Lokalne novice
slice
Loška dolina bogatejša za hostel, prilagojen invalidom na vozičkih
Odprtje hostla Youth Hostel Ars Viva, 20. januar 2017 ob 14:11 Hostel Ars Viva, ki so ga odprli v Podcerkvi v Loški dolini, je prvi namestitveni objekt v Sloveniji, ki je popolnoma prilagojen invalidom na vozičkih.
4
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Na Gimnazijo Tolmin septembra vabijo tudi bodoče strojne tehnike
1
20. januar 2017 ob 11:07 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je podprlo prizadevanja Gimnazije in srednje šole Kočevje ter Gimnazije Tolmin in odobrilo, da prihodnje šolsko leto razpišeta nov tehnični program.
Kraševci v boju za teran: zakaj so hrvaški argumenti strogo zaupni?
74
20. januar 2017 ob 08:09 130 pridelovalcev in drugih, ki so povezani z vinogradništvom, je ustanovilo Civilno iniciativo za spoštovanje zaščite terana. Opozarjajo na sporno prakso Evropske komisije.
Država mora občini Krško plačati tri milijone evrov zaradi odlagališča radioaktivnih odpadkov
13
19. januar 2017 ob 19:45 Krško okrožno sodišče je državi naložilo, da mora občini Krško plačati 3,38 milijona evrov. Spor se nanaša na obveznosti iz protokola o umestitvi odlagališča za nizko- in srednjeradioaktivne odpadke.
Rakek bo dobil novo športno dvorano s tribunami za 560 ljudi
16
19. januar 2017 ob 10:21 Cerkniška občina bo podpisala pogodbo za graditev nove športne dvorane na Rakeku.
Orban namenil dva milijona za nogometno akademijo v Lendavi Madžarska vlada vse izdatneje podpira madžarsko narodno skupnost, ki živi v Sloveniji.
39
Načelni dogovor z urologi dosežen, ti ne bodo dali odpovedi Vodstvo UKC-ja Maribor je s štirimi urologi, ki so decembra lani dali odpoved, načeloma doseglo dogovor, da ostanejo, so potrdili v bolnišnici. "Dogovor z urologi je bil načeloma dosežen.
9
Črnomaljska županja: Sodišče je glede referenduma ugotovilo le postopkovne napake Potem ko je Civilni iniciativi proti migrantskemu centru v Beli krajini uspelo z upravnim sporom zoper zavrnitev referenduma o nastanitvenem centru za prebežnike, je črnomaljska županja mnenja, da ...
9
Nestrpnost do beguncev: ravnatelju mariborske šole prerezali gume Neznanci so ravnatelju mariborske Osnovne šole Martina Konšaka Damirju Orehovcu prerezali gume na dveh avtomobilih, ob tem pa so se v okolici omenjene šole na več mestih znašli žaljivi plakati na ...
128
Pungeršič: Ljudje vedo, da morajo za svoj denar v Revozu trdo delati Razlogov, zakaj Revoz med vso množico brezposelnih na Dolenjskem težko najde delavce, je več, sindikalist Slavko Pungeršič pa meni, da sta med glavnimi zahtevnost in nestalnost dela. V nedeljo, 15.
238
Največji svetovni proizvajalec industrijskih robotov prihaja v Kočevje V Kočevju bodo po pričakovanjih že letos začeli graditi evropsko tovarno industrijskih robotov japonske družbe Yaskawa Electric. Na občini so že prejeli pismo o nameri o nakupu zemljišča.
78
Sodišče: Referendum o registracijskem centru v Beli krajini je dopusten Upravno sodišče je v upravnem sporu Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini in črnomaljske občine razsodilo v prid iniciativi in tako dopustilo referendum o migrantskem centru v ...
42
Kdo bo dokončal betonski kolos v središču Kopra? Kdaj bo dokončan koprski projekt Solis, stavba na Bonifiki, v kateri bodo združeni olimpijski bazen, hotel, poslovni in upravni prostori?
17
Na Obali narašča število prejemnikov socialne pomoči V vseh istrskih občinah narašča število prejemnikov denarne socialne pomoči, ugotavljajo v lokalnih centrih za socialno delo. Redno denarno socialno pomoč tako prejema več kot 2.000 ljudi.
93
Zaradi razmer protestni odhod štirih urologov iz UKC Maribor Po velikih težavah na anesteziji UKC Maribor se kritične razmere selijo tudi na oddelek urologije, saj od tam odhajajo štirje urologi, ki predstavljajo jedro stroke.
67

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učenje francoskega jezika
Išče se prostovoljec, ki bi učil francosko 28-letnega begunca, ki živi v azilnem domu na Kotnikovi ulici. Tekoče govori angleško, farsi, arabsko in kurdsko.  Zelo ima rad jezike ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

01:00 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:55 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo