Aktualno
link
Uprava za varno hrano opozarja vinogradnike na obvezno zatiranje ameriškega škržatka v vinogradih. Gre za prenašalca zlate trsne rumenice, ene najnevarnejših bolezni trte.
Vreme in podnebje
link
Nedeljsko neurje največ škode povzročilo na območju Kanala
2
26. junij 2017 ob 11:55 Nedeljsko neurje je največ težav povzročilo na območju severne Primorske ter Selške in Poljanske doline, kjer danes pospešeno odpravljajo posledice. Samo v Kanalu je škode za 100 tisoč evrov.
Več novic ...
Voda
link
Odlična kakovost slovenskega morja, druge vode vsaj 'zadovoljivo'
21
26. maj 2017 ob 14:43 Arsovo poročilo pred poletno sezono o kakovosti kopalnih voda za leto 2016 ocenjuje prav vse lokacije ob slovenski obali z odlično oceno, celinske vode pa so se odrezale nekoliko slabše.
Več novic ...
Svet živali
link
V New Yorku umetniška razstava za pse - dogumenta
2
16. junij 2017 ob 08:56 Medtem ko se v Kasslu trenutno vse vrti okoli umetniške razstave documenta , v New Yorku načrtujejo nekaj podobnega, z zelo podobnim imenom – vendar za ... pse.
Več novic ...
Kmetijstvo
link
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji
6
22. junij 2017 ob 16:52 Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
Več novic ...
Onesnaževanje
link
Okoljske organizacije pozivajo vlado k vzpostavitvi nadzora nad onesnaževalci
6
21. junij 2017 ob 12:51 Predstavniki 66 okoljskih nevladnih organizacij in civilnih iniciativ so na vlado naslovili poziv k vzpostavitvi dialoga na področju okolja in učinkovitejšega nadzora na področju onesnaževanja.
Več novic ...
Narava
link
Rezultati meritev: Tojnica onesnažena z najmanj osmimi pesticidi
69
23. maj 2017 ob 21:29 Dober teden dni po požaru v Kemisu je agencija za okolje objavila rezultate analiz vzorcev: bližnji potok Tojnica je izjemno onesnažen s pesticidi.
Več novic ...
Kazalo