Številke
slice
Matej Praprotnik: Kdo bo ubil radio? Morda Uber.
Podkast Številke (80), 2. december 2016 ob 06:41 Glasba ima tudi v novinarskih prispevkih lahko magični učinek. Če je umeščena na pravo mesto, ti lahko dvigne dlake pokonci. Na podkastu Številke
10
Toliko je škandalov in koncev sveta, da se nas težko kaj dotakne
15
25. november 2016 ob 06:40 Številni ljudje si za svoj moto postavijo "iskanje resnice", a to je morda nemogoče početje, saj je univerzalna resnica težko dosegljiva. Na podkast Številke
Tomaž Ambrožič: Navijači cenijo iskrenost in pristnost
7
18. november 2016 ob 06:19 "Šport je včasih sam iskal denar, danes pa se lahko postavi in brez sramu pokaže svoje potenciale in vrednost, denar ga zdaj poišče sam," je prepričan Tomaž Ambrožič.
Lani športne znamke leta Prevc, Mazejeva in Maribor
39
17. november 2016 ob 08:11 Lani so bili za športne znamke leta razglašeni smučarski skakalec Peter Prevc, alpska smučarka Tina Maze in nogometaši Maribora. Kako bo letos?
Jerica Snoj: Past za skrbnike čistosti slovenskega jezika
29
4. november 2016 ob 06:25 Največ sinonimov v slovenskem jeziku imajo besede, ki se nanašajo na pojme v zvezi s poimenovanjem lastnosti. Beseda zelo ima tako več kot 200 sinonimov. Na podkastu Številke
Na knjižne police prihaja še eno temeljno jezikovno delo Pri inštitutu Frana Ramovša so izdali še eno izmed del, ki spada v ključni korpus posameznega jezika - Sinonimni slovar slovenskega jezika.
13
Prevc ob vrnitvi domov potrebuje le toplo besedo in položnico za telefon "Postal sem otroški zamrzovalnik. Ko pridem do otroka in ta vidi, kdo sem, malo zamrzne," o srečanjih z najmlajšimi navijači pripoveduje Peter Prevc.
23
Infografika: Sezona Petra Prevca za zgodovinske knjige O lanski dih jemajoči sezoni Petra Prevca smo v medijih izvedeli praktično vse, čas je, da v zgodovinski kontekst postavimo nekatere dogodke.
45
Janez Demšar: Umetna inteligenca je samo igra številk "Vsaka tehnologija je res uporabna takrat, ko je več ne opazimo. Tudi umetno inteligenco opazimo vedno manj," je prepričan Janez Demšar. Na podkastu Številke
43
(Tudi) film je kriv za strah pred umetno inteligenco Nemalo ljudi se boji, da bo v (bližnji ali daljni) prihodnosti umetna inteligenca presegla človeka in povzročila konec naše vrste.
19
Saša Novak: Včasih je treba pokazati zgled, ljudje potem sledijo Ovire so pogosto vzrok, da človek obupa in odneha, a nekaterim trma in kljubovanje pomagata ovire preseči in ustvariti velike stvari. Na podkastu Številke
5
Znanost na cesti že četrto leto uspešno popularizira znanost Finančna kriza, ki se je začela pred leti, je svoj odtis pustila na številnih ravneh, tudi v znanosti, kjer je prišlo do krčenja sredstev.
5
Darja Potočan: Večkrat se je treba znati vživeti v drugega " Maribor se prepogosto izgovarja, da je Ljubljana za vse kriva. Po drugi strani je pa res, da tisti, ki živijo le v Ljubljani, ne vidijo, kaj se dogaja drugje ," je prepričana Darja Potočan.
22
Matija Črešnar: Človek brez računalnika lahko hitro počepne "Če arheologijo delamo sami zase, ne delamo ničesar. Gradimo si svoj stolp, kjer lahko razglabljamo o DNA-ju in izotopih, a če bogastva dediščine ne predstavimo javnosti, nismo naredili ničesar," o ...
4
Arheologija je včasih prisegala le na izkopavanje, danes porast modernih metod Leta 1992 je bila sprejeta Malteška konvencija, ki v arheologiji spodbuja uporabo nedestruktivnih metod, ki ne posegajo v okolje.

Kazalo