Prehrana - Dobro počutje - Moja generacija

Za pripravo pustnih krofov si morate vzeti dovolj časa

K pustnemu rajanju sodi tudi kulinarika, in sicer so med najbolj priljubljenimi krofi. Včasih so bili na mizi samo v pustnem času, danes so na voljo skozi vse leto.

"Časi, ko je bilo pomembno, da imaš v hlevu vsaj 50 glav živine ali 30 hektarjev, so davno mimo"

"Danes je pomembna inovativnost, da dihaš s trgom ter čutiš utrip potrošnikov in se jim z modernim, svežim pristopom kar se da približaš," je prepričan letošnji inovativni mladi kmet Matic Vizjak.
18

"Na vsakih 7.000 jajc naj bi imelo eno jajce salmonelo"

Čeprav je afera z jajci sprožila kar nekaj prahu, so še vedno pomemben del prehranjevalne verige, saj vsebujejo veliko beljakovin in vitaminov.
1

Video: Prekmurje se promovira z gibanico in šunko

V Murski Soboti so se danes zbrali ljubitelji prekmurske šunke in gibanice.
9

Jagnječji polpeti po maroško

Sestavine: 60 dag mlete jagnjetine, 1 večja čebula, 1 šopek koriandra, 1 žlička kumine, olivno olje, sol, poper. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Koriander oplaknemo, osušimo in nasekljamo.
1

Baziliko, drobnjak in peteršilj dodajte jedem sveže

Nekatere začimbe je bolje uporabljati sveže, druge posušene.

Kokosovo olje enako nezdravo kot maslo ali svinjska mast

Kokosovo olje naj bi bilo zaradi visoke vsebnosti nasičenih maščob, ki povišujejo t. i. slabi holesterol, enako nezdravo kot svinjska mast ali maslo, so ugotovili ameriški znanstveniki.
81

Luštrek dodajte juham in enolončnicam

Nedeljska juha je zagotovo bolj slastna, če dodate nekaj lističev luštreka. Dobro se poda tudi k enolončnicam in solatnim prelivom.
1

Najboljša potica v Sloveniji je "trojček" iz orehov, pehtrana in maka

Danes velja, da je receptov toliko, kolikor je gospodinj, ki potico pripravljajo.
4

Nagradna igra: Kaj bo pa letos zraslo na vašem vrtu?

Pomladni čas je tu in vrtna opravila so v polnem teku. V sodelovanju s Sparom bomo podelili semena avtohtonih slovenskih vrst in pakete za vrtnarjenje.

Svinjina v koščkih z bučo

Sestavine: 80 dag svinjine, 40 dag očiščene buče, 1 rdeča čebula, 3 stroki česna, 5 žlic masla, 2 dl belega vina, 1 dl kisle smetane, sol, poper, mleta sladka paprika, 1 žlica nasekljanega pehtrana.

Preveč popečen kruh lahko predstavlja zdravstveno tveganje

Britanska agencija za prehranske standarde (FSA) svetuje ljudem, da kruh in krompir popečejo do zlato rumene barve in ne do rjave, saj takrat nastane spojina akrilamid, ki pri živalih povzroča raka.
23

"Potica je slovenska sladica, zato naj bo za praznike na mizi"

Prazniki ne bi bili popolni, če ne bi po hiši dišalo po dobrotah.

Na embalaži hrane od zdaj tudi podatki o kalorijah, sladkorjih in soli

Na živilih morajo biti od danes obvezni navedeni podatki o energijski vrednosti, količini skupnih in nasičenih maščob, ogljikovih hidratov, sladkorjev, beljakovin in soli.
21

Iz buč pripravite peciva, priloge, solate ali juhe

Na trgu so številne sorte buč, iz katerih lahko pripravite juhe, solate, narastke, pite, kruh, sladice, kot so bučni sladoled ali muffini.

RTV v živo
19:25 Zrcalo tedna
19:45 Šport
18:05 Alpsko smučanje - veleslalom (M), posnetek
19:45 Žrebanje Lota
19:00 Radijski dnevnik
19:30 Obvestila
Facebook