Okolje
slice
Gozdovi, naše bogastvo. Ki ga ogroža vse - od vremena do ljudi.
Pomembna družbena vloga gozdov, 24. maj 2016 ob 15:43 Gozdovi so naše veliko naravno bogastvo, ki ga navsezadnje lahko tudi turistično tržimo. A zaradi vremenskih ujm in napada podlubnikov slovenskim gozdovom in življenju v njih žal ne kaže najbolje.
20
 • Lastniki niso veliko v gozdovih, pa tudi okužbe ne znajo prepoznati
 • Preventive ni, nujno je hitro ukrepati
 • Veter odkrival strehe in podiral drevesa
  11
  24. maj 2016 ob 08:00 Ponedeljkov močan veter in nevihte so največ težav povzročali na severovzhodu države, kjer je veter odkrival strešne kritine, na ceste je padlo več podrtih drevesnih debel.
  Schapendoes - zelo igriv in učljiv kodrast pes
  24. maj 2016 ob 06:57 Pes, ki je prvotno gnal črede ovac, v sodobnem času pa je predvsem družinski pes. To je schapendoes ali nizozemski ovčji koder.
  Veter v okolici Murske Sobote odkrival strehe. Na severovzhodu se pričakujejo močne padavine.
  5
  23. maj 2016 ob 21:35 Ponekod v severovzhodni Sloveniji bo do torka popoldne padlo več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter. Na območju pogostih poplav lahko vodotoki poplavljajo, mogoči pa so tudi zemeljski plazovi.
  Foto: Izplula največja križarka na svetu - impresivna, a izjemno onesnažuje
  94
  22. maj 2016 ob 19:42 Iz pristanišča v Southamptonu je na svojo krstno plovbo odplula Harmony of the Seas, 362 metrov dolga, 71 metrov visoka turistična ladja, ki lahko sprejme 6.780 potnikov.
  "Nimamo dovolj hrane za prihodnost, svet potrebuje čebele" V Račah pri Mariboru se je na 14. slovenskem čebelarskem prazniku zbralo približno 2.000 čebelarjev iz vse Slovenije in ljubiteljev te dejavnosti.
  10
  Indijci se 'dušijo' v vročini - namerili rekordnih 51 stopinj Celzija Največjo indijsko zvezno državo Radžastan, ki obsega velik del puščave Thar, je zajel vročinski val; v mestu Phalodi so namerili rekordnih 51 stopinj Celzija.
  21
  Šakal bo tudi v Sloveniji lovna žival Šakali so izjemno koristne živali za prebivalstvo, saj se večinoma prehranjujejo z mrhovino in poljskimi glodavci, je razkrila raziskava, ki sta jo skupaj izvedli biotehnična fakulteta in beograjska ...
  25
  Družinski dan s hišnimi ljubljenci za blagor in zdravje naših živali Biotehniški izobraževalni center Ljubljana v sredo, 18. maja 2016, med 14. in 18. uro na zelenici ob Šolski veterinarski ambulanti v Sloveniji, na Cesti v Mestni log 47 prireja Družinski dan s ...
  Strokovnjak za vedenjske motnje psov: Moramo biti vodniki, ne lastniki psa V Dekanih smo obiskali Saša Sandiča, ki se ukvarja s prevzgojo težavnih psov. Meni, da vsak pes potrebuje individualno obravnavo, ob tem pa je treba upoštevati tudi pasmo in značaj.
  2
  Japonsko stresel močan potres, opozoril pred cunamijem ni Vzhodno Japonsko in Tokio je stresel močan potres z močjo 5,6, a ob tem ni bilo razglašeno opozorilo pred cunamijem. Za zdaj poročila o žrtvah ali materialni škodi ni.
  Foto: Nekdanje ameriško oporišče danes smetišče Grenlandije ZDA so Bluie East Two, vojaško zračno oporišče na odročnem vzhodnem delu Grenlandije, postavile leta 1943, na vrhuncu druge svetovne vojne, da bi otok branile pred morebitno nemško invazijo.
  61
  Ponekod po Sloveniji meteorne vode zalile kleti Zaradi obilnega nevihtnega dežja so ponekod po državi meteorne vode zalile kleti. Po napovedih vremenoslovcev je nevihte mogoče pričakovati do večera, medtem ko se bo jutri zjasnilo.
  3
  Bachove cvetne esence se lahko uporabljajo pri zdravljenju vseh živali Kadar govorimo o zdravljenju živali, pogosto govorimo o zdravljenju telesnih stanj. Tokrat bomo spregovorili o nekoliko drugačnem zdravljenju. Govorimo o Bachovih cvetnih esencah.
  2
  V Sredozemlju ogroženih 93 odstotkov ribjih vrst Sredozemskemu ribolovu se napovedujejo slabi časi, saj je zaradi čezmernega ribolova ogroženih več kot 90 odstotkov ribjih vrst.
  22

  Kazalo