Okolje
slice
Oranžni alarm: močan severnik bo s seboj prinesel močne nalive
Manjše reke in hudourniki lahko hitro narasejo, 21. oktober 2014 ob 17:05 Ponoči bo državo prešla hladna fronta, ki bo prinesla močne nalive, pihal bo močan severni veter, ob morju tramontana, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da lahko manjše reke in hudourniki hitro ...
15
Oktobra letos temperature okoli štiri stopinje višje od običajnih
21
20. oktober 2014 ob 17:08 Povprečne temperature v prvi polovici oktobra so bile okoli od tri do štiri stopinje višje, kot je običajno za ta letni čas.
Le še 11 odstotkov alpskih rek nismo uničili
11
20. oktober 2014 ob 19:21 Nova študija Svetovnega sklada za naravo kaže, da le še desetina rek zagotavlja pitno vodo, hrano, rekreacijo in naravno zaščito pred poplavami. "V Alpah je ostalo le še 11 odstotkov naravnih ...
"Ni res, da se psov iz pasjih bojev ne da prevzgojiti"
44
19. oktober 2014 ob 10:16 "Ves čas je bila zaprta v kleti, dneve je preživljala v temi. Manjkala ji je ta zgodnja socializacija, ki je za mladiče zelo pomembna," je dejala Alja, ki je posvojila psičko, vzrejeno za pasje boje.
Svetovni dan hrane: Spremenimo odnos do hrane in zmanjšajmo zavržke
26
16. oktober 2014 ob 10:11 Medtem ko je po neuradnih podatkih Svetovne organizacije za hrano in kmetijstvo po svetu lačnih že več kot 805 milijonov ljudi, pa se v razvitih državah spopadamo z vprašanjem zavržene hrane.
Kolpa bo nocoj poplavljala Po podatkih Arsa je Kolpa v zgornjem toku že presegla opozorilni pretok in še narašča, opozorilni pretok na Kolpi pa bo presežen tudi v spodnjem toku. Kolpa bo po podatkih agencije za okolje (Arso) ...
33
Deževna bilanca poletja: v 93 dneh nas je zmočilo vsaj 40-krat Občutek, da je bilo v letošnjem poletju veliko deževnih dni, nas ni varal, kaže poročilo, ki ga je pripravila Agencija RS za okolje (Arso).
31
Ciklon Hudhud pustoši na vzhodni obali Indije Zaradi pustošenja močnega ciklona Hudhud po vzhodni obali Indije, ki potuje s hitrostjo do 200 kilometrov na uro, je moralo svoje domove zapustiti 400.000 ljudi. Poročajo o treh smrtnih žrtvah.
4
Pasje borbe: Nevarnih psov ni. Nevarni so ljudje, ki pse naredijo takšne! "Mi se gremo neko Evropo, ni pa države, ki ima slabšo zakonodajo od nas," so glede varstva in zaščite živali v Sloveniji kritični v skupini Ustavimo pasje borbe.
317
Japonski preti nova nevarnost - tajfun Vongfong Po tajfunu Phanfone, v katerem je umrlo šest ljudi, se Japonski približuje drugi tajfun v tednu dni. Vongfong je dosegel območje južnega otočja Okinava, kjer je pustil razdejanje.
6
359 kilogramov komunalnih odpadkov na vsakega Slovenca V letu 2013 je prebivalec Slovenije v povprečju proizvedel 359 kilogramov komunalnih odpadkov. Količina se le malo zmanjšuje, se pa povečuje ločeno zbiranje odpadkov.
16
Lafarge Cement še vedno uporablja močno onesnažujoč petrolkoks Inšpekcijski nadzor v Lafargeu Cementu je ugotovil, da cementarna kot energent pri obratovanju uporablja petrolkoks, ki zelo onesnažuje okolje.
21
Evro za sadiko - drobiž za vse, kar nam drevo ponuja Večina v žledolomu poškodovanih gozdov se bo obnovila sama, del pa jih bo treba znova zasaditi.
19
Tajfun Phanfone na Japonskem odnesel dve življenji Japonsko je dosegel močan tajfun Phanfone, ki je zahteval dve smrtni žrtvi, pet ljudi pogrešajo. Oblasti so odredile evakuacijo za 50.000 prebivalcev.
1
Foto: Preživite konec tedna v družbi konj Društvo za zaščito konj Velenje že petič zapored na široko odpira vrata. Ta konec tedna, danes in še jutri, vas pričakujejo v Orovi vasi pri Polzeli. Tako danes kot jutri je dogajanje res pestro.
3

Svet živali
link
"Ni res, da se psov iz pasjih bojev ne da prevzgojiti"
44
19. oktober 2014 ob 10:16 "Ves čas je bila zaprta v kleti, dneve je preživljala v temi. Manjkala ji je ta zgodnja socializacija, ki je za mladiče zelo pomembna," je dejala Alja, ki je posvojila psičko, vzrejeno za pasje boje.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo