Okolje
slice
Raziskava: zaradi onesnaženega zraka vsako leto umre 5,5 milijona ljudi
Omejitve izpustov niso dovolj, 13. februar 2016 ob 11:38 Po novi raziskavi vsako leto po vsem svetu zaradi onesnaženega zraka prezgodaj umre več kot 5,5 milijona ljudi. Večina ljudi zaradi tega umre na Kitajskem in v Indiji, napovedi pa niso dobre.
16
Dimnikarske koncesije: podaljševanje brez razpisa in novi odpustki za lumparije
52
13. februar 2016 ob 08:06 Ministrstvo za okolje in prostor je, potem ko je požrlo svojo obljubo o ukinitvi dimnikarskih koncesij, objavilo imena podjetij, ki lahko nadaljujejo izvajanje dimnikarskih storitev na koncesijskih ...
Več manjših nesreč in podrtih dreves zaradi težkega južnega snega
9
13. februar 2016 ob 13:29 Ponoči je sneg pobelil marsikateri slovenski kraj. Padavine pa so do dopoldneva povsod ponehale in se je zjasnilo.
Objavljen seznam prvih 10 grešnih čebelarjev
63
12. februar 2016 ob 21:15 Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je objavila prvi seznam čebelarjev, pri katerih je bilo pravnomočno ugotovljeno, da so uporabljali neregistriran pripravek za zdravljenje ...
ZL hoče nujno sejo odbora zaradi umazanega zraka
37
12. februar 2016 ob 17:06 Onesnaženost zraka s trdimi delci PM je postala tako izrazita, da bodo v ZL-ju zahtevali sklic nujne seje odbora DZ-ja za okolje.
Posvojite žival: Pikica, mlada po srcu, išče aktivne skrbnike Kljub svoji starosti (približno 8 let) se Pikica, srednje velika psička, zelo rada igra z žogo in jo z veseljem prinese.
Snežni začetek šolskih počitnic, ponekod lahko zapade tudi do 20 cm snega Osrednjo Slovenijo je zjutraj zajela prva snežna pošiljka, ki bo po predvidevanju meteorologov do popoldneva nasula do 10 centimetrov snega.
18
Zaradi povišanega morja je zatulila sirena v Piranu V nekaterih delih Slovenije močan dež in veter povzročata težave. Ponoči in zjutraj je veter podrl nekaj dreves, v Piranu pa so sprožili alarm zaradi povišanega plimovanja morja.
4
Inštitut za javno zdravje: Tudi podrobnejša analiza medu ne kaže tveganj Inštitut za javno zdravje je izvedel podrobno analizo slovenskega medu. Kakor decembra lani je tudi tokrat ugotovil, da ostanki amitraza ne predstavljajo tveganja za zdravje.
39
Občina Ig pripravlja projekte za protipoplavne nasipe Potem ko so občino Ig jeseni leta 2014 prizadele poplave, se je nekaj malega pri poplavni varnosti premaknilo, a daleč od tega, da bi bili varni. Še slabše kaže pri obvoznici Škofljica-Lavrica.
7
Dve leti po žledolomu sanirana polovica poškodovanega gozda V dveh letih, odkar je Slovenijo prizadel žledolom, so posekali skoraj polovico poškodovanega drevja, sanacija po podatkih Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) poteka po načrtih.
12
Arso: V noči na nedeljo bo pihal močan veter V noči na nedeljo bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo ponekod v severovzhodni Sloveniji v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro, opozarja Arso. Oslabel bo v dopoldanskih urah.
4
Smrtonosne bolezni med čebelami širi človek Številne okužbe, ki skupaj desetkajo čebelje družine, se po svetu ne širijo po naravni poti, kaže sveža raziskava. Varojo in različne viruse s prevozi in trgovanjem širi človek sam.
33
Cilj štetja je ugotoviti število vseh vrst vodnih ptic V zimskem obdobju se pri nas na vodnih površinah zadržuje večje število ptic. To je idealno obdobje, ko jih lahko opazujemo in tudi preštejemo.
Do srede toplo, v noči na četrtek pa sneg Do srede se bo nadaljevalo za ta čas zelo toplo vreme, v noči na četrtek pa bo snežilo v večjem delu države. Padavine bodo do jutra sicer ponehale.
23

Kazalo