Okolje
slice
Nobelovci: nasprotovanje gensko spremenjeni hrani je zločin
Poziv vladam, naj ustavijo kampanje proti GSO-jem, 30. junij 2016 ob 10:39 Več kot 100 Nobelovih nagrajencev je v odprtem pismu pozvalo okoljsko gibanje Greenpeace, naj ustavi kampanjo proti gensko spremenjeni hrani, še posebej proti zlatemu rižu.
292
Foto: Bele štorklje gnezdijo tudi na Notranjskem
10
29. junij 2016 ob 12:30 Ornitologi iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) so v zadnjem času opazili širjenje gnezditvenega območja bele štorklje s severovzhoda proti zahodu Slovenije.
"V ozadju afere so interesi skupin, ki prodajajo zdravila čebelarjem"
21
28. junij 2016 ob 08:58 Če so čebelarji lahko nekoč varozo zatirali z organskimi kislinami, ki so bile na voljo v vsaki kmetijski trgovini, zakaj je treba zdaj plačevati desetkrat več zanje, le pod drugačnim imenom, se ...
Foto: Na Prevaljah za milijon evrov škode, brez vlakov po dravski dolini
18
28. junij 2016 ob 15:37 Na Koroškem se nadaljuje čiščenje po neurjih, ki so v ponedeljek povzročila številne plazove.
Toča v Brkinih poškodovala strehe, na Koroškem poplave
28
27. junij 2016 ob 21:41 Popoldne je toča klestila po Brkinih, najhuje je bilo na Preložah in Ostrožnem Brdu, kjer so padala za oreh velika zrna.
Dravinja poplavlja na območju vsakoletnih poplav Po podatkih agencije za okolje se Dravinja v srednjem in spodnjem toku razliva na območju vsakoletnih poplav. Danes popoldne pa bo še nekoliko porasla.
14
Mogoči neurja in nalivi, v ponedeljek bo hladneje Danes popoldne in zvečer bodo lokalno mogoča neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in točo.
1
Začelo se je poletje, do nedelje bo sončno in vroče Danes, 34 minut čez polnoč po srednjeevropskem poletnem času, je nastopil Sončev obrat ali poletni solsticij, kar velja za začetek astronomskega poletja.
29
Industrija pijač nas še ne bo izsušila, nevarnosti so drugje Kljub pomislekom o prehajanju vodnih virov pod koncesionarsko upravljanje zasebnikov ti načrpajo manj kot dva odstotka vse načrpane podzemne vode. Večino načrpajo javni vodovodi.
55
Oranžni alarm zaradi dežja, do konca tedna 30 stopinj Agencija RS za okolje (Arso) je za vzhodno polovico Slovenije za ponedeljek razglasila oranžno stopnjo vremenske ogroženosti. V drugi polovici noči vremenoslovci pričakujejo močne krajevne nalive.
37
Čebelarji med spopadanjem s slabo letino vabijo na ogled čebeljih družin Čebelarska zveza Slovenije ob svetovnem dnevu čebel organizira dan odprtih vrat v več kot 150 čebelarskih društvih.
9
Tačke pomagačke - vsi bi se družili z njimi Tačke pomagačke je ime društva prostovoljcev in terapevtskih psov, katerega cilj je pomagati pri rehabilitaciji in izboljšanju počutja otrok, mladostnikov, starostnikov in ljudi s posebnimi potrebami.
1
Nevladniki na ustavno sodišče: Uredba za gradnjo elektrarn na Muri naj se razveljavi Več kot 40 nevladnih organizacij je ustavnemu sodišču poslalo zahtevo, naj razveljavi uredbo o koncesiji za gradnjo hidroelektrarn na reki Muri.
31
Ponoči na zahodu Slovenije v 12 urah padlo tudi 70 litrov dežja na kvadratni meter Zaradi obilice dežja, ki je v zgodnjih jutranjih in dopoldanskih urah padel v Vipavski dolini, je narasla reka Vipava začela poplavljati na območju pogostih poplav.
9
Za jugozahodno Slovenijo je razglašen oranžni alarm Padavine, deloma nevihte, bodo od zahoda zajele večji del Slovenije. Najmočnejši nalivi bodo v jugozahodni Sloveniji, za katero je razglašen oranžni alarm.
14

Živalski otok
link
Foto: Bele štorklje gnezdijo tudi na Notranjskem
10
29. junij 2016 ob 12:30 Ornitologi iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) so v zadnjem času opazili širjenje gnezditvenega območja bele štorklje s severovzhoda proti zahodu Slovenije.
Več novic ...
Kazalo