Okolje
slice
Sonce je vir življenja na Zemlji, pa tudi alternativni vir energije
Ob svetovnem dnevu sonca, 28. maj 2015 ob 14:08 Poletja so bila v zadnjih treh letih precej različno sončna – lani so tako na merilnih postajah zaznali precej manjšo osončenost kot v predhodnih letih.
1
V Indiji 48 stopinj Celzija, umrlo že več kot 1.150 ljudi
28
27. maj 2015 ob 12:24 Indijo je zajel vročinski val, temperature so se približale 50 stopinjam Celzija. Zaradi neznosne vročine je v zadnjih dneh umrlo že več kot 1.150 ljudi.
Ob dnevu evropskih parkov srečanje predsednikov na tromeji
7
26. maj 2015 ob 17:45 Predsedniki Slovenije, Madžarske in Avstrije so na tromeji počastili dan evropskih parkov, ob tem pa opozorili na priložnost za sodelovanje tridržavnega parka, ljudi v njem in držav.
Zelena luč za uporabo industrijske konoplje za prehrano
27
25. maj 2015 ob 18:20 Ministrstvo za kmetijstvo je objavilo pravilnik, ki dovoljuje uporabo industrijske konoplje za pridelavo hrane.
Pretoki rek še vedno visoki, a se vode počasi umirjajo
24. maj 2015 ob 16:15 Pretoki rek na jugovzhodu in severovzhodu države so po močnih nalivih še vedno visoki, a se počasi umirjajo. Zaradi poplavljenih cestišč je zaprtih nekaj cest, sprožilo se je tudi nekaj plazov.
Reka Sotla v spodnjem toku še narašča Večina zaradi m očnega deževja naraslih rek na jugovzhodu in severovzhodu države je začela upadati, reka Sotla pa v spodnjem toku še narašča in v prihodnjih urah lahko njen pretok za krajši čas ...
9
Poleg obilnega deževja možnost poplav in nevarnost proženja zemeljskih plazov Ob napovedanih močnejših nalivih v noči na soboto meteorologi opozarjajo na možnost hitrega porasta manjših vodotokov in hudournikov v južni in vzhodni Sloveniji.
2
V Trzinu rastejo žerjavčki in lepi čeveljci Slovenija ima kljub svoji majhnosti še sorazmerno dobro ohranjeno naravo in zelo pestro izbiro naravnih okolij.
8
Dramatično izginjanje ledu na Antarktiki Antarktika je priča dramatičnemu izginjanju ledenikov, za kar je najverjetneje kriva topla voda, ki zaradi spremembe v jakosti vetra v zadnjih desetletjih prihaja iz globin morja.
47
Srečen konec zgodbe o človeški krutosti: Pasji najdenček Lucky našel nov dom 15. januarja so policisti v Lenartu našli nesrečnega psa: okoli vratu je imel zavezano vrv, ki je bila zategnj ena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja.
6
Nič bat'! To je smokulja, ne gad! Kače so tiste vrste živali, ki se jih ljudje običajno najbolj bojimo. Tudi smokulj, ki pa jih številni zamenjujejo za gade in jih posledično tudi neupravičeno pobijajo.
2
Ljubljenčki, nas povabite na svojo zabavo? Psički, muce, hrčki, zajčki, kače in drugi živalski prijatelji imajo odslej najprej svojo zabavo. Imenuje se Družinski dan s hišnimi ljubljenci.
Na vzhodu in jugu Slovenije v noči na soboto hudi nalivi Deževno vreme, ki je zajelo vso Slovenijo, naj bi se nadaljevalo vse do prihodnjega tedna. Padavine bodo popoldne oslabele, vendar se bo v petek dež od jugovzhoda znova razširil nad vso Slovenijo.
9
Koper dobil zbiralnik za e-odpadke Koper je dobil dva zbiralnika za zbiranje manjših e-odpadkov in odpadnih baterij. Gre za pilotni projekt.
4
Čebelarski praznik: 9 milijard slovenskih čebel nabira od jutra do mraka "Red in disciplina, ki vladata v čebelji družini, je pogoj tudi za našo družbo. Čebele to dobro poznajo, in v kolikor se bomo zgledovali po življenju čebel, bo v Sloveniji lepo," je ob čebelarskem ...
36

Živalski otok
link
Foto: Mala slonica, nova ljubljenka belgijskega živalskega vrta
3
26. maj 2015 ob 09:11 V živalskem in botaničnem parku Pairi Daiza v belgijskem mestu Brugelette so se pred dnevi razveselili skotitve slonjega mladiča, pri komaj petih dneh pa se je malčica že predstavila svetu.
Več novic ...
Kazalo