MMCpodrobno
slice
Oskarji 2017: Freske resničnosti ob podlagi sanjaškega petja
23. februar 2017 ob 06:24 Še nekaj dni nas loči od dogodka, ki bo s podelitvijo najbolj cenjenih med vsemi ameriškimi filmskimi priznanji potegnil zadnjo črto pod lansko (ameriško) filmsko produkcijo in slovesno razglasil ...
Obamova zapuščina: (Ne)(z)moremo
18. januar 2017 ob 06:13 Slabše bi skoraj težko bilo, so analitiki ocenjevali zapuščino republikanca Georgea W. Busha, ko je leta 2009 odhajal iz Bele hiše.
Tina Maze in zadnji takti bele simfonije
6. januar 2017 ob 06:19 V soboto bo na veleslalomu v Mariboru padel zastor na veličastno kariero Tine Maze. Vodja njene ekipe Andrea Massi napoveduje športni praznik.
Mis sveta - nekoč ključna lepa zadnjica, danes menda notranja lepota
14. december 2016 ob 06:13 Začelo se je s priložnostno prireditvijo, v osnovi namenjeno za promocijo bikinijev, pozneje postalo simbol objektivizacije žensk, danes pa številnim predstavlja karierno odskočno desko.
Temne plati medmrežja: globoki splet, temno medmrežje, izsiljevalski virusi in zlobni troli
23. november 2016 ob 06:12 "Vse" je na spletu. Družina, prijatelji, šola, služba, banka, trgovina, knjižnica, igralnica ..., in to v obliki besedil, slik, infogramov in videov. Kar nam pač bolj ustreza.
OI 2016: Od medalj do bleferjev Pred vrati je največji športni dogodek na svetu – poletne olimpijske igre. 17 dni bo Rio de Janeiro športna prestolnica sveta, "hitreje, višje, močneje" pa bo prvič odmevalo v Južni Ameriki. 5.
25 let Slovenije - z barikad v samostojnost Eden od mejnikov slovenske poti v samostojnost je bil plebiscit, 23. decembra 1990, na katerem se je 88,5 odstotka volivcev in 95 odstotkov udeležencev izreklo za samostojno državo.
Slovenija 2016: Delavec (in) suženj Čeprav smo (bili), odkar živimo v samostojni državi, ki letos praznuje četrt stoletja obstoja, prepričani, da je za pravice zaposlenih, vsaj glede delovnih razmer, dostopnosti do zdravstva in ...
Planica 2016 - praznik poletov in slovenskega ponosa Planica je že leta največja vsakoletna športna prireditev v Sloveniji in eden izmed vrhuncev sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih.
Slovenska glasba od Videospotnic do boja za kvote "V času Videospotnic nismo potrebovali parlamentarne seje glede kvot, saj smo imeli slovensko glasbo zakoličeno tako, kot je treba," je dejal Miroslav Akrapović. Torej, quo vadis, slovenska glasba?
Skozi oči hazarderja: zgodbe iz sveta, kjer denar izgubi vrednost, a se vse vrti okoli njega "Kaj je, stari, a si v redu?" me z nasmeškom povpraša prijatelj, medtem ko sam nejeverno zrem v zaslon pred nama in premikajoče se sličice na njem, ki jim komaj sledim.
Liffe - 12 dni med gibljivimi slikami Po nekaj tednih besnega sestavljanja urnikov se danes začenja zares - slovesnost ob začetku 26. ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe in projekcija kritiško hvaljenega Družinskega ...
EP 2015: Slovenija bo spet dihala z #junaki Košarkarska reprezentanca se 12. podaja na evropsko prvenstvo. Jure Zdovc ima letos precej oslabljeno in posledično pomlajeno izbrano vrsto, ki pa je na pripravljalnih tekmah pustila dober vtis.
Sladoledni bum zajel Slovenijo - kje so meje okusov? Časi, ko je bil sladoled različnih barv in istega okusa, so mimo. Butične sladoledarne so z gurmanskimi okusi sprožile sladoledomanijo, ki je, poleg burgermanije, zajela tudi prestolnico.
Srebrenica: 20 let pozneje Pred 20 leti se je v Srebrenici zgodil najhujši zločin v Evropi po drugi svetovni vojni.

MMCpodrobno

V MMCpodrobno gremo globlje in širše. Raziskujemo, iščemo odgovore, predstavljamo podrobnosti in osvetljujemo ozadja. Pišemo, sprašujemo, fotografiramo, snemamo. MMCpodrobno je prilagojen tudi mobilnim napravam. #MMCpodrobno.

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo