Lokalne novice
slice
"Muzikal pokaže bistvo življenja, tisto, česar ne vidimo z očmi, ampak s srcem"
Osnovnošolci s posebnimi potrebami iz Maribora pripravili muzikal Dekle, 22. april 2018 ob 14:24 Učenci Osnovne šole Gustava Šiliha iz Maribora, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, so pripravili muzikal z naslovom Dekle, ki je ljubilo zvezdo.
1
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
V Piranu z majem dražja vožnja z avtobusom
1
22. april 2018 ob 13:10 Piranski občinski svet je na marčni seji dvignil cene avtobusnega prometa.
Pestra noč za gasilce in reševalce zaradi požarov v stanovanjskih objektih
22. april 2018 ob 12:35 Gasilci so imeli v soboto in ponoči precej dela z gašenjem požarov v stanovanjskih hišah. Reševalci pa so oskrbeli več poškodovanih in enega človeka odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov
7
21. april 2018 ob 18:50 V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
Tudi piranska občina zvišuje turistično takso
7
21. april 2018 ob 15:45 Piranski občinski svet je v prvi obravnavi sprejel povišanje turistične takse na dva evra in uvedbo promocijske takse 0,5 evra.
Iz reke Krke odstranjevali salonitno kritino Po vsej Sloveniji potekajo akcije čiščenja okolja.
16
Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
19
Ljubljančani so iz največje džezve na svetu spili kar 3.650 skodelic kave V največjo džezvo na svetu gre 65 kilogramov kave, do zdaj jo je pokusilo kar pet milijonov ljudi po vsem svetu, pred kratkim tudi 3.650 Ljubljančanov.
15
Po Ljubljanici zaplula replika 2.200 let starega deblaka Arheologi so v okviru projekta Navis splavili repliko 2.200 let starega deblaka, ki izvira iz keltsko-rimskih časov.
21
Zvonik mariborske stolnice ponuja vpogled v življenje požarnega opazovalca Zvonik mariborske stolnice, ki je bil nekoč tudi požarna opazovalnica, je znova odprl vrata za obiskovalce, ki si lahko ob tem ogledajo tudi posebno muzejsko razstavo.
3
Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po ponovnem pregledu vseh v hmeljarstvu registriranih fitofarmacevtskih sredstev eno umaknila s trga, prav tako pa ni izdala dovoljenja ...
7
Vzrok pogina ptic na Ptujskem jezeru je zaužitje strupene snovi Pogin rečnih galebov, ki so jih ta mesec našli na območju Ptujskega jezera, je posledica odpovedi vitalnih organov, ki je verjetno posledica zaužitja toksične snovi, je sporočila uprava za varno ...
35
Svojci ustavili aktivnosti za postavitev Maistrove grobnice Po navedbah mariborske občine letos ne bo selitve posmrtnih ostankov generala in pesnika Rudolfa Maistra, saj je bil projekt postavitve nove grobnice na pokopališču Dobrava na željo svojcev ustavljen.
19
Spomenik na Kongresnem trgu znova popisan Spomenik, namenjen vsem žrtvam vojn, ki stoji na Kongresnem trgu v Ljubljani, so znova popisali z grafitom. Tokrat so neznanci z rdečo barvo zapisali "Bodeča žica na meji - trupla v Kolpi!".
71
Stavka v Premogovniku Velenje preklicana Stavko v Premogovniku Velenje je SDRES preklical zaradi premajhne podpore med zaposlenimi. Po podatkih sindikata je stavkalo 60 od 450 rudarjev in okoli 200 zaposlenih v režiji.
13

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

16:15 Rock Explosion 2a parte
17:10 Videomotori, ponovitev

TV Maribor

16:25 Duhovni utrip: Zdravilna moč evangelija
16:40 Sledi: 100 let razvoja s Falo in Tovarno dušika, dokumentarna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
17:30 Vreme, cestne razmere

Radio Maribor

16:15 Glasbena rubrika
17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
Kazalo