Aktualno
link
V noči na nedeljo bo Slovenijo prešla hladna fronta, ki bo ozračje ohladila za okoli 10 °C. Možne so močne lokalne nevihte, zlasti na zahodu države.
Vreme in podnebje
link
Veter je odkrivala strehe, toča pa je poškodovala tudi številne avtomobile
75
7. avgust 2017 ob 11:13 Nedeljska neurja s silovitim vetrom in točo so na Idrijskem, Ilirskobistriškem in Logaškem povzročila precejšnjo škodo na objektih in avtomobilih.
Več novic ...
Voda
link
Slavne normandijske plaže prekrile "gnusne" zelene alge
6
17. avgust 2017 ob 19:37 Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.
Več novic ...
Svet živali
link
V Španiji kopalci do smrti izmučili mladiča delfina
16
16. avgust 2017 ob 21:03 Španske ljubitelje živali je te dni razburila novica, da je na eni od plaž na jugovzhodu države pretekli konec tedna poginil mladič delfina, ki je pomotoma zašel do obale, kjer so se z njim do ...
Več novic ...
Kmetijstvo
link
Posledice suše bodo presegle prag za razglasitev naravne nesreče
18
17. avgust 2017 ob 17:21 Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tanja Strniša je ob ogledu posledic suše v občinah Semič in Črnomelj poudarila, da bo letošnja suša gotovo presegla prag za razglasitev naravne nesreče.
Več novic ...
Onesnaževanje
link
Prva faza sanacije Tojnice zaključena. Sledijo nove analize.
5
17. avgust 2017 ob 17:57 Prva faza sanacije potoka Tojnica po požaru v družbi Kemis se je že zaključila. Strokovnjaki nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano bodo zdaj vzorčili mulj iz potoka.
Več novic ...
Narava
link
Uničevalski pohod podlubnikov v smrekovih gozdovih se nadaljuje
22
17. avgust 2017 ob 16:27 Lubadar v letošnjem letu nadaljuje uničevalni pohod v smrekovih gozdovih. Letos se je rekordno razširil na območju Bleda in zaradi njega se spreminja podoba nad Bohinjskim jezerom.
Več novic ...
Vreme
Kazalo