Okolje
slice
V zimskem času je za žival potrebna posebna skrb
Nasveti dr. Natalije Hercog Gerbec, 25. januar 2015 ob 10:06 Zimski čas za živali, predvsem pse, skriva kar nekaj pasti, na katere je treba biti pozoren. Preberite nekaj nasvetov, s katerimi lahko znatno pripomorete k boljšemu počutju svojega psa.
7
Meteorna voda zalivala hiše, reke in potoki prestopili bregove
1
24. januar 2015 ob 09:45 V petek popoldne in zvečer so meteorne vode ogrožale več objektov v občinah Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Rogatec in Majšperk. Bregove je prestopilo več manjših rek.
Najbolj poseljeno območje v Braziliji je v primežu hude suše
25
24. januar 2015 ob 10:44 Tri najbolj poseljene zvezne države v Braziliji se spopadajo z največjo sušo v zadnjih 80 letih. Stanje je po besedah brazilske ministrice Izabelle Teixeire zelo skrb vzbujajoče.
V Slovenj Gradcu znova licitiranje vrednejšega lesa
9
22. januar 2015 ob 15:11 Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije organizirata deveto licitacijo vrednejšega lesa v Sloveniji.
Popisovanje ptic je "najbolj organiziran popis v Sloveniji"
5
19. januar 2015 ob 07:11 Ste vedeli, da vsak tretji konec tedna v januarju v Sloveniji poteka letno štetje vodnih ptic? Gre za sistematičen popis, ki ga na sončni strani Alp izvajajo že od leta 1997.
Policisti v Lenartu psa rešili pred gotovo smrtjo Policisti policijske postaje Lenart so v četrtek zjutraj med opravljanjem vsakodnevnih nalog ob cesti opazili ležečega psa, ki je bil žrtev krutega ravnanja človeka.
75
GZS: Država naj zagotovi evropsko primerljive pogoje Nove okoljske dajatve kljub nekaterim omilitvam še vedno preveč obremenjujejo energetsko intenzivno industrijo in jo silijo, da se seli iz države, ugotavljajo na GZS-ju.
17
Članice EU-ja bodo lahko prepovedale pridelavo GSO na svojem ozemlju Evropski parlament je potrdil nova pravila za gensko spremenjene organizme (GSO), ki članicam Unije omogočajo omejitev ali prepoved pridelave gensko spremenjenih poljščin na svojem ozemlju.
84
Varuhinja Nussdorferjeva: Inšpektorji morajo delati hitreje Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je obiskala okoljsko ministrico Ireno Majcen in ji predstavila najbolj pereče okoljske probleme, s katerimi se srečujejo njeni uradniki.
9
Vzhodno Slovenijo bo prepihal močan veter Arso opozarja na močan veter, ki bo v torek popoldne in v prvi polovici noči na sredo pihal v višjih legah vzhodne Slovenije. Sunki jugozahodnega vetra bodo presegli hitrost 70 km/h.
6
Veter z 221 km/h podrl rekord na Kredarici "Absolutni rekord v hitrosti vetra na Kredarici: med 3. in 4. uro je bil izmerjen sunek severozahodnika 221 km/h," je prek Twitterja sporočila agencija za okolje.
7
Veverice doma v gozdovih, a obožujejo tudi mestne parke Ste vedeli, da pri nas obstaja le ena vrsta veveric in da je pri ljudeh med najbolj priljubljenimi divjimi živalmi? Veverice so doma po vsem svetu, čeprav jih v Avstraliji prvotno ni bilo.
5
V Nemčiji pričakujejo veter z močjo orkana, več ranjenih Nad Škotsko se je razbesnelo hudo neurje, kjer je veter dosegel 180 kilometrov na uro. Brez elektrike je ostalo 70.000 gospodinjstev, šole so zaprte. Ujma je zajela tudi Nemčijo.
13
Eko krog ovadil okoljsko inšpekcijo Okoljski aktivisti Eko krog so kazensko ovadili inšpekcijsko službo, ker ni spoštovala odločbe upravnega sodišča, ki je ugotovilo, da Lafarge Cement ni imel dovoljenja za uporabo petrolkoksa kot ...
13
Vrane so se razširile v mestih, kjer je hrane na pretek V Sloveniji živi osem vrst vran, med njimi tudi krokar, za katerega vraževerneži še vedno menijo, da oznanja smrt. Najpogostejša vrana pri nas je siva vrana. Vrani so družina ptic iz reda pevcev.
47

Svet živali
link
V zimskem času je za žival potrebna posebna skrb
7
25. januar 2015 ob 10:06 Zimski čas za živali, predvsem pse, skriva kar nekaj pasti, na katere je treba biti pozoren. Preberite nekaj nasvetov, s katerimi lahko znatno pripomorete k boljšemu počutju svojega psa.
Več novic ...
Kazalo