Takole je navijač Birmingham Cityja napadel Jacka Grealisha. Foto: Reuters
Takole je navijač Birmingham Cityja napadel Jacka Grealisha. Foto: Reuters

Tedaj je domači navijač ušel varnostnikom na St. Andrewsu na zelenico, pritekel do gostujočega vezista Jacka Grealisha in ga z desnico udaril v glavo. 23-letni Birminghamčan je padel po tleh, navijača so nemudoma pridržali, tamkajšnja policija je po Twitterju takoj sporočila, da je v priporu.

Tudi sicer so imeli policisti pred stadionom pred začetkom derbija polne roke dela, navijaške skupine obeh klubov sta si večkrat skočili v lase, vsaj enega navijača je oskrbela zdravniška služba zaradi poškodbe glave.

Prek Twitterja se je na vse skupaj odzval tudi legendarni branilec Manchester Uniteda in zdajšnji analitik na televizijski mreži Sky Sports Gary Neville, ki je zapisal, da bi moralo vodstvo tekmovanja zaradi incidenta klubu odvzeti nekaj prvenstvenih točk. To ali pa igranje pred praznim stadionom na naslednjih desetih tekmah.

Ironično, prav Grealish je nato v 67. minuti vročega obračuna odločil derbi, ko je po lepi akciji soigralcev z diagonalnim strelom z levico ugnal vratarja Leeja Campa in žogo poslal v malo mrežico. Aston Villa je po nepopolnem 36. krogu na 9. mestu, za mesti, ki vodijo v končnico, zaostaja za štiri točke. Birmingham City je trenutno na 11. mestu.