Prehrana - Dobro počutje - Moja generacija

Poletje je čas za sladoled! Kaj sladki pregrehi določa ceno?

Marsikomu sladka pregreha, imenovana sladoled, tekne vse leto, drugi pa po njej raje posegajo le v vročih poletnih mesecih. Cene sladoleda se gibljejo od evra in 20 centov navzgor.
1

Najpogostejše zablode o prehrani

Veda o prehrani se zelo hitro spreminja, zaradi velike količine informacij pa pogosto prihaja do prave zmede med ljudmi. Kako v poplavi najrazličnejših informacij vedeti, kaj je zdravo?
63

Čebelarji sveta zbrani v Žirovnici: Vsaka tretja žlica hrane odvisna od čebel

Čebelarji z vsega sveta so se pred svetovnim dnevom čebel v Žirovnici zbrali na konferenci, na kateri govorijo o pomenu čebel in izzivih v čebelarstvu.
10

Na postni petek si pripravite lososa s pirejem iz gomoljne zelene

Velikonočni čas je obarvan s tradicionalnimi jedmi, ki jih danes pripravljamo na različne načine: od različnih ribjih namazov, prilog z zeleno in regratom do kuhanja in peke šunke v krušnem testu.

"Potica je največja slovenska kulinarična posebnost"

"Ne glede na to, s katerega konca Slovenije prihajajo gospodinje, imajo pri peki potice stično točko - vse rečejo, da med peko potrebujejo mir in da najraje takrat vse "naženejo" iz hiše," je dejala ...
41

Slovenski kuharski mojstri kuhajo po enotni ceni

Če želite poskusiti jedi slovenskih kuharskih mojstrov in mojstric, ki na Tednu restavracij ponujajo jedi po enotni ceni 18 evrov, je zdaj pravi čas za rezervacijo mize.
30

V hladnejših dneh leta jejte kuhano hrano z več začimbami

Po smernicah ajurvede naj bi se prehranjevali z lokalno pridelano hrano, na izbor pa vpliva tip človeka, njegov življenjski slog in letni čas.

Za pripravo pustnih krofov si morate vzeti dovolj časa

K pustnemu rajanju sodi tudi kulinarika, in sicer so med najbolj priljubljenimi krofi. Včasih so bili na mizi samo v pustnem času, danes so na voljo skozi vse leto.

"Časi, ko je bilo pomembno, da imaš v hlevu vsaj 50 glav živine ali 30 hektarjev, so davno mimo"

"Danes je pomembna inovativnost, da dihaš s trgom ter čutiš utrip potrošnikov in se jim z modernim, svežim pristopom kar se da približaš," je prepričan letošnji inovativni mladi kmet Matic Vizjak.
18

"Na vsakih 7.000 jajc naj bi imelo eno jajce salmonelo"

Čeprav je afera z jajci sprožila kar nekaj prahu, so še vedno pomemben del prehranjevalne verige, saj vsebujejo veliko beljakovin in vitaminov.
1

Video: Prekmurje se promovira z gibanico in šunko

V Murski Soboti so se danes zbrali ljubitelji prekmurske šunke in gibanice.
9

Jagnječji polpeti po maroško

Sestavine: 60 dag mlete jagnjetine, 1 večja čebula, 1 šopek koriandra, 1 žlička kumine, olivno olje, sol, poper. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Koriander oplaknemo, osušimo in nasekljamo.
1

Baziliko, drobnjak in peteršilj dodajte jedem sveže

Nekatere začimbe je bolje uporabljati sveže, druge posušene.

Kokosovo olje enako nezdravo kot maslo ali svinjska mast

Kokosovo olje naj bi bilo zaradi visoke vsebnosti nasičenih maščob, ki povišujejo t. i. slabi holesterol, enako nezdravo kot svinjska mast ali maslo, so ugotovili ameriški znanstveniki.
81

Luštrek dodajte juham in enolončnicam

Nedeljska juha je zagotovo bolj slastna, če dodate nekaj lističev luštreka. Dobro se poda tudi k enolončnicam in solatnim prelivom.
1

RTV v živo
23:50 Strasti, TV-nadaljevanka, 41/60, ponovitev
06:35 Poletna scena, ponovitev
00:05 Videotrak
07:00 Duhovni utrip: Dolga pot odpuščanja, ponovitev
00:00 NOČNI PROGRAM
00:15 Nočni obisk
Facebook