Okolje
slice
Se bodo čebele po kriznem letu pobrale? V pomoč bo tudi premišljeno sajenje rastlin.
Lani pridelali le četrtino običajne letine medu, 1. marec 2015 ob 11:35 Čebelarji po katastrofalni lanski letini začenjajo priprave na novo, v panje bodo pogledali konec marca.
34
 • Z osico nad šiškarico
 • Pristojni bodo pregledali vrtino, o hidravličnem lomljenju še nič konkretnega
  16
  27. februar 2015 ob 19:28 Civilna iniciativa Ustavimo fracking v Petišovcih je ministrici za okolje predala zahtevo, naj za sporni postopek pridobivanja plina uvede moratorij.
  Postopek proti Sloveniji, ker cementarna Lafargea deluje brez dovoljenja
  12
  27. februar 2015 ob 14:24 Evropska komisija je proti Sloveniji znova sprožila postopek pred Sodiščem EU-ja, ker še ni izdala dovoljenja veliki cementarni, ki kljub temu obratuje in pomeni tveganje za zdravje.
  Cat Caffe: (ne ravno) mirna oaza v mačji družbi
  45
  27. februar 2015 ob 09:39 Če so stari Egipčani mislili, da mačke postavljajo na piedestal, ni bilo to še nič.
  Štorklja - ptica, ki dobro ve, kdaj je čas za selitev
  1
  27. februar 2015 ob 06:34 Bela štorklja je selivka, ki prezimuje v Afriki in v Indiji. Včasih pa se odloči, da bo zimo preživela tudi pri nas, kar je izjemno redek pojav.
  So na Petišovskem polju zakopavali strupene snovi? Policija preiskuje domnevno uhajanje plina na Petišovskem polju in tudi zakopavanje nevarnih snovi na tem območju, ki naj bi jih zakopali pred desetletjem.
  19
  Skalarka - ena najpogostejših rib v sladkovodnih akvarijih Skalarke slovijo kot ribe z izjemnim čutom za svoje potomstvo, ki pa je zaradi komercialne vzreje skozi generacije skoraj izginil.
  1
  Plastične vrečke v Kaliforniji še ne bodo preteklost Ko se je že zdelo, da bo Kalifornija orala ledino, so podporniki plastičnih vrečk dosegli zmago in bodo volivci v Kaliforniji novembra 2016 odločali o odpravi zakonske prepovedi plastičnih ...
  28
  Vrabec - ptica pevka, ki se prilagodi na vse razmere Vrabec je za kokošjo najbolj razširjena ptica na svetu. V Sloveniji živijo štiri vrste vrabcev.
  4
  Z ignoriranjem se pri vzgoji psa lahko stori več škode kot koristi "Včasih lahko z ignoriranjem povzročiš tudi najslabše," je o praksi številnih skrbnikov pri šolanju svojih psov poudarila Nataša Živko, kinološka inštruktorica iz KD-ja Tabor.
  1
  Pasji brezdomci - iz "azila smrti" v lepše, dostojno življenje V Sloveniji so zavetišča vsako leto polna živali, ki imajo za seboj žalostno zgodbo po bolj ali manj slabih izkušnjah z ljudmi. A veliko huje se godi živalim na Balkanu.
  24
  350 jeznih štajerskih kmetov grozi z gnojnico Na Hajdini pri Ptuju se je na protestnem shodu zbralo 350 kmetov zaradi pogojev vodovarstvenega območja. Minister napoveduje iskanje rešitev, a z "realnimi pričakovanji".
  219
  Sneženje povzročilo kaos na Bližnjem vzhodu Turčijo, Izrael, Libanon in Jordanijo je zajelo snežno neurje. Oblasti so prebivalcem svetovale, naj ostanejo doma. V Carigradu je zapadlo 70 centimetrov snega, kar je največ v zadnjih 28 letih.
  45
  Šaleški šepetalci konjem "Ti konji potrebujejo veliko več skrbi kot običajni, zdravi konji," je dejala Maja Gregorič z ranča Weter, kjer oskrbujejo konje s posebnimi potrebami.
  13
  Vzhod ZDA se spopada s hudim mrazom, Carigrad pa s snegom Vzhod Severne Amerike se v teh dneh spopada s hudim mrazom: temperature so občutno pod februarskim povprečjem, zato so številne šole zaprte, mraz pa povzroča težave tudi v prometu.
  16

  Svet živali
  link
  Populacija orjaških divjih pand na Kitajskem občutno narasla
  6
  1. marec 2015 ob 19:49 Orjaški divji panda velja za eno najbolj ogroženih živalskih vrst na svetu, prizadevanja kitajskih oblasti, da bi zaščitile to redko vrsto medveda, pa so se nazadnje obrestovala.
  Več novic ...
  Kazalo