Prehrana - Dobro počutje - Moja generacija

Slovenci popijejo povprečno 53 litrov mleka na leto

Nekateri prehranski strokovnjaki priporočajo uživanje mleka tudi v odrasli dobi, medtem ko ga drugi odsvetujejo. Pogosto so predmet razprave maščobe, ki so le ena izmed sestavin mleka.
1

Kako pripraviti slastne bučkine namaze, pite, solate in juhe?

Poleti so med najbolj priljubljenimi zeleni, beli ali rumenkasti cukini, nekateri gojijo tudi patišone, labodji vrat, rondine in druge.

Fižol lahko uporabite tudi za peko mafinov, potic in tort

Fižol je bil vključen v slovensko prehrano že v preteklosti in tudi danes je nepogrešljiv v juhah, enolončnicah, prilogah in solatah.

"Nesprejemljivo je, da bo tuji lastnik ožemal slovensko zemljo"

"V Sloveniji je iz dneva v dan manj rodovitne zemlje in ključno je, da jo varujemo," so na sejmu Agra poudarili sodelujoči na okrogli mizi Kdo naj slovensko zemljo obdeluje v bodoče?
78

"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna"

Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.
28

Poletje je čas za sladoled! Kaj sladki pregrehi določa ceno?

Marsikomu sladka pregreha, imenovana sladoled, tekne vse leto, drugi pa po njej raje posegajo le v vročih poletnih mesecih. Cene sladoleda se gibljejo od evra in 20 centov navzgor.
13

Najpogostejše zablode o prehrani

Veda o prehrani se zelo hitro spreminja, zaradi velike količine informacij pa pogosto prihaja do prave zmede med ljudmi. Kako v poplavi najrazličnejših informacij vedeti, kaj je zdravo?
63

Čebelarji sveta zbrani v Žirovnici: Vsaka tretja žlica hrane odvisna od čebel

Čebelarji z vsega sveta so se pred svetovnim dnevom čebel v Žirovnici zbrali na konferenci, na kateri govorijo o pomenu čebel in izzivih v čebelarstvu.
10

Na postni petek si pripravite lososa s pirejem iz gomoljne zelene

Velikonočni čas je obarvan s tradicionalnimi jedmi, ki jih danes pripravljamo na različne načine: od različnih ribjih namazov, prilog z zeleno in regratom do kuhanja in peke šunke v krušnem testu.

"Potica je največja slovenska kulinarična posebnost"

"Ne glede na to, s katerega konca Slovenije prihajajo gospodinje, imajo pri peki potice stično točko - vse rečejo, da med peko potrebujejo mir in da najraje takrat vse "naženejo" iz hiše," je dejala ...
41

Slovenski kuharski mojstri kuhajo po enotni ceni

Če želite poskusiti jedi slovenskih kuharskih mojstrov in mojstric, ki na Tednu restavracij ponujajo jedi po enotni ceni 18 evrov, je zdaj pravi čas za rezervacijo mize.
30

V hladnejših dneh leta jejte kuhano hrano z več začimbami

Po smernicah ajurvede naj bi se prehranjevali z lokalno pridelano hrano, na izbor pa vpliva tip človeka, njegov življenjski slog in letni čas.

Za pripravo pustnih krofov si morate vzeti dovolj časa

K pustnemu rajanju sodi tudi kulinarika, in sicer so med najbolj priljubljenimi krofi. Včasih so bili na mizi samo v pustnem času, danes so na voljo skozi vse leto.

"Časi, ko je bilo pomembno, da imaš v hlevu vsaj 50 glav živine ali 30 hektarjev, so davno mimo"

"Danes je pomembna inovativnost, da dihaš s trgom ter čutiš utrip potrošnikov in se jim z modernim, svežim pristopom kar se da približaš," je prepričan letošnji inovativni mladi kmet Matic Vizjak.
18

"Na vsakih 7.000 jajc naj bi imelo eno jajce salmonelo"

Čeprav je afera z jajci sprožila kar nekaj prahu, so še vedno pomemben del prehranjevalne verige, saj vsebujejo veliko beljakovin in vitaminov.
1

RTV v živo
06:10 Odmevi
07:00 Dobro jutro
05:20 Videotrak, ponovitev
06:30 Otroški kanal
06:25 Nočna kronika 112, 113
06:30 Poročila
Facebook