Številke
slice
Vesoljske številke: od prvega delčka sekunde do astronavta
Poletni pregled, 6. del, 26. avgust 2016 ob 06:58 Vesolje je bilo tudi v drugi sezoni Številk pomemben gradnik prvega podkasta na RTV Slovenija, ki je ustvarjen neposredno za splet.
10
Znanstvene številke: od množičnega izumiranja do presaditve glave
4
12. avgust 2016 ob 06:44 Znanost pri dokazovanju svojih hipotez nujno potrebuje številke. V drugi sezoni podkasta Številke smo tako kar nekaj pozornosti posvetili znanosti. S prihodom poletja se je končala druga sezona
S številkami merimo, napovedujemo in se zabavamo
5. avgust 2016 ob 06:34 Podkast Številke v svojem imenu nosi besedo številke, zato je tudi v svoji drugi sezoni precej pozornosti namenil temu pojmu. Julija se je končala druga sezona podkasta Številke
O rojstvu spletne strani rtvslo.si in prihodnosti (tiskanih) medijev
8
29. julij 2016 ob 06:05 V podkastu Številke smo nekaj prostora odmerili tudi medijem in medijskim ustvarjalcem. Pred tedni se je končala druga sezona podkasta Številke
Kulturne številke o pravljicah, filmu in Mileni Zupančič
22. julij 2016 ob 06:39 Slovenski film, oskarji, glasba, književnost in seveda Prešernov dan so kulturne teme, ki so se ujele v drugo sezono podkasta Številke. Pred tedni se je končala druga sezona podkasta Številke
Športne številke tudi o najboljšem v skokih in tenisu Evropsko prvenstvo v košarki, (ameriški) nogomet, psihologija, filozofija in seveda Peter Prevc. To je le nekaj poudarkov (športnega) pregleda Številk.
11
Vabljeni k reševanju ankete o drugi sezoni Številk Prejšnji teden se je končala druga sezona podkasta Številke, v kateri smo gostili več kot 40 gostov. Po koncu sezone vas vljudno vabimo k izpolnjevanju ankete o oddaji.
Marko Filli strog pri številkah, sproščen, ko se šali na svoj račun Poletje prinaša konec sezon v produkciji številnih oddaj.
34
Številke: 41 epizod in dobrih 31 ur pogovorov Začetek poletja v številnih medijih prinaša konec različnih oddaj, na poletni oddih odhaja tudi podkast Številke. Konec tako prinaša lepo priložnost, da se potegne črta in analizira preteklo delo.
Loic Ravenel: Najboljši nogometaši so nesramno bogati Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta zunajserijska nogometaša, a njuni uspehi popolnoma zasenčijo podobo povprečnega nogometaša, ki še zdaleč ni tako bleščeča.
51
Infografika: Brazilija in Partizan največja izvoznika nogometašev Športna statistika je globoko zakoreninjena v nogometu. A številke lahko pripovedujejo veliko globlje zgodbe, kot je le število golov.
10
Marko Zajc: Tisočletni sen je konstrukt, ki je bil viden tudi drugje Nizka raven komunikacije v parlamentu, alkoholizem, izseljevanje, razširjenost medijev ... 19. in 21. stoletje sta si podobna bolj, kot si morda mislimo.
12
Anja Štefan o krutosti v pravljicah: Nobeno življenje ne gre brez preizkušenj Trije prašički, sedem palčkov, devet gora. Pravljični svet je tesno povezan s števili, ki imajo svojo vsebinsko vrednost. Ta teden smo na podkastu Številke
7
Nejc Mravlja med tihe favorite EP-ja uvršča Belgijo in Hrvaško Francija že tretjič gosti evropsko prvenstvo. Uspeh na domačih tleh bi znal za vsaj nekaj časa dati nogometu prednost pred hujšimi družbenimi problemi.
60
Evropsko prvenstvo v nogometu pod lupo številk Razširjeni format evropskega nogometnega prvenstva pozdravlja kar pet debitantov na finalnem tekmovanju. V Franciji se bo v petek začelo 15. evropsko prvenstvo v nogometu.
25

Kazalo