Slovenija - Novice - Moja generacija

Drugi tir: začetek arheoloških izkopavanj med čakanjem na investicijski program

Na trasi drugega tira začenjajo arheološka izkopavanja. Potekala bodo na sedmih lokacijah, končana pa naj bi bila spomladi.
22

Vročinski valovi: globalno segrevanje ogroža več 100 tisoč Slovencev

Vzdrževalna dela na cesti so tudi letos spremljala turistično konico. Avtomobili so se v poletnem zastoju ustavili na primorski, gorenjski ali kateri drugi slovenski avtocesti.
146

Manj strankarskih županov, več žensk in novi obrazi mestnih občin

"Na teh volitvah je bila udeležba relativno dobra, prvič smo zaznali težnjo povečevanja udeležbe glede na leto 2014, kar dokazuje, da je lokalna demokracija v Sloveniji kar živa, in to je pozitiven ...
54

Dars odprl avtocestni odsek od Podlehnika do Gruškovja

Dars je odprl slabih šest kilometrov dolg odsek podravske avtoceste med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje in tako končal zadnji manjkajoči košček na 2300 kilometrih avtoceste med Hamburgom in ...
40

"Tako uničujočega vpliva na naravno okolje ni pri nas imela še nobena vojna"

Prva svetovna vojna je zaradi pozicijskega bojevanja z dolgimi linijami jarkov in konstantnim obstreljevanjem istih mest močno in za vedno spremenila pokrajino.
1

Prevratna leta v balkanski versajski državi

Ob koncu prve svetovne vojne je zavladalo vsesplošno olajšanje in Slovence je preveval navdušujoč up o svetli prihodnosti v okviru nove, bratske države.
53

Mesta prihodnosti: Nauki čebel in minimalizem

Moč prevzemajo mesta in korporacije. Kaj se bo zgodilo, če mesta ne bodo več v interesu ljudi, ampak kapitala? Nas lahko to pripelje v globalno diktaturo?
13

"Dobro se zavedamo, da smo izpadli. Bomo videli, kaj bo do marca"

"Ne prihajam v reprezentanco zaradi selektorja, temveč zaradi sebe. Vem, kaj je moja želja," je po zaključnem remiju v Bolgariji poudaril kapetan Josip Iličić in ponovil: "Moj cilj je, da gremo s ...
84

Še tisto malo rodovitne zemlje, ki jo imamo, slabo varujemo

Slovenija bo hrano vedno morala uvažati, saj je kar 80 odstotkov površin za kmetijstvo slabih ali sploh neprimernih.
68

Spreminjanje bistvenih podatkov o nepremičnini le še z elaboratom

Lastniki nepremičnin bistvenih podatkov o nepremičnini ne bodo mogli več spreminjati brezplačno prek vprašalnikov, ampak bodo morali pri geodetskem podjetju ali projektantu naročiti elaborat.
22

V mesecih, ko tema nastopi prej, so pešci še posebej ogroženi

Policisti ugotavljajo, da so pešci pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil. Veliko nesreč pa se zgodi tudi zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev.
35

Ali je prodaja NLB-ja po metodi IPO uspela, bo znano v petek

Institucionalni vlagatelji lahko le še v četrtek do 15. ure izkažejo interes za nakup delnic NLB-ja. V petek bo nato predvidoma znana končna cena za delnico, ki bo nekje med 51,50 in 66 evrov.
13

Državni vrh položil venec k spomeniku žrtvam vseh vojn v Ljubljani

Ob dnevu spomina na mrtve je predsednik republike Borut Pahor v spremstvu državne delegacije položil venec k spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam ob ljubljanskem Kongresnem trgu.
97

Slovenski znanstveniki v kačjem strupu odkrili protein proti strjevanju krvi

Znanstveni konzorcij pod vodstvom Igorja Križaja z odseka za molekularne in biomedicinske znanosti Instituta Jožefa Stefana je odkril in opisal antikoagulantni protein iz kačjega strupa, ki močno ...
37

Odkrili prvo supernovo, pri kateri je nastal sistem dveh nevtronskih zvezd

Astronomi, med njimi je bila tudi Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, so odkrili nenavadno supernovo, ki je bila šibkejša od drugih podobnih eksplozij ...
3

RTV v živo
02:15 Šport, ponovitev
06:05 Kultura
01:55 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
02:00 Poročila
03:00 Poročila
Facebook