Lokalne novice
slice
Zaradi napak bodo morali racionalizirati projekt ptujskega urgentnega centra
Cena bo verjetno vseeno višja, 17. avgust 2018 ob 09:00 Po dolgotrajnih prizadevanjih, da bi na Ptuju zgradili novo urgenco, se zdaj znova zapleta. V razpisu za gradnjo so bile napake, zato ga je bilo treba razveljaviti.
2
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint
36
17. avgust 2018 ob 07:10 Letošnjo pomlad je na Dravskem Dvoru pri Mariboru zrasel koruzni labirint, ki privablja turiste iz vse Slovenije.
99 let od priključitve Prekmurja matični domovini
35
16. avgust 2018 ob 20:47 V Črenšovcih je potekala pred petkovim državnim praznikom združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, osrednji govornik je bil predsednik države Borut Pahor.
Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu
10
15. avgust 2018 ob 10:16 Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
Lisica, tangice in rožni venec iz pasje in mačje dlake se postavijo na ogled
24
13. avgust 2018 ob 12:58 Vizualna umetnica Marija Mojca Pungerčar je na domačiji Kokotovih v Kozjem pripravila malo pregledno razstavo svojih stvaritev, ki jo je naslovila Projekt Bister graben.
Prerojen in osvežen Jazzinty, osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti " Z novimi mentorji, rekordnim številom udeležencev in izvirnimi koncerti postaja osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti, kompetentno sledi svetovnim trendom v svetu improvizirane ...
2
Aljažev stolp se zaradi restavratorskih del seli v dolino Sredi septembra bodo Aljažev stolp, slovenski simbol, ki na vrhu Triglava kraljuje od leta 1895, začasno preselili v dolino, kjer ga bodo temeljito strokovno obnovili.
39
Prenovljeni odcep do Ždinje vasi magnet za nesreče Ob dolenjski avtocesti, med obema novomeškima priključkoma, na 30 hektarov velikem območju nastaja nova poslovna cona Na Brezovici. Območje so komunalno opremili lani.
21
Bujnost nje se skriva v naravi, materi Zemlji, ženski in življenju Akademski slikarki Simona Čudovan in Simona Šuc se na razstavi Bujnost nje predstavljata s slikarskimi deli iz svojega zadnjega obdobja, s katerimi " pretanjeno odstirata vpogled v zavedanje ...
Med 11. in 15. avgustom zapora dostopa z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico Zaradi zaključnih del na vzhodni ljubljanski obvoznici bo od 11. avgusta od 14. ure do 15. avgusta do 22. ure za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico.
14
Sanacija preliva bo zaščitila ribe v Cerkniškem jezeru Ribiška družina Cerknica se bo v drugi polovici avgusta lotila interventne sanacije preliva v ribniku Rešeto, namenjene ohranjanju ribjega življa v Cerkniškem jezeru.
3
Japonski stripi in družabne igre za dva dni zavzemajo Izolo Ta konec tedna je v Izoli znova čas za mednarodni sejem stripov in družabnih iger, imenovan Anime.
1
Zrak okoli hmeljišč, ki razburjajo Korošce, bodo dejavno nadzorovali Lani so se v bližino nekaterih naselij občine Slovenj Gradec razširila hmeljišča, kar je razburilo prebivalce. Zdaj so z občino dosegli dogovor o monitoringu zraka in hmeljišč.
30
Pogodba za prenovo ptujske tržnice podpisana Po približno pol leta zapletov so na Ptuju vendarle podpisali gradbeno pogodbo za prenovo mestne tržnice. Vrednost prenove je ocenjena na nekaj manj kot 5 milijonov evrov.
9
Na Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak Na 1699 metrov visoki Uršlji gori stoji najvišje ležeči slovenski čebelnjak. Ni dolgo, kar so ga postavili koroški čebelarji. Čebelja paša bo glede na gorsko podnebje trajala od maja do avgusta.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

09:55 Lutkovna predstava: Volk in kozlička, oddaja TV Maribor, ponovitev
10:50 Graška Gora poje in igra 2017: 1. del, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

09:30 Poročila
10:30 Poročila, osmrtnice

Radio Maribor

09:30 V dobri družbi
11:00 Za naše kmetovalce
Kazalo