Lokalne novice
slice
60 let Luke Koper: Od štirih traktorjev in viličarjev do podaljšanja prvega pomola
Luka Koper praznuje rojstni dan, 23. maj 2017 ob 19:37 Luka Koper danes praznuje 60 let. 23. maja 1957 so namreč ustanovili Pristanišče Koper. Edino slovensko trgovsko pristanišče v zadnjih letih povečuje rast pretovora in prihodkov.
2
 • Pri zasedanju luških stolčkov je bilo v preteklosti pogosto ključno strankarsko ali interesno sito.
 • Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
  Za intervencijska vozila na Ptuju bo odprt tudi most za pešce
  3
  23. maj 2017 ob 19:09 Vodstvo ptujske občine se je s predstavniki ministrstva za infrastrukturo dogovorilo, da ob zaprtju glavnega mostu v mestu omogočijo dodatno intervencijsko pot čez most za pešce.
  Sanacija Sečoveljskih solin: Z gradbenimi stroji so se preveč približali letališču
  20
  23. maj 2017 ob 08:54 Gradbeni stroji, ki urejajo protipoplavno zaščito Sečoveljskih solin, so se z gradnjo interventne poti tako približali letališču, da so motili navigacijski sistem in tako resno ogrožali varnost.
  Kaj bodo arheologi našli pod novomeškim Glavnim trgom?
  6
  22. maj 2017 ob 21:22 Obeta se prenova novomeškega mestnega jedra, ki ni bilo obnovljeno že več kot 60 let.
  Predstava Slovenija gori po motivih romana Erika Valenčiča
  10
  22. maj 2017 ob 10:26 Obeta se premiera predstave Slovenija gori , za katero so uporabili motive romana Sence ne gorijo Erika Valenčiča - režiser Sebastijan Horvat, ki je podpisan tudi kot avtor, pa je besedilo pripravil ...
  Une druge tri sestre "očistile karies države" in odnesle nagrado vizionar za predstavo v celoti Predstava Une druge tri sestre je bila na zaključku festivala mladinske ustvarjalnosti Vizije ovenčana z nagrado vizionar za najboljšo gledališko predstavo v celoti, s čimer se je zaključil tudi ...
  V ptujskem gledališču tožijo nad premalo posluha občine, ta pa očitke zavrača Ptujsko mestno gledališče se kljub dejstvu, da nima lastnega igralskega ansambla, letos lahko pohvali s številnimi domačimi in mednarodnimi nagradami.
  3
  Direktor Kemisa: Požar kot strmoglavljenje letala, kljub varnostnim sistemom se zgodi katastrofa Peti dan po požaru v podjetju Kemis na Vrhniki s protestom zahtevajo zaprtje podjetja in podobnih obratov v bližini. Krajani Sinje Gorice so sporočili: Kemis ne sodi v naselje.
  83
  Spoznavanje življenja inženirja Maksa Klodiča med vožnjo skozi Bohinjski predor Gorenjski muzej je v sodelovanju z Inženirsko zbornico Slovenije prenovil vagon, v katerem je razstava, posvečena Maksu Klodiču, enemu najpomembnejših slovenskih inženirjev, s katero bodo potniki ...
  19
  V Piranskem zalivu incident med slovenskimi in hrvaškimi policisti V Piranskem zalivu naj bi prejšnji teden prišlo do incidenta in merjenja mišic med slovenskimi in hrvaškimi policisti. Slovenska policija naj bi ščitila ribiško ladjo, hrvaški pa naj bi jih pregnali.
  165
  Mogoči zelo dolgi zastoji na ljubljanski obvoznici za konec tedna Dars bo na odseku zahodne ljubljanske obvoznice na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj do nedelje popoldne izvajal nujna vzdrževalna dela, zaradi katerih bo promet potekal le po ...
  8
  Zagorelo ostrešje športne dvorane Tabor v Ljubljani Požar je okoli 15.30 ure zajel ostrešje športne dvorane Tabor v Ljubljani, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.
  9
  Ptuj - raj za ljubitelje domače kulinarike Največja državna razstava kulinaričnih dobrot s kmetij je svoje mesto znova našla na Ptuju. Tam bo vse do nedelje na ogled 28. razstava Dobrote slovenskih kmetij.
  Vrhnika bo za nakup gasilske opreme dala 150.000 evrov V požaru tovarne Kemis je na opremi gasilcev nastalo za več kot 200.000 evrov škode. Na vrhniški občini o celotni problematiki Kemisa niso razpravljali, so pa odobrili nekaj denarja za gasilce.
  39
  Nov mejnik v vinarstvu: Decanter nagradil cviček! O cvičku kroži veliko šal. Da to sploh vino ni, da je lahko všeč samo Dolenjcem, da je obarvana voda ...
  46

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  delo z invalidi
  Prostovoljci lahko pridobijo izkušnje z delom z invalidi v okviru delovnega usposabljanja invalidov v grafični in knjigoveški dejavnosti.
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  00:10 TV transfrontaliera - TDD - telegiornale regionale FVG in lingua slovena
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:00 Infokanal - TV Maribor
  07:00 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  00:00 Nočni program RAS
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
  Kazalo