Okolje
slice
Energetski preobrat
Globus ob 17.55 na TVS 1, 2. september 2014 ob 14:33 Zaradi grozečih podnebnih sprememb je Evropska unija že pred leti med svoje okoljske cilje zapisala, da želi do leta 2020 za 20 odstotkov zmanjšati emisije toplogrednih plinov.
18
Lafarge Cement znova ostal brez okoljevarstvenega dovoljenja
4
2. september 2014 ob 14:29 Upravno sodišče je zaradi hudih postopkovnih kršitev razveljavilo okoljevarstveno dovoljenje, ki ga je Agencija za okolje v začetku leta izdala Lafarge Cementu.
Reka Mura prestopila bregove, znotraj nasipov bo poplavljala do četrtka
18
1. september 2014 ob 16:02 Reka Mura je začela poplavljati znotraj protipoplavnih nasipov. Tako bo do četrtka, napovedujejo na agenciji za okolje.
Prihaja hladna fronta in z njo močni nalivi ter veter
28
31. avgust 2014 ob 17:31 V noči na ponedeljek bo naše kraje prešla hladna fronta, s seboj pa bo prinesla mogoča neurja in močne nalive, zaradi česar je Arso že izdal oranžni alarm.
Le še oranžni alarm zaradi ognjenika Bardarbunga
7
31. avgust 2014 ob 18:06 Islandske oblasti so preklicale najvišji, rdeči alarm za letalski promet zaradi novega izbruha ognjenika Bardarbunga. Zdaj velja oranžni alarm.
Na vrtičkih pridelamo kar polovico zelenjave Po statističnih podatkih v Sloveniji polovico zaužite zelenjave pridelamo na lastnem vrtu. Raziskave kažejo tudi na pregnojenost večine vrtičkov.
20
Zambija izbrala dobiček pred zaščito živali - zelena luč lovu na safariju Zambija je delno preklicala prepoved lova na safariju, saj je ugotovila, da je posel preprosto preveč dobičkonosen. Prepoved so zaradi pomanjkanja velikih mačk uvedli januarja lani.
76
Na Islandiji po preplahu zaradi bruhanja vulkana znižali stopnjo alarma Islandske oblasti so znova odprle zračni prostor nad ognjenikom Bardarbunga.
19
Razbili združbo največjih uničevalcev amazonskega gozda Brazilska policija je razbila kriminalno združbo oziroma največjo uničevalko amazonskega deževnega gozda. S sekanjem dreves in nezakonito prodajo je zaslužila 220 milijonov dolarjev.
8
Vlada našla denar za čebelarje, gozdarje, Posočje in Polhov Gradec Vlada je prerazporedila okoli 1,6 milijona evrov znotraj proračuna ministrstva za kmetijstvo in okolje, s čimer je zagotovila dodaten denar za gozdarje in čebelarje, za popotresno obnovo v Posočju ...
3
Po krajevnih neurjih končno sonce: v petek 25, na Primorskem 28 stopinj Krajevna neurja so v zadnji noči nekaj težav povzročila predvsem na Gorenjskem in v Ljubljani. Vremenoslovci za četrtek in prihodnje dni napovedujejo izboljšanje vremena.
6
Zaradi močnih nalivov gasilci črpali vodo iz številnih hiš Močno deževje, ki je zajelo osrednjo Slovenijo, je povzročilo nemalo dela gasilcem, ki so črpali vodo iz kleti na Škofjeloškem in v Kranju.
5
Izliv gnojnice iz bioplinarne, poginilo bi lahko na tisoče rib V Radmožancih pri Lendavi se je iz tamkajšnje bioplinarne izlila večja količina gnojnice. Rib iči se bojijo, da bo prišlo do onesnaženja in pogina rib v reki Ledavi.
17
Sloveniji po žledolomu 18,4 milijona evrov iz solidarnostnega sklada EU-ja Slovenija bo zaradi žledoloma iz sklada EU-ja lahko dobila do 18,4 milijona evrov, so sporočili iz Bruslja. Celotno škodo je slovenska vlada ocenila na 429,4 milijona.
9
Multinacionalke ogrožajo družinske kmetije Družinsko kmetovanje je temeljna oblika kmetovanja in tudi EU je spoznal, da je najboljši nosilec te dejavnosti, ki močno upošteva okoljski vidik, je pa tudi ranljivo zaradi pritiska multinacionalk.
29

Svet živali
Kazalo