Lokalne novice
slice
Svoje duri za javnost odpira grad Kostel, drugi največji grajski kompleks na Slovenskem
Prva pisna omemba gradu v letu 1336, 19. junij 2018 ob 18:36 Komorni koncerti, razstave, predstave in delavnice bodo po novem naseljevali do zdaj urejeni del gradu Kostel, ki ga bodo za javnost odprli v petek.
11
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
V Pomurju pričakujejo za 30 odstotkov manj pridelka pšenice glede na lani
9
19. junij 2018 ob 14:46 V Pomurju bo zaradi slabih vremenskih razmer letošnji pridelek pšenice po prvih predvidevanjih manjši za od 20 do 30 odstotkov, slabša kot lani naj bi bila tudi kakovost, dogovora o cenah v žitni ...
Karitas s prvih 55.100 evri pomoči za v neurju prizadeta gospodinjstva
8
19. junij 2018 ob 12:27 Po hudi uri nad Črnomljem, ki je povzročila skupno škodo v vrednosti kar 18,5 milijona evrov in prizadela več kot 700 zasebnih stavb, prihaja pomoč z različnih virov.
Poletje ob Kolpi: turistov naj ne bi bilo manj
23
19. junij 2018 ob 07:44 V Belo krajino je letos nezakonito vstopilo že 1.324 tujcev, devet se jih je pri prečkanju mejne reke Kolpe utopilo. V zadnjem tednu se je naval prebežnikov zmanjšal.
Ljubljana proti plastičnim vrečkam: Bi zmogli brez njih?
112
19. junij 2018 ob 06:31 Trgovci in gostinci v ljubljanskem mestnem središču so v okviru akcije proti plastičnim vrečkam pozvani, naj strankam ponujajo izključno papirnate in biorazgradljive vrečke.
Ljubljanski mestni svetniki povečali proračun za 13 milijonov evrov Ljubljanski mestni svet je brez razprave potrdil rebalans letošnjega proračuna, ki je po pojasnilih vodje mestnega oddelka za finance Saše Bistan 13 milijonov evrov višji od obstoječega in znaša 399 ...
40
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo? Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
16
V Trbovljah prve urejene kolesarske površine V Trbovljah bodo uradno predali namenu prve urejene površine za kolesarje.
7
Šmarške vijolice praznujejo 90 let Nogometni klub NK Šmartno 1928 je 90 let delovanja zaznamoval s sobotno revijalno tekmo.
4
Zbrali več kot 500 podpisov proti razlastitvi šentviškega pokopališča MOL je sprožil razlastitveni postopek za šentviško pokopališče, ki je v lasti Župnije Šentvid.
78
Vojaki na pomoč pri odstranjevanju posledic neurja v Črnomlju Slovenska vojska (SV) je na prošnjo lokalne skupnosti odšla pomagat pri odstranjevanju posledic neurja s točo v Črnomelj.
23
Šibek potresni sunek čutili v Trebnjem, Mirni Peči in Žužemberku Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 17.48 zaznali šibek potresni sunek z žariščem potresa 41 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Trebnjega, kažejo prvi podatki.
Koprska mestna plaža bo dobila nove sanitarije in reševalno postajo To poletje bo kopalcem na koprskem mestnem kopališču še prijetneje, saj bodo v kratkem na voljo nove sanitarije in reševalna postaja.
7
Zore na Brezjah: Vedno večkrat je pravica do življenja poteptana Na jubilejnem že 50. narodnem romanju bolnikov, invalidov in starejših na Brezje je mašo daroval ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore.
96
Piran skrbi za boljšo dostopnost svojih spomeniških čarov za gibalno ovirane Štiri lokacije v mestnem jedru Pirana so po novem opremljene s premičnimi in nepremičnimi klančinami – njihov namen je invalidom na vozičkih in vsem, ki težko hodijo oziroma pri hoji potrebujejo ...
4

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Spremljanje otrok na letovanju
Spremljanje osnovnošolskih otrok na letovanju v Savudriji. Prednost imajo tisti, ki aktivno sodelujejo z društvom tudi na drugih projektih (počitniške dejavnosti, veseli ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:40 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:30 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo