Lokalne novice
slice
Celje je imelo največkrat pretirano onesnažen zrak
Največ onesnaženja v jesensko-zimskih mesecih, 26. februar 2017 ob 11:18 V Celju je bilo lani po podatkih Arsa 53 preseganj onesnaženja s trdimi delci; samo v decembru so vrednosti presegle dovoljene skoraj vsak dan v mesecu.
19
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Civilna iniciativa Velenje z novo tožbo vztraja pri referendumu zaradi azilnega doma
19
24. februar 2017 ob 14:56 Civilna iniciativa Velenje je vložila novo tožbo glede vzpostavitve izpostave azilnega doma v Velenju, saj je velenjski župan Bojan Kontič še drugič zavrnil referendumsko pobudo.
"Novo štetje let za Kočevje" - Yaskawa podpisala pogodbo za nakup zemljišča
17
24. februar 2017 ob 12:33 Predsednik Yaskawa Europe Manfred Stern je v Kočevju z županom Vladimirjem Prebiličem podpisal pogodbo o nakupu zemljišča za tovarno robotov. Stern je ob podpisu poudaril, da so v celotnem postopku ...
Popovič se mora javno opravičiti Vejsilu Hotu
24
23. februar 2017 ob 16:39 Koprski župan Boris Popovič mora portoroškemu podjetniku Vejsilu Hotu plačati 10.000 evrov odškodnine zaradi izjav, ki jih je med zadnjo volilno kampanjo izrekel na njegov račun.
V iskanju nove vsebine za nekdanjo judovsko mrliško vežico
13
23. februar 2017 ob 14:12 Največje ohranjeno judovsko pokopališče v Sloveniji je v Rožni Dolini pri Novi Gorici, h kateremu pa sodi tudi manjša stavba, ki je bila nekoč mrliška vežica.
Elitno zemljišče v Bovcu dobilo novega lastnika Zemljišče v Žarščah je za dobrih 130.000 evrov kupila družba Adria Produkt. Konec marca bo na vrsti javna dražba za stavbno pravico.
16
Pet nekdanjih delavcev Bresta obuja delček njegove proizvodnje Konec decembra smo poročali o začetku stečajnega postopka v cerkniškem Brestu, nekdanjem pohištvenem velikanu, ki je v najboljšem obdobju zaposloval kar 2.000 ljudi.
16
Ptujski most čez Dravo bo zaprt leto in pol Na Ptuju bodo kmalu začeli prenavljati približno 50 let star most čez Dravo in bližnjo Studenčnico. Obvoz za osebna vozila bo speljan čez Puhov most, pešcem pa preostane bližnji most za pešce.
25
Kam je šla slovenska lesarska industrija? Gozdovi pokrivajo več kot 60 odstotkov našega ozemlja, za Finsko in Švedsko smo tretja najbolj gozdnata država Evropske unije, a ne znamo izkoristiti našega edinega naravnega bogastva, ki ga imamo v ...
92
Hrvaška uspešno izpogajala ohranitev delovnih mest v Cimosu Hrvaški minister za državno premoženje je potrdil, da bo pogodba med Slovenijo in Hrvaško podpisana na začetku prihodnjega tedna, odprto vprašanje pa ostaja, ali bo italijanski kupec še vztrajal.
159
V Hočah storili zadnji korak za Magnin ličarski obrat Zadnje dejanje občinskega sveta občine Hoče - Slivnica v zadevi Magna je storjeno: svetniki so namreč soglasno in le v nekaj minutah potrdili občinski prostorski načrt.
56
Vogršček v slabem stanju in onesnažen s fekalijami. Sanirali naj bi ga še letos. Projekt sanacije Vogrščka se vleče že deset let. Zadrževalnik je medtem v vse slabšem stanju, kmetje pa - tudi zaradi onesnaženosti - vse manj namakajo.
48
V Kostanjevici je že vse v znamenju šelmarije V Kostanjevici na Krki se že intenzivno pripravljajo na šelmarijo, kot imenujejo svoje pustno rajanje.
1
Francoski princ Burbonski želi, da njegovi predniki ostanejo pokopani na Kostanjevici Francoski princ Ludvik Alfonz Burbonski je obiskal grobnico Burbonov v frančiškanskem samostanu na Kostanjevici, kjer je pokopan zadnji francoski kralj Karel X. I zrazil je željo, da njegovi ...
48
Središče Ajdovščine prava arheološka zakladnica Pred začetkom prenove osrednjega Lavričevega trga sredi Ajdovščine so izkopali skoraj polovico od predvidenih 47 testnih arheoloških polj, kar je prvi pogoj za nadaljnja dela.
1

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učna pomoč in asistenca
Iščemo prostovoljca ali prostovoljko za pomoč deklici, ki ima učne težave. potrebno bi ji bilo pomagati pri domačih nalogah, utrjevanju snovi in predvsem pri italijanščini. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:30 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:45 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

05:00 Jutro na Radiu Koper
05:30 Prva jutranja kronika

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo