Lokalne novice
slice
Sanje v Medani: čez Brda se bosta razlegali poezija in glasba
Začetek festivala Sanje v Medani, 29. junij 2017 ob 09:40 Poezija, glasba in filozofija - v Brda vabi festival Sanje v Medani , ki letos uvaja sklop Pot pesmi in vina , v okviru katerega bo vsak večer ponudil srečanje na drugi domačiji.
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Dogodek Nosil bom rdečo zvezdo samo kratek čas pod vprašajem
47
29. junij 2017 ob 11:58 " V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska, " je že ob napovedi koncertnega dogodka Nosil bom rdečo zvezdo poudarila Svetlana Makarovič in ...
So vetrne elektrarne svetovna zabloda?
162
28. junij 2017 ob 12:25 Šest civilnih iniciativ se je povezalo v Združenje, ki nasprotuje postavitvi vetrnih elektrarn.
Županov poziv ministrstvu k spremembi sklepa glede Mariborske knjižnice
28. junij 2017 ob 15:09 Zaradi želje Mestne občine Maribor, da bi denar, ki ga je s sklepom o sofinanciranju reševanja prostorske stiske Mariborske knjižnice obljubilo ministrstvo za kulturo, lahko porabili tudi na drugi ...
Za začetek kritiškega - in ne sramotilnega - Prangerja Stritarjeva nagrada Maji Šučur
28. junij 2017 ob 09:11 Z razglasitvijo dobitnice Stritarjeve nagrade za mladega kritika, ki je letos Maja Šučur, in s konceptualno razpravo Poezija & Strah se je začel festival Pranger, ki poteka v Ljubljani, Rogaški ...
Video: V Prlekiji nastaja železna umetnina priznanega kiparja Ljutomerski kasač je najpomembnejši del prleške identitete. Te konje še vedno redijo na številnih prleških domačijah, zdaj pa tam nastaja tudi zanimiva skulptura, ki jo izdeluje umetnik iz Srbije.
2
Sedem ovc končalo pod medvedovimi kremplji Na pobočju Pece je v soboto medved pokončal sedem ovc in poškodoval dve jagnjeti.
19
Po Ljubljani bo vozilo 100 hrvaških ekotaksijev Cammeo Na ulice Ljubljane bo avgusta s 100 lastnimi ekološkimi vozili na plin zapeljal hrvaški taksiprevoznik Cammeo. Z njegovim prihodom se bo v Ljubljani odprlo več kot 200 novih delovnih mest.
58
Velenjski svetniki nasprotujejo pripojitvi bolnišnice Topolšica Velenjski mestni svet ministrstvo za zdravje poziva k odstopu od pripojitve Bolnišnice Topolšica k celjski bolnišnici. Bolnišnica bo že letos tekoče poslovala pozitivno, je poudaril v. d.
6
KUD France Prešeren dobil kupca, Trnfest že v pripravah Po nekajletnem životarjenju društva KUD France Prešeren se je vendarle našel kupec njegovih trnovskih prostorov.
12
V Kopru odprli dnevni center za obolele za demenco V Obalnem domu upokojencev v Kopru so odprli dnevni center Oljka, specializirani center, namenjen ljudem, obolelim za demenco.
4
Nedeljsko neurje največ škode povzročilo na območju Kanala Nedeljsko neurje je največ težav povzročilo na območju severne Primorske ter Selške in Poljanske doline, kjer danes pospešeno odpravljajo posledice. Samo v Kanalu je škode za 100 tisoč evrov.
2
Foto: Mangartska cesta že pet let ni prevozna do vrha 12 kilometrov dolga man gartska cesta po skalnem podoru novembra 2012 ni prevozna do vrha Mangartskega sedla.
43
Nek je imel lani več kot 450.000 evrov dobička Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je ob proizvodnji 5431 gigavatnih ur v preteklem remontnem letu ustvarila nekaj več kot 163,49 milijona evrov prihodka in leto končala s približno 450.000 evri ...
34
Tomosovi mopedi se vračajo na stare trge in osvajajo nove Koprski proizvajalec motornih koles Tomos se spet uveljavlja v svetu. Po navedbah novih lastnikov pridobiva nove kupce na območju nekdanje Jugoslavije, v Evropi in širše v svetu.
47

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri matematiki - 7. razred
Iščemo osebo za pomoč pri učenju matematike za popravni izpit za sedmi razred - ulomki, odstotki, geometrija.  Več info na spodnjih kontaktih
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Med valovi
18:35 Vreme

TV Maribor

18:00 Tele M, aktualno-informativna oddaja
18:30 Poletna scena, ponovitev

Radio Koper

18:00 S koncertnih prizorišč
18:45 Napovednik programa

Radio Maribor

18:00 Glasbeni četrtek
19:30 Glasbena sozvočja
Kazalo