Slovenija - Novice - Moja generacija

Lestvica: Najvplivnejši Slovenec je Goran Dragić

Na lestvici 100 najvplivnejših Slovencev za leto 2017 prvih šest mest zasedajo športniki, med najvplivnejšo stoterico pa se je uvrstilo tudi sedem osebnosti iz RTV-ja Slovenija.
168

"Praktično ni drevesne vrste, ki ne bi bila v težavah zaradi podnebnih sprememb"

Zaradi podnebnih sprememb se spreminja struktura gozda, praktično namreč ni drevesne vrste, ki ne bi bila zaradi tega v težavah, je pojasnil direktor zavoda za gozdove Damjan Oražem.
23

Video: Objesten pešec stekel pred gasilsko vozilo na nujni vožnji

Gorenjski prometni policisti so na podlagi prijave Gasilsko reševalne službe Kranj preverjali nezaslišano dejanje pešca, ki je v nedeljo okoli 21.17 na Polici pri Naklem pri rdeči luči na semaforju ...
48

Pipistrel zasadil lopato na Kitajskem

Ajdovski Pipistrel je skupaj s kitajskim partnerjem v mestu Džurong (blizu Nankinga) začel graditi tovarno letal, letališče z betonsko stezo, veliko stanovanjsko in turistično naselje ter športni ...
101

Ali so lokalne radijske in TV-postaje že na robu preživetja?

Manjši slovenski radijski in televizijski mediji si želijo nove medijske zakonodaje, ki so jo pripravljale že nekatere prejšnje vlade, saj ta izvira še iz " analognih " časov.
44

20 let, odkar se je k nam vrnil bober

Odkar se je bober vrnil v Slovenijo, je zavarovana živalska vrsta, ki vzdržuje ekosisteme mokrišč, ki vse bolj izumirajo.
41

Kako preurediti dom za ljudi z demenco?

Zaradi vse več bolnikov z demenco v domovih za starejše in potreb po drugačnih standardih gradnje in ureditve bivalnih enot je skupina strokovnjakov v okviru čezmejnega projekta aCROsSLO izdala ...
1

Na Viču nova do demence prijazna točka

Na Viču bodo odprli novo do demence prijazno točko, kamor bodo lahko po informacijo prišli zlasti ljudje na zgodnji stopnji bolezni in njihovi svojci.
9

Med Ljubljano in Trstom spet železniška povezava

Trst se je uvrstil med osem italijanskih letališč z železniško postajo, saj so na tržaškem letališču v Ronkah odprli novo postajo, kamor naj bi jeseni začel voziti tudi vlak iz Ljubljane.
70

V požaru uničeni del črnomaljskega doma za ostarele prenovili in znova odprli

V Domu starejših občanov Črnomelj so končali sanacijo in prenovo poškodovanega trakta drugega nadstropja ter ga tudi uradno odprli. Zaprt je bil zaradi požara decembra lani.

Zimski začetek koledarske pomladi

Z enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.
8

Umar: Močna rast nominalnih plač v prihodnjih letih

Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) je spet zvišal napoved gospodarske rasti.
58

Prebivalci Goriške proti prodaji Laščakove vile: "So stvari, ki niso na prodaj"

"Ne znak multikulturnosti Nove Gorice, pač pa je to že več let kulturna sramota našega prostora," je pred začetkom protestnega shoda proti prodaji Laščakove vile, poznane tudi kot vile Rafut, ...
54

Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat

V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
34

Po obilnem sneženju prihaja otoplitev in z njo možnost poplav

V noči na torek in dopoldne je zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, tako da je snežna odeja najvišja v sezoni.
47

RTV v živo
02:25 Info-kanal
06:05 Kultura
05:20 Glasbeni spoti, ponovitev
06:30 Otroški kanal
05:45 Vreme po Evropi in Sredozemlju ob 5.00
05:50 Duhovna misel
Facebook