Lokalne novice
slice
Biti gasilec in hkrati kadilec je ubijalsko
Osem mesecev po požaru v Kemisu: Analiza gašenja in zdravstvenega stanja gasilcev, 19. januar 2018 ob 13:33 Pristojni s Kliničnega inštituta za medicino dela so pregledali 283 gasilcev in jim sinoči predstavili skupno zdravstveno poročilo.
19
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Kako se okoristiti s smrtjo drugega, nas pouči satirična ruska komedija Samomorilec
19. januar 2018 ob 14:42 Tragikomična pripoved ruskega dramatika Nikolaja Robertoviča Erdmana o okoriščanju drugih s smrtjo posameznika prihaja v režiji Ivane Djilas na oder SNG-ja Maribor.
Celjski muzej: O razpadu Avstro-Ogrske in novo odkriti antični freski
11
18. januar 2018 ob 14:22 Pokrajinski muzej Celje se bo v tem letu ozrl stoletje nazaj in osvetlil ključno dogajanje v Celju in okolici v prelomnih trenutkih razpada Avstro-Ogrske in prehoda v novo državo.
Priključitve študentskega zdravstvenega doma k Zdravstvenemu domu Ljubljana očitno ne bo
6
17. januar 2018 ob 18:15 Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenim domom Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih.
Posočje je stresel zmeren potresni sunek
2
17. januar 2018 ob 13:20 Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
Od družinske vile do hiše ustvarjalnosti: Pionirski dom obnovljen v novo leto Hiša ustvarjalnosti, umetnosti in drugih dejavnosti Pionirski dom – Center za kulturo mladih je od svoje zgraditve konec 19. stoletja do danes doživela več preobrazb, zadnja med njimi je bila ...
Lahko Velenjsko jezero poplavi Šoštanj? Prebiva lce Šoštanja, ki se jim zaradi izkopavanja premoga že več desetletij tresejo tla in se med njimi širi smrad plinov iz jame, je preplašila novica, da bi jih lahko celo poplavilo.
38
Vinica: Slabo vreme podaljšalo gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu Gradnjo dodatnega čakalnega pasu na slovenski strani mejnega prehoda Vinica, ki so jo začeli oktobra lani, so zaradi neugodnih vremenskih razmer podaljšali za štiri mesece.
7
Že prihodnje leto po pol stoletja spet z vlakom do Kočevja Medtem ko naj bi bil aprila končan drugi del prenove in nadgradnje 12,2-kilometrskega dela kočevske železniške proge med Ribnico in Kočevjem, je zdaj objavljeno javno naročilo za še tretji del ...
48
Se bosta projekta Emonika in Kolizej vendarle premaknila z mrtve točke? Družba Prime Kapital, ki sodeluje pri razvoju komercialnega dela Emonike, naj bi v projekt investirala skupaj z družbo Mas Real Estate.
25
Na Dolgem mostu kmalu novo železniško postajališče Ta mesec se začenja izvajanje 3,2 milijona evrov vrednega projekta ureditve sedmih obstoječih in gradnje treh novih železniških postajališč, večinoma v Ljubljani in okolici.
57
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
9
Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
2
Trebnje se ob 150-letnici smrti spominja misijonarja Barage V Trebnjem so se ob 150-letnici smrti spomnili slovenskega misijonarja, škofa, etnologa, jezikoslovca in pisca več knjig Friderika Ireneja Barage.
12
Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
70

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Varstvo otrok v azilnem domu
Iščemo prostovoljce, ki bi delali v vrtcu v azilnem domu na Viču. Otroci so različne starosti in prihajajo iz različnih koncev sveta. Varstvo bi potekalo med 14. in 16. uro. V ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:30 City folk: Dacca
15:00 Petrarca, ponovitev

TV Maribor

12:50 Dobro jutro
15:20 Omizje: Prevratno leto 1918, pogovorna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

14:30 Poročila
15:00 Pesem tedna

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva,obvestila
15:15 Glasbena rubrika
Kazalo