Lokalne novice
slice
Izobraževanje Romov glede zdravja naletelo na dober odziv
Pozitivne ocene projekta v dveh pilotnih okoljih, 17. november 2017 ob 20:06 Kljub dolgoletnim prizadevanjem za izboljšanje zdravja Romov v Sloveniji se je v praksi izkazalo, da je njihovo zdravstveno stanje v primerjavi s preostalim prebivalstvom na splošno zelo slabo in ...
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Nova rešitev za nov most pri Mostu na Soči
17
17. november 2017 ob 14:09 Potem ko so krajani Mosta na Soči pretekli teden večinsko zavrnili predlog oblike in videza novega mostu, za katerega je investitor – Direkcija RS za infrastrukturo – že pridobil projektno ...
V Izoli se nadaljuje odpravljanje posledic neurja, zdaj so na vrsti vodotoki
17. november 2017 ob 08:43 Neurje, ki je oktobra zajelo Izolo, je prizadelo tudi vodotoke. Direkcija za vode načrtuje popravilo nastale škode. Urejanje hudournikov bo predvidoma zaključeno do 20. decembra.
Pri vrtcu na Pobrežju uhajal plin, otroci na varnem
1
16. november 2017 ob 14:38 V bližini mariborskega vrtca Kekec na Pobrežju je zjutraj uhajal plin. Prvi podatki kažejo, da je bilo uhajanje manjše in da otroci niso v nevarnosti.
Za tovarno Lesno TIP kar dve ponudbi, obe višji od izklicne cene
7
16. november 2017 ob 12:44 Stečajni upravitelj Lesne TIP Otiški Vrh je za nakup poslovne celote Lesne TIP, za katero je določil izhodiščno ceno v višini 5,5 milijona evrov, dobil dve ponudbi: eno v znesku 6,2 milijona evrov, ...
Ona in on v iskanju svoje druge polovice Plesno-dramska uprizoritev z mednarodno zasedbo plesalcev je nastala po zamisli dveh domačih uveljavljenih koreografov in plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie, pridružili pa so se jim še ...
2
V Cimosu naj bi nameravali odpustiti 147 delavcev V slovenskem delu Cimosa naj bi bilo na podlagi programa presežnih delavcev odveč 147 ljudi. Najbolj na udaru naj bi bili zaposleni v tovarni v Senožečah, odpuščali pa naj bi tudi režijske delavce.
53
Direktor celjske bolnišnice Marjan Ferjanc razrešen Svet zavoda celjske bolnišnice je s funkcije direktorja Splošne bolnišnice Celje razrešil Marjana Ferjanca, ki je bil na tem položaju od leta 2007.
4
Celjski "investicijsko naravnan" proračun sprejet v prvem branju Celjski mestni svetniki so v prvi obravnavi sprejeli proračun za leto 2018: občina bo imela prihodnje leto 61,3 milijona evrov prihodkov in 64,4 milijona evrov odhodkov, kar pomeni dobre tri ...
7
Arso bioplinarni Lendava odvzel okoljevarstveno dovoljenje Agencija RS za okolje (Arso) je v petek izdala odločbo o odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni Lendava. Na občini Lendava so z ukrepom zadovoljni.
36
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
19
V Braniku se spominjajo leta, ko so dobili prvo čitalnico Ko se je v šestdesetih letih 19. stoletja na Slovenskem razmahnilo čitalniško gibanje, je svojo čitalnico dobil tudi Branik.
3
Ureditev romskega naselja Žabjak je pred vrati, stala naj bi 3,6 milijona Gospodarsko ministrstvo in razvojni svet razvojne regije Jugovzhodna Slovenija sta podpisala dogovor o regijskem razvoju, ki predvideva tudi ureditev romskega naselja Žabjak.
70
Video: Levstikovo pot od Litije do Čateža premagalo 15.000 pohodnikov Idilična jesenska pokrajina, prijazni domačini in pester zabavno-kulturni program so na pot od Litije do Čateža privabili množico pohodnikov, ki so se sprehodili po Levstikovih stopinjah.
4
Reportaža z 2293 m: "Bolje slab dan na Kaninu kot dober v službi" "S sodelavci smo vzeli dopust in rekli, da gremo na Kanin, ne glede na vse," nam Ljubljančan Matjaž med odmorom med vijuganjem po strmini poudari pomen zgodovinskega trenutka zgodnje jesenske smuke.
28

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
učna pomoč
Iščemo pomoč pri učenju fantka, ki obiskuje prvi razred. Znanje mu peša pri matematiki in slovenskem jeziku. Starši mu pri tem ne morejo pomagati.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
10:20 Slovenska kronika

Radio Koper

07:00 II. Jutranja kronika
07:25 Napovednik programa

Radio Maribor

06:15 Servisne informacije
07:45 Na današnji dan,Spominčice
Kazalo