Številke
slice
Igor E. Bergant: Usoda človeštva se bo odločala v Afriki
Podkast Številke (86), 20. januar 2017 ob 06:43 Človeštvo ima korenine v Afriki, usoda naše vrste pa se bo na neki način odločala prav na tej celini, je prepričan Igor E. Bergant. Ta teden na podkastu Številke gostimo Igorja E. Berganta.
41
Od ena do deset: Igor E. Bergant
48
19. januar 2017 ob 07:13 Dolgo je s svojim bogatim znanjem in številnimi besednimi domislicami bogatil športni program TV Slovenija, že šesto leto pa uspešno deluje kot voditelj Odmevov. Igor E. Bergant.
Pretiravanje z nakupovanjem igrač je bolj v zadoščenje odraslim
37
13. januar 2017 ob 06:20 Ste bili pri nakupovanju igrač kdaj v zadregi? Kaj kupiti? Katere lastnosti je treba upoštevati pri nakupu? Kdaj je igrača dobra? Kdaj je slaba? Na podkastu Številke
Večina igrač je izdelanih na Kitajskem
19
12. januar 2017 ob 06:20 Leta 2010 je imel 10-letni Britanec v povprečju več kot 200 igrač. Koliko pa jih ima vaš otrok? Eden izmed sinonimov za mesec december bi bil lahko "dobri možje".
Shaun Murphy: Namestiti izida ni težko, a ne bi mogel pogledati sinu v oči
25
6. januar 2017 ob 06:57 Odnos do sodnikov in pravil se precej razlikuje od športa do športa.
Zgodba o snukerju: 22 krogel, dva igralca in en cilj Mnogi snuker razumejo kot gostilniško zabavo, a v resnici je profesionalni šport, ki zahteva preudarnost in natančnost na najvišji ravni. Ta teden na podkastu Številke predstavljamo snuker.
50
"Preštevanje" leta 2016: Peter Prevc poskrbel za vseh 30 najbolj gledanih dogodkov Ob koncu leta se radi spomnimo vseh odmevnih dogodkov, tako dobrih kot slabih.
4
Boštjan Napotnik: Bolj kot hrana je pomembno druženje Improvizacija je glavna začimba njegovega življenja, saj jo uporablja tako v kuhinji, oglaševanju, glasbi in igranju. Boštjan Napotnik Napo. V zadnji epizodi podkasta Številke
15
Največ hrane se zavrže v osrednji Sloveniji Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2015 v povprečju zavrgel 73 kilogramov hrane, kar v primerjavi z letom 2013 predstavlja rast za 14 odstotkov.
18
Bernard Ženko: Mars Express je že upravičil naložbo Navdušenje ljudi nad svojo službo niha od organizacije do organizacije. Po mnenju Bernarda Ženka izjemno zadovoljstvo vlada med zaposlenimi na Evropski vesoljski agenciji (Esa).
2
Pri osvajanju Marsa pomaga tudi slovensko znanje Vesolje je s številnimi zgodbami tudi v letu 2016 polnilo medije. Eno od teh so pisali tudi slovenski strokovnjaki na inštitutu Jožefa Stefana.
20
Darja Kapš: Vsakdo lahko postane vrhunski velemojster Rokovanje pred partijo šaha in po njej ima močno simbolično vrednost, saj ne glede na razplet obračuna pomeni, da sta šahista (spet) lahko prijatelja.
33
Najmlajši velemojster svoj naslov osvojil že pri 12 letih Šah obstaja že stoletja, v vseh obdobjih je imel poseben status, tako ga še danes opisujemo kot kraljevsko igro.
11
Matej Praprotnik: Kdo bo ubil radio? Morda Uber. Glasba ima tudi v novinarskih prispevkih lahko magični učinek. Če je umeščena na pravo mesto, ti lahko dvigne dlake pokonci. Na podkastu Številke
10
Toliko je škandalov in koncev sveta, da se nas težko kaj dotakne Številni ljudje si za svoj moto postavijo "iskanje resnice", a to je morda nemogoče početje, saj je univerzalna resnica težko dosegljiva. Na podkast Številke
15

Kazalo