu 2015

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se opolnoči zvišali na najvišjo raven zadnjih nekaj let.
48

Foto: Spodnjo postajo žičnice Krvavec zasul plaz, v Cerkljah motena oskrba s pitno v vodo

Vremenske nevšečnosti so v sredo povzročile veliko škodo: voda je prestopila bregove, ponekod so neprevozni odseki lokalnih cest, naplavine pa so zasule tudi spodnjo postajo žičnice Krvavec.
14

ZDUS poziva upokojence, naj volijo po svoji vesti

V Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS) so članstvo pozvali k udeležbi na nedeljskih predčasnih parlamentarnih volitvah. Glede podpore strank pa naj se odločijo po svoji vesti.
19

Koroška sistemsko rešuje vprašanje starejših delavcev

Koroško gospodarstvo je s tamkajšnjo gospodarsko zbornico prvo v Sloveniji, kjer sistemsko iščejo rešitve za zaposlovanje in ohranjanje starejših delavcev.
4

Na 63 voliščih po vsej Sloveniji je do četrtka mogoče glasovati predčasno

Na 63 voliščih po vseh Sloveniji, večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij, se začenja predčasno glasovanje. Volišča bodo odprta od danes do četrtka med 7. in 19. uro.
34

Čestitka iz Maribora z belo piko

Medtem ko so nogometaši in navijači Olimpije slavili naslov na Prešernovem trgu v središču Ljubljane, je iz Maribora prišla čestitka.
185

Ljubljana je tretja najčistejša prestolnica v Evropski uniji

Raziskava evropskega statističnega urada Eurostat, v katero so vključili 109 evropskih mest, je pokazala, da so s čistočo mesta najbolj zadovoljni prebivalci latvijskega mesta Ventspils, med ...
39

Skoraj polovica udeležencev referenduma starejših od 60 let

Starejši imajo trikrat večji vpliv na volitve kot najmlajši, dokazuje prvič razkrita statistika Državne volilne komisije.
58

RTV v živo
21:35 Lov (III.), britanska nadaljevanka, 6/6
22:40 Poročila
19:30 Nemčija : Švedska, prenos iz Sočija
22:30 Belgija : Tunizija, vrhunci
20:00 Sobotni glasbeni večer:
22:00 Zrcalo dneva
Facebook