Okolje
slice
Italija načrtuje nov plinski terminal v bližini Devina
Plinski terminal še vedno buri duhove, 20. avgust 2014 ob 07:31 Zgodba s plinskim terminalom v Tržaškem zalivu naj bi bila končana, a če ga Italija ne bo gradila v Žavljah, ga bo morda v bližini Devina, samo dva kilometra od slovenske meje.
12
Država ne vzdržuje vodotokov, potopljeni pridelek pa gnije
27
18. avgust 2014 ob 19:48 Neočiščeni melioracijski jarki in vodotoki so v Prekmurju po zadnjem deževju povzročili veliko škode kmetovalcem. Ne le, da je voda ogrožala hiše, ponekod je pobrala ves pridelek.
Slovenska medvedka Danica razdvaja Italijane: eni za odstrel, drugi za rešitev
5
20. avgust 2014 ob 21:13 "Niso živali tiste, ki motijo ali nadlegujejo človeka, temveč obratno," so besede, s katerimi je legendarni avstrijski alpinist Reinhold Messner stopil v bran slovenski medvedki Danici, ki jo po ...
Brazilija napreduje v skrbi za deževne gozdove, Indonezija ne
14
18. avgust 2014 ob 13:20 Brazilija je napredovala v prizadevanjih za ohranjanje amazonskega deževnega gozda, na drugem koncu svetu pa se utegnejo indonezijski načrti glede tega spremeniti s prihodom nove vlade.
Ob nalivih lahko vodotoki in hudourniki še vedno naraščajo
5
15. avgust 2014 ob 12:43 Pretoki rek v Alpah in na vzhodu države so veliki, drugje srednji, povsod pa že upadajo. Toda ob močnejših nalivih in nevihtah lahko zvečer narastejo manjši vodotoki in hudourniki, opozarja Arso.
Foto: Meteorne vode zalivale kleti, povečana nevarnost plazov Nalivi in neurja, ki so Slovenijo zajeli v sredo zvečer, danes pa so se nadaljevali, so povzročili kar nekaj težav, predvsem poplave meteornih vod in nekaj zdrsov zemlje.
21
Srbi in Makedonci zaradi vročine dihajo "na škrge" Medtem ko je vreme v Sloveniji bolj jesensko kot poletno, v Srbiji in Makedoniji preživljajo prave tropske dni s temperaturami do 40 stopinj Celzija. V Italiji se borijo s požari.
6
Levček pripeljal čuvaje do materinega trupla Čuvaji v indijskem narodnem parku Gir so doživeli nevsakdanjo izkušnjo. Levji mladič, ki so mu sledili, jih je vodil do materinega trupla.
9
Močni nalivi že povzročajo nevšečnosti Močnejša neurja z obilico dežja so danes zvečer zajela večji del Slovenije. Ponekod že poročajo o težavah zaradi zalitih kleti in vetroloma.
41
Podrto drevje gnije v gozdovih Pol leta po žledolomu, ki je podrl 9 milijonov kubičnih metrov drevja v slovenskih gozdovih, leži v gozdovih še okoli 80 odstotkov podrtih dreves, predvsem listavcev, saj je bilo glede na zakonodajo ...
59
Nosoroge bodo množično selili pred divjimi lovci Južnoafriške oblasti bodo iz znamenitega narodnega parka Kruger v varna zatočišča preselile okoli 500 nosorogov zaradi neustavljivega vala divjih lovcev.
11
V Piranskem zalivu opazili sluz Morski biologi so opazili sluzaste agregate ali zavese, kot jim pravijo. Te so se pojavljale že v preteklih letih, v večjem obsegu pa nazadnje pred desetimi leti.
11
Neurje poškodovalo veliko cest, sanacija bo dolgotrajna Neurje je v preteklih dneh povzročilo precej škode na Koroškem in na območju občine Dobrova - Polhov Gradec. Celovita sanacija cest in sproženih plazov bo trajala več mesecev.
6
Foto: Neurje močno poškodovalo ceste, poplavilo nekaj hiš Severovzhod Slovenije sta v soboto zvečer močno prizadeli neurji. Voda je zalila nekaj kleti, veter je ruval drevesa in odkrival ostrešja.
3
Kanada si želi dokazati, da arktično morsko dno pripada njej Kanada je na Arktiko poslala dva ledolomilca, ki naj bi pridobila potrebne podatke, ki bi podprli njene trditve, da morsko dno v okolici severnega pola spada h kanadskemu ozemlju.
34

Svet živali
link
Slovenska medvedka Danica razdvaja Italijane: eni za odstrel, drugi za rešitev
5
20. avgust 2014 ob 21:13 "Niso živali tiste, ki motijo ali nadlegujejo človeka, temveč obratno," so besede, s katerimi je legendarni avstrijski alpinist Reinhold Messner stopil v bran slovenski medvedki Danici, ki jo po ...
Več novic ...
Kazalo